Po brskalniku sem pregledal kar nekaj tem, a ker sem nov, vsega fouma seveda nisem uspel prebrati. Če je bilo na vprašanje že odgovorjeno, se opravičujem, tema, če podobna že obstaja, se lahko tudi briše. Zaradi mene naj se pod to temo postavljajo tudi druga vprašanja glede zadev, ki so vezane na temperaturo piva.
Po tem, ko pivini dodamo kvasovke, naj bi teoretično pivina postala pivo, zato bom govoril o pivu
Temperatura piva, ki se omenja v postopku, je dejanska temperatura piva in ne temperatura prostora, kar sem tudi že ugotovil. Moje vprašanje je pa naslednje. Glede na to, da se po končani fermentaciji načeloma odmerja količina priming cukra glede na trenutno temperaturo piva, me zanima, kakšen vpliv na to ima cold crash. Problem vidim tudi v tem, da pri temperaturi piva po cold crashu, ne moreš narediti z vzorčkom realne meritve SG (FG), saj je temperatura piva bistveno nižja od kalibrirane (lahko vzorček pač pogreješ). Prebral sem že kar nekaj debat na to temo, obstajajo razne formule in teorije za izračun, mene pa zanimajo izkušnje iz prakse. Katera temperatura je torej za vas tista, na podlagi katere izračunate količino priming sladkorja v primeru, da delate cold crash, Hvala!
Lp, M
Po tem, ko pivini dodamo kvasovke, naj bi teoretično pivina postala pivo, zato bom govoril o pivu
Lp, M