Telovadba za možgane

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kaj uporabljete za telovadbo za možgane, če sploh kaj? Baje potrebujejo telovadbo prav tako kot telo, ter da se po 30. letu začnejo upočasnjevati.... Baje...

Sudoku, križanke, miselne igre, šah... ??
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Gibanje (šport).

Mislim, da je Cime zadosten dokaz, da to ni dovolj
evil.gif

Drugače pa ... je že služba taka, pa branje knjig/e.knjig, sudoku, občasno kaki spletni test. Potem imam pa še prostovoljske zadeve take, kjer "kravžljamo" možgančke psom. No ja, tudi nam samim.

Pa še kaj bi se našlo
wink-1.gif
.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Šport, da se spočijejo, služba pa več kot zadostuje. Toliko, da sem opustil veliko večino ostalih "miselnih športov", ki sem jih imel. Edino kar še delam, probam vsake toliko prebrati kako strokovno reč, nad katerimi sem se včasih navduševal. Toliko, da mi ostane še kaj splošne izobrazbe, čeprav moram reči, da počasi pada, pa ne zaradi starosti, ampak zaradi preobilja informacij, ki me bombardirajo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
šah, enkrat ali dvakrat na dan si vzamem po 10minut pavze in za sprostitev odšpilam hitro partijo s kakim indijcem, američanom ali rusom. Fajn zadeva.

www.chess.com

mistique

Guru
16. jun 2009
14.203
1.990
113
Emona / Carnium
Hja, Cime je verjetno kar pozno shodil. V kombinaciji z igro z glavo pa je rezultat takšen kot je
evil.gif

Z gibanjem sem mislil na Feldenkrais. Drugače pa gibalni izzivi spodbujajo možgansko aktivnost. Obstajajo številne metode (brain gym,...).

Za tiste, ki so bolj gadget friki pa obstajajo namenske zadeve za trening možgančkov. Razni mindflex-i in podobno.