Test pralin praškov revija VIP

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Če ima kdo možnost skenirat, ali pa potegnit iz slpleta test pralnih praškov iz zadnje revije VIP
cool-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Blah, blah... Ja.. Pol mas pa primerjave Persila iz 04/2009 in, recimo, Ariela 02/2001 - ki se po moje ze par let ne prodaja vec.

Tole je vse skupaj en cr*p.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Tam jih niso testiral 142 naenkrat. Tam so objavljeni rezultati vseh do tedaj opravljenih testov ... In seveda poleg vsakega datum, kdaj je bil testiran (ravno zato, da ne bi primerjali neprimerljivega) ...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Itak je ta nemški test neprimerljiv s slovenskimi razmerami, ker je 3/4 praškov pri nas drugačne recepture... narejeno v vzhodni evropi za vzhodno evropo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Itak je ta nemški test neprimerljiv s slovenskimi razmerami, ker je 3/4 praškov pri nas drugačne recepture... narejeno v vzhodni evropi za vzhodno evropo.

Vse stvari ne samo praški.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

Spet, cr*p.
smile-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Škodljivost fosfatov pa seveda ne šteje, važno da je belo dovolj belo
smirk-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Ne vem no, jaz jih poznam pa precej ki praške kupujejo v Muellerju (pa tudi Milko in ostale zadeve..) ravno zato, ker menda full boljše operejo kot enak prašek iz Spara ali Mercatorja.. Iz kakšne prve roke imaš to informacijo?

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:

povečini to drži, vendar imajo nekatere trgovine pravo, "nemško" robo (muler, hofer, ...)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
nabijate vsi v prazno. Bo vrgel nekdo že ta test gor drugače bom moral jaz ko pridem domov
smile-1.gif

povzetek: švabska roba se ne razlikuje bistveno od naše, največji podn so praški trgovskih znamk, najboljše pa kupljeno v mulerju. naši imajo fosfate, švabski imajo nadomestek tega z nečim drugim, ki pa menda tudi ni nedolžna zadeva

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nabijate vsi v prazno. Bo vrgel nekdo že ta test gor drugače bom moral jaz ko pridem domov
smile-1.gif

povzetek: švabska roba se ne razlikuje bistveno od naše, največji podn so praški trgovskih znamk, najboljše pa kupljeno v mulerju. naši imajo fosfate, švabski imajo nadomestek tega z nečim drugim, ki pa menda tudi ni nedolžna zadeva

No, glavno kar sem jaz potegnil iz tega testa je, da so razlike majhne ali jih sploh ni, da praški perejo bolje od tekočih sredstev in da je best buy pralni prašek - Lidl-ov Formil.

"Za učinkovito pranje je na prvi pogled treba seči globlje v žep, saj so se na testu najbolje izkazali Ariel (M-Zim5 in Pro Zim7), (nemški) Persil Universal Pulver, Dash Alpine in (slovenski) Persil Gold Plus. Zelo podobno skupno oceno in praktično enako oceno za odstranjevanje madežev je dobil Lidlov prašek W5 Formil, ki ga priporočamo zaradi precej ugodnejše cene. Med slovenskimi znamkami je Lunin prašek kakovostnejši od vseh trgovskih znamk, pa tudi od Ave, nikakor pa ne priporočamo nakupa Leclercovega Lessive Poudre, saj je njegova učinkovitost celo slabša od večine tekočih sredstev za pranje.

Med tekočimi detergenti sta najbolj priporočljiva Persil Gold Plus in Ariel M-Zim5, saj sta se oba približala skupni oceni "dobro". Najslabše je bil ocenjen Omino Bianco Cuore di Marsiglia, moramo pa vedeti, da smo zaradi omejenih zmogljivosti laboratorija testirali le omejeno število tekočih sredstev za pranje."

Priponke

• 684185-praski_tekoci_tabela.pdf
    205,8 KB · Ogledi: 914

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Pa še praški...

Priponke

• 684186-praski_praskasti_tabela.pdf
    243,5 KB · Ogledi: 1.168

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
No, kul, hvala.

Po kratkem pregledu sem ugotovil, da "slovenski" praški perejo bolje kot "muellerjevi".
smile-1.gif

Kul
smile-1.gif
Je pa tole dokaj star test, ene par od teh praskov ze pol leta ni vec naprodaj.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pa nekateri praski sploh niso testirani, med njimi naprimer tudi violicni Ariel color iz muellerja, ki ima na sebi oznako nemskega stiftung testa z oznako zmagovalca, kolikor me spomin ne vara.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Vijolicni je "pro-zim7", ki je sele zdaj enkrat prilezel na police, tole so testirali pa lani Decembra, tko da ravno 100% aktualno tole ni vec
smile-1.gif