Teslo v Tesli Y

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Dokler ne poskusiva vsaj Teslinega yoke ne bova vedela.
Jaz menim, da drive by wire komot špila preko joysticka.
Bomo videli, kaj bo rekla prihodnost.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.357
9.596
113
EU
Ne zagovarjam da se umakne, se pa verjetno da narest na alternativni način. Torej namesto ročke je gumb.
Isto kot je Toyota imela nekoč ročke za tempomat, sedaj je pa prešla na gumbe.
Ročka je s stališča ergonomije dosti boljša od gumba. Seganje z roko do ročaja in prejemanje z roko, je časovno dosti krajše, kot seganje z roko do gumba in sestavljanje prsta na gumb. To smo pri urejanju montažnih linij imeli dobro naštudirano.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Volanski obroč kot tak je zaradi mehanskih razlogov.
Ko ga lahko nadomestiš z volanom, polvolanom ali joystickom postane debata razgreta med tradicionalisti in 'futuristi'. Kot npr. Boeing vs. Airbus nekoč in še dandanes.
E za Need for speed si rabil volan?
Današnje konzole igraš preko kontrolerja, pa mularija brez težav vozi.
Vprašanje: je po tvojem Tesla ga že ustrezno nadomestila? Lastniki Tesel z yokom se očitno nekako ne strinjajo s tem.
Ker to je ista zgodba kot FSD. Top shit, samo sem pa tja se razbije na popolnoma brezvezni zadevi. Recimo zvrnjen bel tovornjak čez celo avtocesto. Pa motocikliste rad pobija. Te pa je itak to plus, nje? Divjaki. Na dirkališče naj raje gredo, ne pa da nas po cesti terorizirajo. Ampak to je top shit, saj te vidiš, da gre iz LA do Washingtona ali kje že na videu brez dotika, to vse samo laufa.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Vprašanje: je po tvojem Tesla ga že ustrezno nadomestila? Lastniki Tesel z yokom se očitno nekako ne strinjajo s tem.
Ker to je ista zgodba kot FSD. Top shit, samo sem pa tja se razbije na popolnoma brezvezni zadevi. Recimo zvrnjen bel tovornjak čez celo avtocesto. Pa motocikliste rad pobija. Te pa je itak to plus, nje? Divjaki. Na dirkališče naj raje gredo, ne pa da nas po cesti terorizirajo. Ampak to je top shit, saj te vidiš, da gre iz LA do Washingtona ali kje že na videu brez dotika, to vse samo laufa.
Glej, jaz tesle ne vozim, z yoke pa sploh ne. Se mi zdi pa dobra ideja.
Kot sem rekel, 30 let nazaj so se piloti upirali fly by wire sistemom in ostali elektronskim sistemom. Dandanes imaš sistem izogibanja, kjer moraš ne glede na to kaj poreče kontroler ubogati umetni glas v kokpitu (TCAS).
Promet bo v prihodnjosti vedno bolj nadziran in upravljan avtomatsko. Voznik bo postal obsolete. Mi bomo zagotovo takrat pokojni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Tudi yoke ne bo potreben, ko bodo avti avtonomni. Samo sedaj smo še daleč od tega.
In tlačenje tega sranja v trenutna vozila zato, da zvoziš/shajpaš še eno četrtletje, je kriminal.
Isto kot delete parking senzorjev, PREDEN na kamere zadeva deluje ustrezno. Samo zato, da bo malo večji rvc, kupci naj se pa je… In nekateri to še zagovarjajo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.412
5.688
113
Maš novega (oziroma napovedanega) lexusa kjer yoke deluje ok, ker je drive by wire in kot ovinkanja prilagojen na hitrost. Torej v nobenem primeru nerabiš preprijet. Če je pa volan potrebno obrnit tolko, da je potrebno preprijet je pa treba cel krog met pred sabo. In tudi lexsus bo ponujal yoke samo z drive by wire. Klasični mehanski ostaja okrogl.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Ma ste tečni s tem Yokeom... vozi 1 mesec in povej mnenje. Meni je všeč, ne glede kaj nekdo pravi na Youtubeu.
Npr. a gretje sedežev še vedno rabi 3 pritiske za 3. ali 1. stopnjo? Ali lahko avto sam ve, ali ti je vroče ali hladno?!?

ps: Prsti so vedno 2 cm od tipke za žmigavce in 4 cm od gumbka za tempomat in/ali glasnost.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Od kar so vibratorji na baterije gre itak svet v 3 krasne. Tako da pravemu dedu ostane samo 2.0d in rocka za dolge luči.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.579
10.795
113
Lancia orca v 1982 - pred časom očitno :D se nič ni primlo.
1681804244613.png

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Kako da se ni. 40 let pozneje so digitalni števci največji hit avto industrije.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Mal spominja na Knight riderja, haha.
p.s.: po porezanem volanu v zadnji Tesli sodeč bi lahko upravičeno sklepali da je tudi Elon gledal Davida Hasslehofa :cool:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Premijce? A misliš na Teslo X? Edini premijc je morda Tesla X ampak zgolj po performansu in ceni. Nevem mogoče pa sem jaz v zadnjem letu kaj zamudil? Čist slučajno mi je padel v glavo BMW i7. Katero Teslo primerjamo z njim in po čem? Aja počno, po dometu in polnjenju :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465