Tesnilec

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Zdravo,

berem navodila za Tesnilec, ki zamaši pore in ne vem, kaj je mišljeno pri 2. alineji - prednjo stran celic pokrijte...
Jaz bi to pri ogretem motorju vlil v posodo za tekočino in potem naprej po navodilih. Je to ok?

Hvala, Lp

na Petrolu, ca. 8 eur flaška.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Verjetno, da blokiraš dotok svežega zraka in se zadeva bolj segreje, se termostat prej odpre in zadeva bolj zaokroži po sistemu.

V glavnem vlij v raztezno posodo in se odpelji na eno "zahtevno" furo, v breg, da se zadeve segreje in antifriz s trdilcem zaokroži in zafila luknjice. Kartone pred hladilnikom pa pusti v zimskih pripetljajih z Zastavo pred 30imi leti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
In kaj se zgodi če daš to notri?
grims-1.gif
Nič, stvar itak naredi samo tanek film in ustavi manjša iztekanja, ne more pa zabasat hladilnega sistema zato ni panike.

Jst sem dal v passata sonaxovega (čisto malo, recimo 0.5 dcl) ker mi je minimalno puščal hladilnik pa avto še kar dela, pušča pa ne več!
zmaga.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ti samo vlij ker se strdi samo tam kjer je v stiku z zrakom.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Tesnilec se je vlival v časih stoenk, to se več ne dela. Odpravi vzrok puščanja in to je to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Hehe, verjetno je to podobno kot tisti teflonski dodatki. Full pomagajo, edino včasih odmična rikne...
grin1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Pa raje malo rdeče paprike noter vsuj, bo manj škode na motorju, kot z tesnilcem, pa še pečeeeee

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Vse sorte so vlivali v hladilnike, da je zatesnilo. Eni godljo od prave kave, pa papriko.. Jaz sem dal tesnilec in je zadihtalo. Aja -res sem imel stoenko, ampak pomagalo pa je.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jaz sem pred nekaj leti na puntu to naredil in se vozil skoraj 2 leti še, preden sem ga prodal.... ni bil avto sploh vreden več toliko, koliko bi stala menjava notranjega grelca. Dal sem ga precej malo in samo enkrat, luže pod nogami, smrdenja ob gretju in rosnih šip pa več nisem imel.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Tesnilec je dober, če misliš avto prodat, drugače jaz ne bi sipal tega not.

Tocno tako.

Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz sem pred nekaj leti na puntu to naredil in se vozil skoraj 2 leti še, preden sem ga prodal.... ni bil avto sploh vreden več toliko, koliko bi stala menjava notranjega grelca. Dal sem ga precej malo in samo enkrat, luže pod nogami, smrdenja ob gretju in rosnih šip pa več nisem imel.

Podobna zgodba, samo je bil problem s kilerjem ter isti avto. Nalil noter -kiler zadihtal, pecko je pa dobesedno razgnalo. Se po nogah sem se poparil ker je tako spricalo.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Tudi mojem fotru je zapacalo radiator ko je dal tesnilc notr, pol sem pa slišal, da to ni ravno najbolj priporočljiva zadeva za točit v Renojčke (baje ima v radiatorčku ful tanke cevkice). Drugače pa za vse info. pokliči proizvajalca, ker je telefonska na pakungi, ti bo dec vse razložu (že preizkušeno)
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Vse sorte so vlivali v hladilnike, da je zatesnilo. Eni godljo od prave kave, pa papriko.. Jaz sem dal tesnilec in je zadihtalo. Aja -res sem imel stoenko, ampak pogalo pa je.

Jajce je baje še najboljše!
grims-1.gif

Drugače pa v času 101 in pa danes je hladilni sistem nekako na istem nivoju, dejansko je to en redek del motorja ki se komajda spreminja. Recimo zasnove sodobnih motorjev so večinoma stare (blok) in tehnologija tudi. Pretok vode je precej velik, luknje so velike.

Zapacat se nima kje, oz če se zaradi tega "tesnilca" potem se bo tudi drugače. Dejansko ena menjava hladilne tekočine (vodni kamen, baje je celo priporočljivo dajat navadno vodo zaradi tega) bolj zapaca hladilni sistem kot pa tist dcl tesnilca.

V pečkah in hladilniku so dosti velike cevi, pa tudi več jih je .. da bi se zapacale vse je nemogoče, če pa se semo ena pa tudi ni problem. Itak 10 let star hladilnik deluje precej slabše kot nov, ampak to ni problem.

Tako da tehnično gledano ne vidim razloga zakaj bi tesnilec lahko povzročil resne težave oz. če jih povzroči je očitno nekaj narobe že od prej (zabasana pečka je precej pogosta napaka veliko vozil) in bi tako ali tako težava prišla na dan, pač par mesecev kasneje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Isto so govorili za teflon. Sej bi tudi gred riknala, samo pač nekaj kasneje. Mnjah...

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
ali obstaja še kak "boljši" tesnilec kot ta na petrolih?
Mi malenkost pečka pušča pa bi ga vsipo notri
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
utiševalec očitno še nisi pucal sistema ki ga je "mojster" uspel zapacat s tesnilcem... ker ni hotel menjat hladilnika je raje sipal par flašk tesnilca... posledično je hudič zabasal en kup cevi (tudi termostat)...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Men je puščalo eno tesnilo, pa sem ga pred pol leta vlil notri in je nehalo puščat v tem času nobenih znakov pregrevanja.