Testna vožnja rabljenega vozila

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Vedno se sprašujem, kako in kaj bi bilo, če bi ti kupec med testno vožnjo kam ruknil avto.

Ali je v tem primeru bolje, da avto pelje prodajalec, ker kupcu ne zaupaš, da sposoben vozt nekaj novega (recimo začetnik).

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Itak imaš zavarovan avto, mislim pa da kakšnega eksotičnega vozila nimaš, zaradi škode katerega bi bil materialno zelo oškodovan.

Lahko se o takih stvareh pogovoriš že prej s kupcem in itak ga ne daš za vozit vsakemu ki ima 5 min časa, ampak le resnemu kupcu.
Če ti pelješ kupca ni enako, kot če se pelje sam.

Torej smatraš da voznik začtnik ni zmožen voziti nekaj novega
confused-1.gif

Anketa?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Resnemu vedno dovolim da se pelje, ce bo pa en mulo prsu cekirat mal kok avto leti, se pa lahko kvecjemu usede zraven oziroma če mi da kavcijo v roke ( tok da pokrije odbitno fransizo pa da se men neki ostane ) , lahko pa komot pelje in tud sesuje.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz sem imel samo enkrat slabo izkušnjo, ko je nekdo prišel na ogled vozila in sva šla en krog, pa je brez da bi pogledal ali zaviral peljal direktno iz neprednostne ulice, čez stop znak na prednostno cesto. Smo imeli srečo, da ni ravno takrat kdo pripeljal.
Znajo biti pa komplikacije, sploh če avto ni kasko zavarovan.

B81

22. jul 2007
37.669
10.952
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Itak imaš zavarovan avto, mislim pa da kakšnega eksotičnega vozila nimaš, zaradi škode katerega bi bil materialno zelo oškodovan.
Anketa?

Koji mu q.... pomaga, če nima kaska pri starem avtu in mu ga en mulc razbije?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Lahko se o takih stvareh pogovoriš že prej s kupcem in itak ga ne daš za vozit vsakemu ki ima 5 min časa, ampak le resnemu kupcu.
Če ti pelješ kupca ni enako, kot če se pelje sam.

Torej smatraš da voznik začtnik ni zmožen voziti nekaj novega
confused-1.gif

Anketa?

Obvezno zavarovanje je samo za tretjo osebo... torej ce s tvojim avtom rukne enega drugega... Za skodo na tvojem vozilu pa brez kaska ne bo slo
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Jaz sem imel podobno "slabo" izkušnjo. Pred leti prodajam avto in pride en mulo (cca 20 let). Najprej gleda nekaj časa, se zmeniva za zadnjo ceno in pravi, če lahko proba. Valda, ni problema. Se zapeljeva po lokalni cesti in takoj gas do konca, cca 500m do prvega križišča in nazaj. Glede na to, da je imel avto blizu 200 konjev, cesta pa dokaj slaba in nepregledna, me je precej šokiralo. Preden sem ga uspel nadreti, mi je stisnil denar v roke in sva šla naprej uredit papirje.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Jaz sem imel podobno "slabo" izkušnjo. Pred leti prodajam avto in pride en mulo (cca 20 let). Najprej gleda nekaj časa, se zmeniva za zadnjo ceno in pravi, če lahko proba. Valda, ni problema. Se zapeljeva po lokalni cesti in takoj gas do konca, cca 500m do prvega križišča in nazaj. Glede na to, da je imel avto blizu 200 konjev, cesta pa dokaj slaba in nepregledna, me je precej šokiralo. Preden sem ga uspel nadreti, mi je stisnil denar v roke in sva šla naprej uredit papirje.

Če bi jaz kupoval 200KM avto, bi ga tudi želel pošteno zahodit preden bi kupil.

Eno je če se kupuje 1.0 AX, drugo pa 200KM avto...