Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Vse sorte so vlivali v hladilnike, da je zatesnilo. Eni godljo od prave kave, pa papriko.. Jaz sem dal tesnilec in je zadihtalo. Aja -res sem imel stoenko, ampak pogalo pa je.
Jajce je baje še najboljše!
Drugače pa v času 101 in pa danes je hladilni sistem nekako na istem nivoju, dejansko je to en redek del motorja ki se komajda spreminja. Recimo zasnove sodobnih motorjev so večinoma stare (blok) in tehnologija tudi. Pretok vode je precej velik, luknje so velike.
Zapacat se nima kje, oz če se zaradi tega "tesnilca" potem se bo tudi drugače. Dejansko ena menjava hladilne tekočine (vodni kamen, baje je celo priporočljivo dajat navadno vodo zaradi tega) bolj zapaca hladilni sistem kot pa tist dcl tesnilca.
V pečkah in hladilniku so dosti velike cevi, pa tudi več jih je .. da bi se zapacale vse je nemogoče, če pa se semo ena pa tudi ni problem. Itak 10 let star hladilnik deluje precej slabše kot nov, ampak to ni problem.
Tako da tehnično gledano ne vidim razloga zakaj bi tesnilec lahko povzročil resne težave oz. če jih povzroči je očitno nekaj narobe že od prej (zabasana pečka je precej pogosta napaka veliko vozil) in bi tako ali tako težava prišla na dan, pač par mesecev kasneje.