Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nabijate vsi v prazno. Bo vrgel nekdo že ta test gor drugače bom moral jaz ko pridem domov
povzetek: švabska roba se ne razlikuje bistveno od naše, največji podn so praški trgovskih znamk, najboljše pa kupljeno v mulerju. naši imajo fosfate, švabski imajo nadomestek tega z nečim drugim, ki pa menda tudi ni nedolžna zadeva
No, glavno kar sem jaz potegnil iz tega testa je, da so razlike majhne ali jih sploh ni, da praški perejo bolje od tekočih sredstev in da je best buy pralni prašek - Lidl-ov Formil.
"Za učinkovito pranje je na prvi pogled treba seči globlje v žep, saj so se na testu najbolje izkazali Ariel (M-Zim5 in Pro Zim7), (nemški) Persil Universal Pulver, Dash Alpine in (slovenski) Persil Gold Plus. Zelo podobno skupno oceno in praktično enako oceno za odstranjevanje madežev je dobil Lidlov prašek W5 Formil, ki ga priporočamo zaradi precej ugodnejše cene. Med slovenskimi znamkami je Lunin prašek kakovostnejši od vseh trgovskih znamk, pa tudi od Ave, nikakor pa ne priporočamo nakupa Leclercovega Lessive Poudre, saj je njegova učinkovitost celo slabša od večine tekočih sredstev za pranje.
Med tekočimi detergenti sta najbolj priporočljiva Persil Gold Plus in Ariel M-Zim5, saj sta se oba približala skupni oceni "dobro". Najslabše je bil ocenjen Omino Bianco Cuore di Marsiglia, moramo pa vedeti, da smo zaradi omejenih zmogljivosti laboratorija testirali le omejeno število tekočih sredstev za pranje."