Najbrž primerljiva po moči - split varianta.ne vem pa kaj pomeni primerljiva TČ za 12 jurjev?
subvencije tukaj ni. jankovic ne dovoli. energetikapress ...na konc bo cca. 50% investicije TČ, ostalih 50% pa montaža z materijalom
tko da če bo TČ dva jurja dražja, suma sumarum (- subvencija če se pametno lotiš) ne bo velke razlike, po 10 letih pa bo razlika že najbrž u prid dražji TČ
Prejšnji teden, split Fujitsu montirana, tipa ne vem na pamet. Račun 8k
Problem tule je ker je dotični monoblok od LG.ja krš od krša. Po parih letih bo začel ružit ventilator, po 5ih se pa že lahko oziraš za novo TČ. regulacija nikakva.
kaksen predlog za monoblok tc, ki ni krs?
investicija pri ariston monoblok-u?LG je nizkocenovnik, kar spremljam to tematiko ni krš. Spodnji program Bosch je sestavljen z LG komponentami, najbrž še kdo. Kitajci so kopirali izključno LG. Z regulacijo pa nimam izkušenj. Decembra 2022 sem montiral dva monobloka vzporedno na peletni kurilnici, sebi 5kW, očetu 11kW, sparil njuni regulaciji v ritem z obstoječo in sva dva zelo zadovoljna uporabnika. Montirala sva Ariston, za vodno povezavo sem dobil svojega inštalaterja, malo smo elektriko uredili, da je možen celotni izklop za poleti in vse vezave sem sam naredil, malo projekta pred veselim decembrom. Ariston monoblok gre zlahka na 60°, oče ima velike radiatorje, sva ga ustavila na 42°, če se prav spomnim.