težave s certifikatom - HELP

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
V IE 7 imam pri prijavi v spletno banko certifikat (poleg mojih seveda), katerega pa ne vidim v meniju orodja/ie možnosti/vsebina/certifikati/osebno, kar pomeni, da ga ne morem pobrisat. Ker mi gre to pošteno na živce, me zanima, če se da tale certifikat kje drugje pobrisat, da mi ga ne bo pri vsaki prijavi ponujalo.

hvala

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Control panel - internet options - vsebina - potrdila

Zakaj ne moreš pobrisati osebnega potrdila v IE7? Jaz ga lahko.
Morda ti ga je naložil v drugo mapo in ne pod osebno.

V vsakem primeru je datoteka nekje na disku. Lahko iščeš končnice:
.CER ali .PFX ali .DER ali PEM ali P12 (lahko tudi kaj drugega, ne vem natančno, ker nimam KLIK-a) in ga izbrišeš tako.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Saj to je glih problem, ker v potrdilih ne vidim tega certifikata. Vidim ostale, tega pa ne. Prikaže pa mi ga z ostalimi v prijavi v banki. Tudi v drugi mapi ga ni
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
.CER ali .PFX ali .DER ali PEM ali P12 (lahko tudi kaj drugega, ne vem natančno, ker nimam KLIK-a) in ga izbrišeš tako.
... in ne boš nič našel. Vsaj ne certifikate, ki so v sistemu.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Saj to je glih problem, ker v potrdilih ne vidim tega certifikata. Vidim ostale, tega pa ne. Prikaže pa mi ga z ostalimi v prijavi v banki. Tudi v drugi mapi ga ni

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
... in ne boš nič našel. Vsaj ne certifikate, ki so v sistemu.

Mislim, da windowsi z drugimi certifikati (ki niso v "certificate store") sploh ne zna delati. Tudi iz kartice najprej prenese certifikat in javni ključ v certificate store.

DMX, ali si preveril prisotnost po vseh drugih zavihkih, kjer so shranjeni certifikati (osebno, drugi ljudje, vmesni certifikatni uradi...)?
Nekje se mora skrivati tudi KLIK NLB.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri Windowsih XP so osebni certifikati shranjeni v Documents and Settings\Ime uporabnika\Application Data\Microsoft\SystemCertificates\My\Certificates . Vse mape od "Ime uporabnika" dalje so skrite. Imena certifikatov so pa v šifrah. Predlagam, da iz IE izvoziš in zbrišeš vse osebne certifikate, v gornji mapi bo ostal samo tisti, ki ti dela težave. Tega ročno pobriši, inštaliraj nazaj tiste, ki si jih izvozil in zadeva je urejena.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hvala za ta info, bizi !
Sem enkrat to iskal, na nihče ni nič znal.

Kot drugo, načrt se žal ne bi izšel, ker je ponavadi osebni certifikat za banko neizvozljiv. Če ima DMX drugače oziroma že ima kako kopijo, pol super.

Mogoče če bi poguglal za "certificcate stroe cleanup, problems, corruption" ?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
HVALA!!!! Urejeno....nisem pa rabil nič izvažat in uvažat, saj imam svoje certifikate uvožene že dalj časa, ta novi pa se mi je prikradel v sistem 15.7, tako da sem samo pogledal datum fajla in ga pobrisal. Sedaj mi pri prijavi v el. banko ponudi samo moje certifikate in nobenega drugega, tako kot more bit. Mi pa je zanimivo, da se mi je tole pojavilo prvič v 6ih letih (tudi noben od sodelavcev še ni videl tega), saj tak dolgo kreiram certifikate, pa sem jih v tem času skreiral že krepko čez 10k (dnevno kreiram certifikate za stranke, da nebo kakšne dileme
smile-1.gif
)..

@Stein

Če je certifikat pravilno prevzet, potem je tudi izvozljiv, pri izvozu pa ga moreš označit da je izvozljiv (vsaj s certifikati od Pošte Slovenije je tak)...

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če si pri inštalaciji označil, da je izvozljiv, potem je. Jaz imam certifikat za Klik na treh računalnikih v IE in FF.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Drugače pa Start->Run->MMC->Add/Remove SnapIn->Certificates->My User Account (oz. kar rabiš).
Ne vidiš vseh certifikatov v profilu.