Termografija

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Hvala,
sem prebral. Ok, poleg tega, da me pač matra firbc, kje imam izgube (če sploh kje) imam tudi konkreten problem, saj mi v eni sobi zelo slabo dela talno gretje. Kot vidim, se to vse da videti s toplotno kamero.. in očitno precej cenej, kot da kličem majstre, ki lahko samo dvignejo parket in iščejo napako
frown-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Talno gretje se običajno lahko regulira s pretoki in temperature vode v njem. Problem je edino če imaš dolgo vejo talnega gretja.
Za merjenje temperature površine sem si kupil ir termometer za ”drobiž”. Me pa mika ta ir pregled, samo hočem zunanjo temperaturo obvezno pod nulo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Ja, res je, malo pozno so se spomnili tole(vedno daljši dnevi, mrzlih noči pa še pozimini bilo, koliko jih bo spomladi pa?)... drugo leto...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Hvala,
sem prebral. Ok, poleg tega, da me pač matra firbc, kje imam izgube (če sploh kje) imam tudi konkreten problem, saj mi v eni sobi zelo slabo dela talno gretje. Kot vidim, se to vse da videti s toplotno kamero.. in očitno precej cenej, kot da kličem majstre, ki lahko samo dvignejo parket in iščejo napako
frown-1.gif

Parket se dvigne samo, če ti talno pušča. Če slabo greje, nima veze s parketom, saj je samo cev v tleh, ni to neka znanost.
Če se malo razpišeš, kako imaš narejeno in nastavljeno, ti mogoče že na daljavo lahko pomagamo. Ponavadi so razlogi trivialni.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
No, takole. Tele ponudnike z zgornjega linka sem poklical in vprašal, kaj se zgodi, če ne bo več primernih temperatur, ker si želim, da je zunaj zelo mrzlo, ko merijo. Pravijo, da bodo v tem primeru podaljšali veljavnost kupona do konca leta. To so mi dali tudi na mail, zato sem se odločil za nakup kupona
smile-1.gif

Glede mojega talnega gretja je pa tako:
- nagaja mi v spalnici, ko je v ostalih sobah 22 stopnij, imam v spalnici 18
- ko grem na kolena in preskušam z roko se mi zdi, da je na 1/3 sobe po tleh bolj toplo, drugje pa (skoraj) mrzlo
- cevi so enakormerno razpeljane, tako da bi moralo biti povsod isto toplo
- pretoki v omarici zgledajo ok

Prilagam še fotko omarice, spalnica je tretja z leve.
1954522-talno.jpg

Priponke

• 1954522-talno.jpg
    1954522-talno.jpg
    35,3 KB · Ogledi: 125
Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Zdaj je zadeva neuporabna ker je pretoplo...zato verjetno nizka cena.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Ja seveda, kot ponavadi alter vsevedi vedo vec od stroke - klasika. Zunaj je prav super za pregled. Razlika notri zunaj mora bit 10 stopinj ali vec. In na slikah se razlika vidi v mocnejsem oz slabsem kontrastu. Vecja kot je razlika, vecji je kontrast. Pa se ta kontrast se da na sw izboljsat, da se kriticna mesta poudarijo. Kamera pa zaznava razlike od 0,1 stopinje naprej.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Kako imaš napeljane kače? Koliko kač je v spalnici, katere v tej omarici so za spalnico? Ali imaš v merilcih zrak?

Pa še nekaj, tam, kjer so merilci, se napelje topla voda, pri tebi je pa ravno obratno?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Če že se gleda ob čim večji temp. razliki....torej večji kot je minus bolj se vidi problematična mesta.

Seveda, tisti ki tržijo (tržite?) naredite meritev kadarkoli.

(pa ne rabiš se usajat...pač moje mnenje. Stroka je itak zakon.).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Samo kot zanimivost. Flir, ki je vodilni ponudnik toplotnih kamer je nedavno predstavil dodatek za iPhone "Flir One" za 350$.
Razvijajo pa tudi android verzijo: http://www.flir.com/flirone/

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Če že se gleda ob čim večji temp. razliki....torej večji kot je minus bolj se vidi problematična mesta.

Seveda, tisti ki tržijo (tržite?) naredite meritev kadarkoli.

(pa ne rabiš se usajat...pač moje mnenje. Stroka je itak zakon.).

Daj povej prosim kolikokrat si drzal tako kamero v roki ob razlicnih vremenskih pogojih, da tako suvereno stresas take izjave? Stranka hoce vidte kriticna mesta in ta se vidijo z lahkoto, tudi ce je zunaj 8 stopinj. Nizja kot je temperatura, bolj se vidijo. Kaj je res tako tezko razumet? Razen ce je kaka poceni kamera z slabim senzorjem, takrat pa se res kaj vidi komaj v polarnih razmerah