hmmmm
Po vsem tem sem sedaj v veliki dilemi, kako naj sedaj opravim s tem postopkom sušenja estriha, ko že imam položeno keramiko.
Namreč, 20.9.2012 so mi naredili estrih. po ca. 1 mesecu in pol sem položil keramiko, brez da bi naredil tale šok (po pravici povedano nisem nikoli slišal za to) + tega še nisem imel vgrajene TČ, tako da se ni kurilo.
Od nekje 1.12 (mogoče kakšen dan-dva prej) sem začel ogrevati in ca. 3 tedne imel temperaturo vode v ceveh na 25°C (zrak je bil takrat v prostoru ca. 18-19°), šele nato sem čisto slučajno našel to temo. Nato sem nastavil temp. za 3 dni na 30°C, potem 3 dni 35°, 1 dan na 40° (temp. zraka je bila ca. 27°), danes pa sem nastavil na 45°, jutri bi nastavil na 50°, v čet. na 55° in potem vsaki dan za 5° stopinj manj.
A mi lahko prosim poveste, če bi s tem že lahko videl, če bo kje popokal estrih, tam kjer pride parket oz. pokanje keramike?
Zdaj kdaj sploh lahko pričakujem prve znake pokanja, če le-ti bodo?
Zdaj ne vem kako dolgo naj imam nastavljeno zadevo na 55°, saj je že sedaj v hiši sauna, tam v tistem .pdfju pa piše, da 12 dni??
A je kakšen problem, če hišo prezračim samo 1x na dan, al bi blo boljše, da bi imel okna odprta na "kip"?
A je pred polaganjem parketa potrebno obvezno izklopiti TČ, ali je dovolj, da nastavim T vode v ceveh na 25°?
Zdaj a slučajno ve kdo, če ima Daikonova Altherma možnost programske nastavitve tega protokola?
hvala za pomoč in lp