Testenine na razne, hitre načine:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
delavniki so nori, zato se na krožniku med tednom 1x ali 2x znajde pašta. Da pa ne ponavljaš jedi, bi prosil za vaše hitre recepte. Za začetek bom sam napisal dva.

Testenine s paradižnikom in tuno ali s sardinami, cca. 25minut:
- na olivnem olju popražim čebulo,
- dodam tuno in česen, še malo popražim,
- dolijem deci belega in malo pokuham,
- dodam paradižnikovo mezgo, malo vode, vejico rožmarina
- in osnovne začimbe.

Testenine z lososom, cca. 20 minut:
- veliko česna samo pogrejem v olivnem olju oz. toliko da malo spremeni barvo,
- dodam losos in čisto na kratko pomešam, da se nebi česen zažgal,
- malo solim, dodam beli poper, ne uporabljam smetane,
- deci belega, malo vode in peteršil,
- kuham samo do 5 minut, toliko da se okusi pomešajo in da alkohol izpari,
- vmešam testenine.

Če ni lososa, lahko poizkusite s tuno, je tudi okusno.

Prosim še za kakšno - hitro idejo. Nisem izbirčen.
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Isto lahko dodaš koščke piščanca in recimo šampinjone, samo potem je fajn mal s smetano zalit.
smile-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni so testenine najboljše s pelati.

Česen na oljčnem olju zarumenim, gor stresem pelate, ki ji prej ocedim med rokami in "speštam", dodam sol, ščep sladkorja, da ojača okus, malo origana in bazilike, proti koncu vržem notri par oliv, pokuhavam toliko časa, da se zgosti. Na koncu čez pašto naribam še parmezan.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Dober je tudi recept z brokolijem ali cvetačo.
Brokoli ali cvetačo narežemo na manjše kose in damo kuhati skupaj s testeninami. Cvetačo kakih deset minut pred koncem, brokoli pa pet do sedem.
Odcedimo, dodamo nasekljan česen, žlico kisle smetane in žlico naribanega parmezana. Zmešamo in postrežemo. Treba je delati hitro, da so testenine in zelenjava še vroče, ko vržemo noter česen, da zadiši.
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Meni so testenine najboljše s pelati.

Česen na oljčnem olju zarumenim, gor stresem pelate, ki ji prej ocedim med rokami in "speštam", dodam sol, ščep sladkorja, da ojača okus, malo origana in bazilike, proti koncu vržem notri par oliv, pokuhavam toliko časa, da se zgosti. Na koncu čez pašto naribam še parmezan.

hvala za idejo, so mi ravno ostali odcejeni pelati
grin1.gif




Moja verzija testenin, namestno testenin lahko tudi njoke.

papriko narežeš na trakce, paradižnik na koščke, po želji lahko dodaš tudi por. Vse skupaj dušiš toliko časa da se zmehča, vmes dodaš začimbe. Vse skupaj ugasneš in daš notri tuno ter žličko kisle smetane. Nato pa samo še vroče testenine in kosilo je tu.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Široki rezaci s pršutom v teranovi omaki

- skuhaš dobre široke rezance, a ne čist do konca, kako minuto ali dve manj, ker bodo potli v drugi posodi popili omako
- v drugi posodi na malo putrčka in kaplco olivca rahlo pocmariš trakce dobrega pršutka za kako minutko, dve (s putrom in olivcom ne pretiravat, ker bo še smetana in bo potem premastno)
- ko je pršutek gotov zaliješ z dobrim teranom in sladko smetano, pa glej da je velik omake, da rezanci pol popijejo in bodo boljši
- k omakco mal pokuhaš, dodaš rezance in mal premešaš, da se lepo napojijo, odstaviš še za minuto, da mal popijejo omakco
- na koncu seveda naribaš s parmigiano reggiano, lahko dodaš še malo češnjevca in potreseš z rukulo in poperček


Široki rezanci v gobovi (jurčki) omaki, zdej k je še polna skrinja gob

- spet v skuhaš kšne dobre široke rezance
- v drugi posodi na maslu na rumeno popražiš na kockice narezano čebulco s ščepcem soli, dodaš česen, da zadiši
- dodaš gobe, spet malček posoliš in dušiš da gre voda
- zaliješ s sladko smetano in na rahlem pokuhaš za 10 min
- za finiš dodaš še peteršilj, popopraš in zmešaš z rezanci


Tortelini (ali testenine po želji) z žajbljem

- skuhaš domače dobre torteline
- v drugi ponvi stopiš maslo, dodaš svež žajbelj in malce rožmarina in za manutko pustiš da zadiši
- preliješ po testeninah in dodaš kakopak parmigiano reggiano
- lahko tudi to gratiniraš, ampak to ni več tko hitro
 
Nazadnje urejeno:

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Špageti (ali rezanci) z bučkami in rakci

- sesekljaš čebulo in jo omehčaš na oljčnem olju
- dodaš in na hitro popečeš narezane bučke in odtaljene kozice (meni so tiste na nabodalih iz Hoferja naravnost fantastične)
- zmešaš z kuhanimi špageti in zaliješ ali s smetano, lahko pa kar z nekaj vode v kateri so se kuhali špageti
- sveže mlet poper in/ali kosmiči čilija po želji

Omako z lososom pri nas delamo takole: http://kuharija.si/content/rezanci-z-lososom-0

drugače je meni tudi okusna različica por in pršut, oboje na malce olja lepo zdušiš, zaliješ s smetano ali vodo v kateri so se kuhale testenine, pa sveže mlet poper gor

Tista varianta z brokolijem ali cvetačo je tudi nam všeč. Samo nam vzame malce več časa, ker na drobno narezana stebla dušimo posebej na malce čebule, s testeninami pa kuhamo samo cvetke. Potem pa k steblom dodaš še kakšen čili, sardelni file ali pa konzervo tune in zmešaš z odcejenimi testeninami in s cvetkami brokolija, pa spet zaliješ z vodo od testenin. Nam je boljše z brokolijem in s koruznimi makaroni, ne vem zakaj, enostavno se mi zdijo v tej različici okusnejši kot navadni.

Pol je pa še mal bolj eksotična varianta rezancev s karijem, bučkami in piščancem. Piščanca in bučke popražiš na čebuli, potreseš s karijem in zaliješ s smetano ali kokosovim mlekom. Po želji še mal začiniš s čilijem in razredčiš z vodo v kateri so se kuhale testenine (če treba).