Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Timer daj na vtičnico - tam kjer je peč priklopljena na el. omrežje.
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ni navadna vtičnica, ker je peč priključena na večjo napetost kot 220V in je kar kabel speljan v el. omrežje.
Drugače pa mora bit peč priključena 24/7 ker čez dan dela samo ventilator v peči, ki piha topel zrak v prostor. Ponoči se pa še segreva peč.
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Drugače pa mora bit peč priključena 24/7 ker čez dan dela samo ventilator v peči, ki piha topel zrak v prostor. Ponoči se pa še segreva peč.
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Tole mi ni čisto jasno..., kaj bi rad.
Če podnevi ne bo grela, tudi ventilator ne bo pihal toplega zraka. Ali se motim?
Je pa tako, če boš pustil, da se peč popolnoma ohladi (zaradi špraranja elektrike), boš toliko več zapravil, ko boš hotel peč ogreti nazaj.
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Jest bi pa to drugače rešil. Sigurno ima peč nekje bimetal za vklapljanje grelca ane, ker sicer ne more vedeti kdaj se zadeva ohladi da je potrebno dogrevanje, no in za tem bimetalom bi jaz samo priklopil časovni rele in je stvar rešena. Po vsej verjetnosti ima ta bimetal potem še kakšen močnostni rele ali pa dejansko ni tako močan tok da bi bilo kaj nevarnosti. Časovni releji se pa tudi dobijo dovolj močni. Če pa nima bimetala ali pač nečesa ki daje komando da se grelec vklaplja potem pa ne bi vedel, vsekako pa je potrebo zadevo odpreti in pogledati od blizu.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
pelje še en tenek kabelček na katerem je na drugem koncu termostat.
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Jest bi pa to drugače rešil. Sigurno ima peč nekje bimetal za vklapljanje grelca ane, ker sicer ne more vedeti kdaj se zadeva ohladi da je potrebno dogrevanje, no in za tem bimetalom bi jaz samo priklopil časovni rele in je stvar rešena. Po vsej verjetnosti ima ta bimetal potem še kakšen močnostni rele ali pa dejansko ni tako močan tok da bi bilo kaj nevarnosti. Časovni releji se pa tudi dobijo dovolj močni. Če pa nima bimetala ali pač nečesa ki daje komando da se grelec vklaplja potem pa ne bi vedel, vsekako pa je potrebo zadevo odpreti in pogledati od blizu.
Tale "bimetal" je trofazni pri vseh termoakumulacijskih
pravzaprav je cela zvezana "trofazno" do prikljucnih sponk,tam pa se odlocis za nacin priklopa
Jaz sem instalacijo ventilatorja locil in dodal kos kabla z vtikacem,ki je prikljucen kar v eno vticnico saj ima minimalno porabo(par W)
Obstojeca vticnica pa je v omari povezana na mocnostni kontaktor,ki ga krmili ura od stevca
Pri kontaktorju mora biti tudi stikalo za vklop stalnega gretja v slucaju,ce rabis stalno toplo pec ali v slucaju okvare ure