Telo se mi je navadilo na manj škodljivo hrano

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Najprej naj povem, da nimam pol kurtza pojma o metabolizmu, procesih v telesu..

Opazil sem pa nekaj. Odkar sem se začel bolj zdravo prehranjevat, moje telo manj zdravo hrano enostavno zavrača.

McDonaldsa, burgerjev, pomfrija, v bistvu nobenega krompirja,pohanih zrezkov...ne morem več jest sploh. Sladkarije se mi že dobesedno gabijo.

Od mesa jem praktično samo puranje in piščančje ( seveda ne pohano ), ter ribe, vse vrste rib. Ogromno razne zelenjave. Riž najraje polnozrnat. Kruh samo rženi itd...

Jaz sem včasih pojedel ful enih sladkarij, posledično sem se vedno boril s par odvečnimi kilogrami. Odkar sem pa nehal žret čokolado, čisto tako, samoiniciativno, sladakrij sploh ne morem več jest. Mesec dni nazaj sem pojedel mufin, pa sem šel srat praktično 10 min za tem.

Isti učinek je, če pojem pomfri. Praktično takoj za tem serjem.

Vse skupaj mi seveda odgovarja, saj bojev s kilogrami ni več, mi je pa zanimivo, kako/zakaj je sploh prišlo do tega, da me sladkarije itd..sploh ne mikajo več..

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Zelo pohvalno! Ampak.... svinji pa se ne odpovem
evil.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Ha Ha, enako... Isto opažam nekih 6mes. že da mi ne paše marsikej jest.
Kot si napisu, kak piščanc pa puran pa največ zelenjavo jem
wink-1.gif

Je pa to podobno ko si zmanjšaš obroke in se želodec skrči pa ti ni jasn kako si včasih lahko tok pojedu
grims-1.gif

Si pač navadu želodec na tako način prehrane in to je to
zmaga.gif

Tud sam si ne predstavljam da bi več pojedu kak burek... bljak
ne-ne-1.gif

Jah, bo treba jest emšu primern
wink-1.gif

LP.S

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tudi sam to opažam.

Edino moram se znebiti še tistega odpora do zelenjave, da ne bom samo na zeleni solati, zelju in paradajzu. Kako se navaditi jesti zelenjavo?
grin1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz isto, eno leto nazaj se vsak dan basal s čokolado, bomboni, čipsi, majonezo, kruhom, svinsko-govejo posebno salamo, hrenovke, danes pa tega ne more več jest, pa če se na glavo postavim, sladke pijače so mi postale zelo presladke, zato pijem že 1 leto samo VODO in popolonoma nič drugega, od hrane nekak prebavim še svinjski mesu, ostalo pa nikakor ne, od mesa jem potem še pust govej mesu, tuno, pišč.file pa še od beljakovin jajca, pusta skuta z malo kakava, ....skratka večina samo zdravo in nepredelano, kruh si sam pečem iz ržene in polnozrnate moke ali polbele.

Zadnjič sem si v Hoferju kupil ene čokoladice pa v Lidlu tud nekaj podobnega, pojedu 2 čokoladice iz enga paketa in še iz drugega 1 čokoladico, ampak fuj sem dal potem otrokom pa so ko sršeni napadli mini čokoladice.

Če sem lačen si odprem tuno doam v šalčko, čez dam olivno olje, kis, sol in malo na zelo drobno naseklkjano čebulo, poleg tega pa kak polnozrnat kos kruha.

5-6x/teden tud po debelu uro gibanja (teh, hoja, hitra hoja v klanec....).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Edino moram se znebiti še tistega odpora do zelenjave, da ne bom samo na zeleni solati, zelju in paradajzu. Kako se navaditi jesti zelenjavo?
grin1.gif

Zacni s kaksno tako, ki ti je vsec, denimo korenje in karfjola (oboje skuhas na pari). Cez cas bos karfjolo zamenjal za brokoli, ki je bolj zdrav. Za kaksno bolj mastno meso pase zraven jusna zelenjava (koleraba, gomoljna zelena).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tako je, pa fajn čebule na kolobarje! Aja ups kloshar zdaj po novem fura same neke hude bejbe in ne sme čebule
hysterical-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Walda recesija jih je tak sfu*kala in se jim zasidrala v možgane da kak se malo bolj konkretno nažrejo jih od sile zašraufa. Neverjetno kaj psiha dela
hysterical-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zdrava prehrana je veliko dražja.
Praktično je vse tam okol 6 evrov/kg
1kg najboljšega kruha stane 3 evre/kg, navaden bel stane pod evro v Sparu.

Ribe tuna stane kakšnih 8 evrov/kg, dejansko dobiš tud za 5 evrov, ampak ni dobr.
Oreščki 10 evrov/kg.
Olivno olje 5-6 evrov, domače 10 evrov/litr.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
In kater kruh se smatra pod najboljsi?

Iskreno k pridem u stacuno,pogledam ker mi je vsec pa rečem polovico tistga
smile-1.gif
Se nikoli nisem gledal cene pri hrani,marsikje drugje ja,pri hrani še nikoli..

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Tisti, ki stane 1 evrov/kg sigurno ni vredu.

Ržen, polnozrnat, pirin, ajdov, to je top kruh.

Kolk jah do 100g/dan, jaz ga pojem tam 1/4kg, ker testenine in riža bore malo jem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vsi kruhi so bolj ali manj isti, pa če stane 1 ali pa 4 evre po kili. cca 350 kalorij na 10 dek. Eni že prav pretiravajo s to zdravo hrano.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Iskreno k pridem u stacuno,pogledam ker mi je vsec pa rečem polovico tistga
smile-1.gif
Se nikoli nisem gledal cene pri hrani,marsikje drugje ja,pri hrani še nikoli..

Poskusi Jelenov polbeli (to je hlebec), ce ga prodajajo pri vas. Vse drugo, kar prodajajo na nasem koncu, je cudna gosta mocnata packarija, ki ni pravilno vzhajana, ze ko drzis v roki na poti na blagajno, opazis, da je pregost
frown-1.gif

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Bravo tistemu, ki je našel polnozrnat riž. Še dobro, da tisti, ki živijo samo na pol zdravo ne jedo polovičnozrnatega...