Tekaške smuči

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
pozdrav.gif

Vsako leto tak čas razmišljam o nakupu tekaških smuči... Sem popoln začetnik, v osnovni šoli sem 5x tekel s tekaškimi smučmi in se mi je dokaj dopadlo...

Torej... Da bi pozimi malo ohranjal kondicijo na svežem zraku na okoliških poljih, bi si kupil tekaške smuči... Z njimi hitrostnih rekordov ne mislim postavljati, zanima pa me klasična tehnika. Na hitro sem preletel članke na internetu, pa povsod komplicirajo z modeli smuč, čevljev, itd... Najraje bi kar odšel v trgovino, kupil najcenejše smuči z ribjimi luskami, ker mi ni do kompliciranja z mažami, probal čevlje, ki so udobni in pocenii ter vzel še palice...
grin1.gif

Pa ne mi priporočat zimskega sejma, ker stare smuči prodajajo za 75% kupljene vrednosti...
smirk-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ravno včeraj sem bil v Ratečah. www.ponca.si.

Kupil vso opremo. Imajo pa razprodajo lanskih stvari do -50%. Prej pokliči, da ne boš zastonj hodil. je pa odnos tam zelo na nivoju. Priporočam
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.884
113
JR sport so zlatarji.

Če bi kupoval prvič bi kupil:
-rabljene dilce za skating
-nove čevlje (visoke in tople)
-palice vseeno kakšne, važno da so dost dolge.

ker:
- ne boš tekel toliko da se boš naučil klasiko
- se je skating lažje naučit kot klasiko
- skating tehnika ob manjšem naporu/kondiciji in pomanjkljivem znanju bistveno bolj leti

Za hojo/tacanje po progah pa je vseeno kaj kupiš in kako je/ni namazano/nažagano. Samo da je poceni in toplo. In da ni škode če je treba čez kakšno glavno cesto kar z dilcami na nogah skočit.
grin1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Se strinjam!
Kupi za skate smuči (in čevlje), ker se boš klasike težje naučil, pa počasnejši boš.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:

Za hojo/tacanje po progah pa je vseeno kaj kupiš in kako je/ni namazano/nažagano. Samo da je poceni in toplo. In da ni škode če je treba čez kakšno glavno cesto kar z dilcami na nogah skočit.
grin1.gif

Mene na tekaških nikoli ni zeblo ,če se vsaj normalno tečeš.
evil.gif