Teslo v Tesli Y

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.269
1.402
113
Winwin za firmo in tebe pa bi bil da ti firma kupi EV

Na zalost to ni opcija, firma je v Avstriji.

Torej rabim drug avto, ko povlecem crto me elektricar stane mesecno precej manj, kot ICE.

Avto ne bo nov, 90% grem v Nemcijo ponj, kjer so precej cenejsi. Tam 2023 letnik.

Glede Tesle Y - se splaca dati vec za LR verzijo? Kako ste vi gledali na to? Ok trd je, to ze vemo, pa tudi sedezi niso najboljsi, bil pa bi to zato prvi druzinski avto in bi nadomestil trenutnega Mondea 5. Zmore to? Kolikor sem gledal, ima placa dovolj.

Gledam se Ioniq 6 - ga je priporocil mehanik, da bi naj bil dober avto. Dobra kvalitera izdelave, sedezi dobri, baje odlicno udobje, zadaj placa oolikor hoces. Seveda ma slabsi operac. sistem od tesle in slabse planira je poti. Tu Tesli noben ne pride blizu. Pa prtljaznik je majhen. Sicer za vsakdanje zivljenje dovolj, na vsak dopust pa bi moral met stresni kufer s sabo.

Kako je s servisi pri enem in drugem? Na koliko km ima Tesla in na koliko Ioniq? Domnevam, da se tu stroski nagibajo k Tesli.
Zavarovanje Ioniqa je verjetno nekaj cenejse?

Februarja grem probat Teslo Y.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Na zalost to ni opcija, firma je v Avstriji.

Torej rabim drug avto, ko povlecem crto me elektricar stane mesecno precej manj, kot ICE.

Avto ne bo nov, 90% grem v Nemcijo ponj, kjer so precej cenejsi. Tam 2023 letnik.

Glede Tesle Y - se splaca dati vec za LR verzijo? Kako ste vi gledali na to? Ok trd je, to ze vemo, pa tudi sedezi niso najboljsi, bil pa bi to zato prvi druzinski avto in bi nadomestil trenutnega Mondea 5. Zmore to? Kolikor sem gledal, ima placa dovolj.

Gledam se Ioniq 6 - ga je priporocil mehanik, da bi naj bil dober avto. Dobra kvalitera izdelave, sedezi dobri, baje odlicno udobje, zadaj placa oolikor hoces. Seveda ma slabsi operac. sistem od tesle in slabse planira je poti. Tu Tesli noben ne pride blizu. Pa prtljaznik je majhen. Sicer za vsakdanje zivljenje dovolj, na vsak dopust pa bi moral met stresni kufer s sabo.

Kako je s servisi pri enem in drugem? Na koliko km ima Tesla in na koliko Ioniq? Domnevam, da se tu stroski nagibajo k Tesli.
Zavarovanje Ioniqa je verjetno nekaj cenejse?

Februarja grem probat Teslo Y.
Y v primerjavi s 6 je res drvarnica kar se "udobja" za potnike tice. Sicer sem ga peljal samo od vranskega do trojan in nazaj, ampak...
A se boz vozil bolj po ravnem, al tudi po hribih?
Za hribe priporocam H.
Veliko na daljsih relacijah? Zmaga Tesla.
Prtljažnik: Zmaga Tesla
Meni rit pri H ne potegne.
Tesla nima predpisanih servisov
H na dve leti oz 30kkm (naj bi imel, jaz na koni imam na 15 vsako leto).
Nemec je za prvi servis dal nekih 150, za drugega nekih 200, jaz za 3. 77, cetrti bo pa verjetno 200+.
Za 6 so verjetno nekaj drazji.
Se vedno hvalijo id7. Ne vem kako dolgo ga se bodo.
Nimam mnenja, ker nisem se niti sedel v njem. Vag grupa pa ne slovi ravno po dobrih EV.
Ali se je z ID7 res kaj bistveno spremenilo pa ne vem.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.269
1.402
113
Hvala.

ID 7 je veliko drazji kd omenjenih dveh in po mojem mnenju toliko boljsi ni. Nevem, ce bi upal vzeti njihov EV.

Bo se kar delalo kilometre, 120 v kosu.

Ne gledam toliko sploh na izgled, recimo tesla y mi sploh ni kak lepoc, prej nasprotno. 100ljudi 100 cudi.

Torej T manj potrosi, nima predpisanih servisov. Je pa 6 cenejsi, ce gledamo oba long range-a pa 2023 letnik, ene 3k zagotovo. Z manj kilometri. Ce gledamo, kdaj to razliko pridobis s servisi, kar traja. Bo pa Y verjetno bolj drzal ceno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Tesla rwd ali LR?
Ravno ta teden racunal dejansko porabo rwd. Tesla BC pozimi laze za 25+% pri kratkih voznjah.
Jaz ko imam 25+kwh
Kaze mi pa 21.
Ce bos kupil rabljeno v tujini je najvecjo izgubo naredil ze tujec.
120km ni nobena razdalja.
Problem nastane pri 250(pozim) 400(polet) + ker moras vmes polniti. In ce je to na poti in da se moras nekam ekstra peljati do hitre polnilnice si takoj ob pol ure.
Pa se lepo ti zaracunajo polnjenje.
Zdaj ce je to nekaj mesecno ni panike, da bos pa to delal vsak dan.... Pa vzames teslo al pa kak paket na ionity in podobno.
Oba znata biti varcna
Tesla z LFP bo pozimi pozresna

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.269
1.402
113
Aha, kar nekaj novih informacij. Hvala.

Ce bi racunal veliko na polnjenje na hitrih polnilnicah, sploh ne bi gledal EV, ker ni racunice.

Gledam oboje, nekak nimam preference. LR so drazji, se splaca dati zraven za LR?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Gledas to na njihovih spletnih straneh ali kje?
Da
Kje je prednost H
V 5 letni garanciji do 150kkm!
Tesla samo 4 in 80kkm.
Je pa vecina avtov v tujini brez urejene servisne zgodovine.
Vsaj ko sem jaz kupoval kono lani, je 3/4 ni imelo urejene servisne zgodovine.
Po nemski servisni tolerirajo en mesec ali 2kkm
Nasi en mesec in samo 1kkm.
Tako da tu je pametno posvetiti pozornost pri uvozu.
Berem storijo, kako Fiat ne prizna garancije pri 2kkm prevoženih

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.790
2.838
113
Gledas to na njihovih spletnih straneh ali kje?
Tesla.com potem pa malo države spreminjaš in čekiraš. Trenutno so najcenejše nove Tesle v F; rabljene na Tesla straneh se vedno prilagajajo cenam novih, na mobile.de pa eni sanjajo, da bodo za dve leti staro + 30-40.000 prevoženih dobili samo 2-3 jurje manj kot je nova.

Trenutno se po moje splača počakat na prihod nove Y-ke pa potem ubost sedanjo iz zaloge ali malo rabljeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Odvisno kam bodo ceno nove postavili.
Ce bo cena nove enaka ceni stare (45 pri nas) potem res stare ne bo noben povohal za vec kot 40
.pa ce tudi bo nova. 2 leti stara bo se pa prodala za 30 verjetno..sploh ce bom imela vec kot 80kkm (konec splosne garancije)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.462
9.766
113
EU
Sem se peljal za eno... ko na svojem avtu niti nisem vedel, da vozim po grbinah, je Ypsilonka skakala po cestišču kot kobila. Ful se mora biti fajn s čim takim peljat. Pa to ne govorim o luknjah, govorim o avtocesti, kjer normalen avto "plava" čez grbine, Y pa skače. Kot bi bila brez vzmetenja. Slava tistemu ki se s tem vozi....
Pa še na preži moraš biti, kdaj bo zabremzal, da ga "overidaš". Epsko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Se en minus Tesli
Bere znake. Seveda ne uposteva da križišče razveljavi omejitev.
In potem ne sledi vec toku prometa spredaj z radarjem, ker bi "prekoracil omejitev".
Na AC tudi vecinoma ne uposteva znizanih hitrosti (razcepi, gradbisca).
Ce ga imas na AC na radarju, je prehitevanje kar "projekt".
Ce pa imas dokupjene srednjo verzijo AP, pa baje traja celo vecnost prehitevanje.
Kako to dela H ne vem.
Moja stara Kona ima radar, ne bere znakov, tako da lepo pelje v ritmu kolone.
Ima pa tesla precej boljsi lane assist kot Kona.
Tesla bo se predej OTA updejtpv najbrz izdala da bo uredila delovanje brisalcev

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.269
1.402
113
Tesla.com potem pa malo države spreminjaš in čekiraš. Trenutno so najcenejše nove Tesle v F; rabljene na Tesla straneh se vedno prilagajajo cenam novih, na mobile.de pa eni sanjajo, da bodo za dve leti staro + 30-40.000 prevoženih dobili samo 2-3 jurje manj kot je nova.

Trenutno se po moje splača počakat na prihod nove Y-ke pa potem ubost sedanjo iz zaloge ali malo rabljeno.

To mi pise 42990. KM manj kot 50. Verjetno vec ne pade pod subvencijo, ali?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Drugace je tole dobra cena. Vsaj ce gledaš cene ki so veljale do sedaj.
Na uvoz takega avta iz nemcije so pred novim letom pri nas dobili (nekateri) se 6k subvencije. Vsaj sodeč po fb objavah.
In tak avto prevzeti v Franciji in se pripeljati po cesti domov ni ravno nek bavbav. Ajd za nekoga ki ni nikdar peljal tesle mogoce res, ampak ce bi pri nas prevozil nekaj 100km , naredil polnjenje, nimas kaj skrbet.
Ce ne drugace si ga pred nakupom najames na avant 2go.
Sicer je drag ko zafran (200+ za en dan) v primerjavi z drugimi vozili, ampak...
Bolje pozreti 200€ kot pa kupiti avto za 43 ki ti ne bi ustrezal.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.832