Te malenkosti;

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kar tako se mi poraja par (mogoče nepomembnih) vprašanj; (sprašujem za resno zvezo 2leti+)

- Ali moreta partnerja vedet za gesla en drugega? (PIN-i, bankomat številke, email passi,...)
; jaz mislim da ja, nevem no, saj delujeta kot celota (jaz njenih niti nočem vedet, čeprav bi vrjetno 15x probal pa heknem)

- Ali moreta poznati vse bližnje kolege? Ok, 80% (recimo moje fucbal in skvoš frende)

- Sem neprilgodljiv in nedružaben, če niti slučajno nočem ven z "njeno" družbo?
; nevem no, mene nebodo videli na nobenem družinskem pikniku pri kaki teti, stricu, niti na RD njenih kolegic nemislim,
nekak zagovarjam dejstvo da sem skupaj z njo zaradi nje in ne njenih žlahtnikov, h katerim nemislim it prodajat poceni
nasmeškov in poslušat strica koliko zajcev ima.

- Še en zanimiv primer; Leto 08' "doba fejsbooka", moj zelo dober prijatel nima "dodane" svoje punce. Oba sta na fejsbooku,
imata vsaj 150 skupnih frendov, pa se nimata en drugega dodanega v smislu "Nima ona kaj brat kaj se jaz pogovarjam"
(ker nima dodanih njenih kolegic ki ji pass posodijo za ceno ene bele kave.)
smirk-1.gif

- Finance; (govora je o resni zvezi 2 let+) A še vedno velja to pravilo da moški plača? Nekak mi sili v ospredje, da plača tisti kater
ma drobiž al pa se nekako prvi spomni, tak je kasa skupna, oz. ko zmanjka njej ji jas seveda nebom posodil ampak dal.
Zadnjič sem imel primer ko sem naletel domov prešvican s fucbala, pa sem tošl pustil v avtu ki je bil na servisu, pa ji pravim naj
mi da nek €, da dam za rundo, pa mi pomoli 50€, in naslednji dan po kosilu izvlečem bankovec in ji ga vrnem, pa me pogleta tako
čudno; kaj pa delaš? In pol sem začel študirat; Ja valda, mislim kaj zdaj teh 50€,...
Medtem ko kolega babi visi za vratom "Kje je keš?!" Sej razumem, za 50€ jaz delam 6 ur in si farbam živce, ampak naj jih ima,...

- Kuhanje; Jaz sem tu bol geyevsko usmerjen, primem za kuhalnico v momentu ko je to potrebno, pa se mi vseeno poraja vprašanje;
a ni to nekako bolj njeno opravilo? Jaz pa ji nato ubodem en hud foot-massage?

Vseskupaj niso dejanski primeri, zgolj moje razmišlanje in nevblode medtem ko joggam in nimam kaj za mislit,...

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Jaz mislim, da gesel ni treba dajat drug drugemu. Se mi zdi, da mora met človek tudi v resni zvezi del svojega življenja, zasebnosti in svobode, zato niti nočem vedet nič od tega.

Prijatelje in familijo se pač spoznava kakor nanese. Je pa res, da bi se mi čudno zdelo, da me ne bi hotel peljat domov še po toliko časa, kot da bi se me sramoval. V primeru, da on ne bi želel spoznati moje družine-strice, tete..., pa bi rekla, da je to pač njegova izbira in bi to šač spoštovala, mi pa verjetno ne bi bilo čisto vseeno.

Če ne bi nikoli hotel z mojo družbo ven in bi vedno hodila ven le z njegovo družbo, bi zagoto imela problem s tem. Moji prijatelji so le del mene.

Če me ne bi dodal na fb iz razloga, ki si ga navedel bi se mi to zdel prav otročji princip.

Ko je govora o financah, mi je čisto normalno, da plačujeva oba. Nikoli se ne obremenjujema ali štejema kolikokrat je kdo kaj in koliko plačal.

Kuhanje: Ne, to ni le moje opravilo. Jaz osebno ne maram kuhat, tako da velikokrat, ko sva skupaj kuha on, ker mu ni problem. Mu pa seveda pomagam.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Svobodo more vsak imet, kakšna gesla...jao, poznam par takih k bi se pobil če neb mel en od druzga gesel...plus vsak ma svoje kolege, verjetn že od prej, če predstav predstav drgač pa ne...
Fb,po moje se dodaš, čeprov ni zmer nujn da je dobr...
plačujeta vsak enkrat al pa kej tazga..
glede kuhe, pa itak bol kuham k vsaka
zmaga.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik Shai pravi:
Jaz mislim, da gesel ni treba dajat drug drugemu. Se mi zdi, da mora met človek tudi v resni zvezi del svojega življenja, zasebnosti in svobode, zato niti nočem vedet nič od tega.

Prijatelje in familijo se pač spoznava kakor nanese. Je pa res, da bi se mi čudno zdelo, da me ne bi hotel peljat domov še po toliko časa, kot da bi se me sramoval. V primeru, da on ne bi želel spoznati moje družine-strice, tete..., pa bi rekla, da je to pač njegova izbira in bi to šač spoštovala, mi pa verjetno ne bi bilo čisto vseeno.

Če ne bi nikoli hotel z mojo družbo ven in bi vedno hodila ven le z njegovo družbo, bi zagoto imela problem s tem. Moji prijatelji so le del mene.

Če me ne bi dodal na fb iz razloga, ki si ga navedel bi se mi to zdel prav otročji princip.

Ko je govora o financah, mi je čisto normalno, da plačujeva oba. Nikoli se ne obremenjujema ali štejema kolikokrat je kdo kaj in koliko plačal.

Kuhanje: Ne, to ni le moje opravilo. Jaz osebno ne maram kuhat, tako da velikokrat, ko sva skupaj kuha on, ker mu ni problem. Mu pa seveda pomagam.

467716-post_slo.gif

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Q: - Ali moreta partnerja vedet za gesla en drugega? (PIN-i, bankomat številke, email passi,...)
A: NE, definitivno NE!!!

Q: - Ali moreta poznati vse bližnje kolege?
A: ne nujno. sem zadovoljen tudi samo z omenitvijo le-teh!

Q: - Sem neprilgodljiv in nedružaben, če niti slučajno nočem ven z "njeno" družbo?
A: NE, definitivno NE! zakaj bi trpel njeno družbo, saj obstaja velika verjetnost da tudi obna ne uživa v "tvoji" družbi.

Q: - Še en zanimiv primer; Leto 08' "doba fejsbooka", moj zelo dober prijatel nima "dodane" svoje punce. Oba sta na fejsbooku,
A: no big deal!!!

Q: - Finance; (govora je o resni zvezi 2 let+) A še vedno velja to pravilo da moški plača?
A: že dolgo časa ne več. mogoče še kje v hribih...

Q: - Kuhanje; Jaz sem tu bol geyevsko usmerjen, primem za kuhalnico v momentu ko je to potrebno, pa se mi vseeno poraja vprašanje;
a ni to nekako bolj njeno opravilo? Jaz pa ji nato ubodem en hud foot-massage?
A: ti ti ti nerazgledanež, a ne veš da so najboljši kuharji sveta heteroseksualni moški????

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:

Q1: - Ali moreta partnerja vedet za gesla en drugega? (PIN-i, bankomat številke, email passi,...)
Q2: - Ali moreta poznati vse bližnje kolege?
Q3: - Sem neprilgodljiv in nedružaben, če niti slučajno nočem ven z "njeno" družbo?
Q4: - Še en zanimiv primer; Leto 08' "doba fejsbooka", moj zelo dober prijatel nima "dodane" svoje punce. Oba sta na fejsbooku,
Q5: - Finance; (govora je o resni zvezi 2 let+) A še vedno velja to pravilo da moški plača?
Q6: - Kuhanje

Saj skoraj ni za verjet da je MX vprasal pametno vprasanje...

A1: ni treba, je pa pametno, ce sem pozabljiv in mi potem druga polovica pomaga, ko se znajdem v.. ko moram vedeti pin od kreditne kartice.
A2: poznati (vedeti zanje) da, biti "frend" z njimi ne - prepreci ljubosumje v naprej
A3: si neprilagodljiv, vendar je to tvoja osebna stvar
A4: nerelevantno, saj tudi ce hodita (vsak zase) v isti McDonalds ne razlagata streznemu osebju da tudi tvoj partner tja hodi
A5: odvisno od dohodkov, ce nimata skupnega racuna, da lahko oba dvigata s svojo BA kartico z njega
A6. pri nasi hisi jaz kuham in si tega ne dam vzeti

P

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Q1: - Ali moreta partnerja vedet za gesla en drugega? (PIN-i, bankomat številke, email passi,...)
Q3: - Sem neprilgodljiv in nedružaben, če niti slučajno nočem ven z "njeno" družbo?
Q4: - Še en zanimiv primer; Leto 08' "doba fejsbooka", moj zelo dober prijatel nima "dodane" svoje punce. Oba sta na fejsbooku,
Q5: - Finance; (govora je o resni zvezi 2 let+) A še vedno velja to pravilo da moški plača?

A1: Ne. Pa tudi, če bi vedel gesla, ne bi bral mailov ali drugih njenih zadev, gledal stanja na njenem računu...Se mi zdi, da so te zadeve osebna stvar vsakega.
A2: Meni se to ne zdi potrebno. Niti mi ni do tega, da bi poznal in se družil z njenimi kolegicami...Mi je dovolj, če jih poznam iz omenjanja...
A3: Meni je to čisto posameznikova odločitev. Ne vem, zakaj bi se moral družiti z nekom, katerega družba mi ne odgovarja in se nimam želje družiti. Pa tudi sicer, vsak ima svoje kolege/prijatelje...
A4: Podobna stvar kot maili, pač po želji...Sicer pa itak nisem pristaš facebooka in podobnih zadev.
A5: Meni se zdi smiselno, da vsakič nekdo plača, se pa seveda ne drži striktno tega, da vsak enkrat plača. Pač, plačaš, ko imaš, če nimaš, plača drugi. Tudi za denar...pač posodiš, če ga nekdo potrebuje in ga bo že vrnil, ko ga bo. V primeru, da je fond skupen pa to vprašanje nima smisla in se pač troši iz skupnega fonda.
A6: Kuha pač kdor zna. Se pa strinjam, da enkrat kuha en, drugič drug in se ne obremnjuje samo ženska s tem in z ostalimi opravili. Porazdeliš pač ta opravila med oba.

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Citat:

A1: Zaenkrat še ne živiva skupaj ampak, če jaz ne morem it na bankomat al pa če me ni volja ji povem mojo PIN kodo, ravno tako ona meni. Kar se tiče gesel za FB, maile ipd. zadeve ve' vsak svoje. Če bi mi predlagala, da si izmenjava gesla ji ne bi ustregel. Nekaj zasebnosti pa le hočem imet, ker nočem, da mi brska po mailih in sporočilih. Že da bi jo videl, da bi mi kar tako brskala po telefonu bi jih slišala.
A2: Tiste najbližje, ki mi veliko pomenijo in ki se z njimi dosti družim (al pa tudi manj, odvisno od geografske lokacije) je fino, da ona pozna moje in jaz njene, ker navsezadnje to le niso navadni kolegi. Za kake druge me prav malo briga in ne bom ravno hrepenel po tem, da jih spoznam.
A3: Odvisno kaka je ta njena družba. Včasih se je pač treba malo žrtvovat in pretrpet, če pa je ona npr. večkrat s to družbo in naj bi bil posledično tudi ti, ji pač poveš, da ti tolko ne odgovarjajo in da boš vesel, če jih vidiš npr. enkrat na mesec
smile-1.gif

A4: Po pravici povedano se mi zdi ta zadeva okoli FB čudna (za moje pojme), vendar če obema tako odgovarja pol pa naj. Jaz mojo imam dodano na FB ampak itak nimam kaj za skrivat.
A5: Plača enkrat eden, drugič drugi oz. odvisno od finančnega stanja posameznika. Ni glih najboljše, da nonstop plačuje samo eden (v kolikor sta npr. oba zaposlena), da pa se boš nonstop šlepal na račun drugega mi tudi glih najbolj ne diši.
A6: Kuhanje ni glih v moji domeni in se bolj nerad zadržujem za štedilnikom, če pa je treba kaj pomagat pa priskočim na pomoč. Zmeraj, ko se odločim, da se bom naučil kuhat traja ta moja odločenost bolj malo cajta. Ne škodi pa, če moški zna tudi kaj skuhat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
men je pa žalostno da se sploh fb pojavlja v takih vprašanjih... jao, kam smo prišli...

drugače pa... kode so moje, družba - na srečo imava isto, žlahta... no ja, enkrat jih moreš spoznat! Kakšen ti je všeč, kakšen ne, sam to formalnost je treba dat skozi., denar... no ja, vsak kdaj kej plača... kuhanje... uf moja šibka točka...

C4V4L13R

Zelenc'
31. jan 2009
10
0
1
34
Novo mesto
gesla - ne vem, js vem njena od mailov ona pa moja, pa ne čekirava en druzga, to se mi zdi en pokazatelj zaupanja - nimava kaj skrivat en pred drugim, dokler seveda to ne pride predaleč. pinov od kartic ne veva, pa tud nobenmu ni do tega da bi to vedel, če pa bi me vprašala, bi ji povedal, pač ji zaupam, drugače nebi melo smisla da sva skupaj

bližnji kolegi - po moje je le fajn no, sicer pa ponavadi tud iskrica preskoči al pa se spoznata dva ravno prek skupnih kolegov. seveda mora imet tud vsak svoj del družbe, katero morda oba poznata, vendar nimata konstantnih stikov (vseeno ima še vedno vsak svoj del življenja)

neprilagodljiv? - ne, mogoče no...odvisno v kakšnem primeru, sicer pa pogovor reši vse, pač pustiš to družbo, kot tist njen del
smile-1.gif

glede žlahte? -ja, po tolkem času se pa že spodobi, da se kdaj pa kdaj pokažeš na družinskem pikniku, kljub temu da ti morda kdo iz familije ne ustreza. se mi zdi da je to nekak kultura, še sploh če se kdaj dela kaj doma, da priskočiš na pomoč al pa kak družinski praznik, ne pa da si zadrta mona.

fejsbuk - banalna zadeva, ki lahko čist za brezveze spreminja situacije al pa dela scene. po mojem, če že sta oba aktivna uporabnika je nekako normalno da sta "frenda" med sabo, sej pa če nimata en drugmu kaj skrivat, potem to ni problem (če pri meni nebi blo tako, bi se zamislu, kaj ma za skrivat)

finance - ma ok, nisva ravn 2 let skup pa tud še precej mava pred sabo, ampak če enmu manjka, pač drugi vskoči enkrat eden, drugič drug, čeprav ne vem zakaj se sam vedno boljše počutim če kakšno stvar več plačam (če kam greva, da vozim z mojim avtom npr.)

kuhanje - stereotip ženskih gospodinj je zdavnaj mimo, mislim da tukaj to ni nič gey, če posesaš bajto al pa skuhaš kosilo (naročiš pico :p). to je normalno, vsak se trudi po svojih močeh in znanju
smile-1.gif

to je moje mnenje, imam pa rad zadeve precej odkrite. no, nisem ravno angel varuh, da bi moral vedet za čisto vsak njen korak, vendar stvari, ki jih jaz njej povem, pričakujem da tud ona meni pove. mogoče no bi blo včasih ravn tko dobro, tud če česa nebi vedel (predvsem nekaj, kar mi stopi na žulj), ampak igram odprte karte, tako da grem na vse ali nič.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz:
Od vseh naštetih variant mi je najbolj blizu varianta Dr. rodilnika aka Elo in ga podpontam.
zmaga.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:

A1: Zakaj pa ne. Včasih pride prav. Glede mejla tudi, tako ali tako nimam kaj za skrivat. Če jo zanima, gre lahko pač pogledat.
A2: Mogoče vedet zanje, ni pa nujno poznavanje.
A3: Ne. Večja pi.zda izpadeš, če greš ven in se potem držiš kot driska.
A4: Brezveze. Če že ne označi, da je v vezi, jo lahko vsaj doda me prijatelje. Jaz sem sicer kar dolgo odlašal, preden sem si odprl profil, pa še to zato, ker ti potem folk reče "si vidu moj status na fb-ju" in ko odgovoriš "ne, nism gor" dobiš čudne poglede
smile-1.gif

A5: Ena malha, v katero oba dajeva noter in oba jemljeva ven.
A6: Jaz naredim dobre špagete, ona dobre tortilje
grin1.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Citat:

A1: Ne, imam rad malo zasebnosti in tudi njej jo privoščim. Ona mi je pred kratkim sicer povedala geslo za mail, ker je nujno rabila, da ji pogledam za nekaterimi podatki, ampak me ta informacija omejuje in čakam, da ga spremeni. Kar bo sama želela deliti z mano, bo delila, česar noče, naj ne.
A2: Vseh ne, tiste, s katerimi se pogosteje družim in mi nekaj pomenijo, je pa lepo, če jih ve vsaj pozdraviti, ko se srečajo. Kadar je zmenjena za pjačo z mojimi frendi, sem vesel, če mi to pove.
A3: Ne, razen če njej to res veliko pomeni. Če ji, greš včasih preko sebe in se greš prijazno smehljat. Moja ve, da o njeni "best frendici" nimam najboljšega mnenja, tako da me ne sili v njeno družbo za vsako figo, kadar pa resnično želi, da sem tam, pa to naredim zanjo.
A4: BMK za FBK. Če naredi kaj, kar zahteva mojo potrditev, potrdim zato, ker vem, da ji veliko pomeni, sicer ga ne uporabljam.
A5: Plačujeva izmenjaje, čeprav tudi tu ni nobenega pravila. Nekako se ne obremenjujeva s tem. Imava pa vsak svoj račun in ne živiva skupaj.
A6: Glede na to, da ne živiva skupaj, te stvari še nimava dorečene, ampak takrat, ko kuhava, pa večinoma ona kuha, jaz pa ji pomagam (nareži to, operi ono, pomešaj tisto ...
smile-1.gif
). Včasih vse ona sama, zelo redko jaz vse sam. Od gospodinjskih del resnično ne maram pa likanja in ročnega pomivanja posode, tako pri teh dveh opravilih sem pa res vesel, če ju kdo opravi namesto mene. Vse ostalo mi ni problem narediti.