Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če boš preusmeril socialne transferje v razvoj, boš res dvignil vse. V vmesnem času si boš pa revolucijo skuhal. Zdaj se pa odloči, ali se bomo izčrpali s socialnimi transferji, ali pa bomo imeli socialne nemire. V vsakem primeru tema...
Ni treba zaceti pri socialnih transferjih.
Primer: Rebalans proračuna Ministrstva Za Kulturo za 2011.
http://www.mk.gov.si/fileadmin...racuna_2011.pdf
Slabih DVESTO MILJONOV? Od tega 70 za "umetniške programe"? Kako prosim? Nazadnje ko sem pogledal je Slovenceljnu vrhunec umetnosti Nasa Mala Klinika, potencialno se kaksna predstava v Spas teatru - in, seveda, Big Brother / Kmetija. V skrajnem, skoraj "audiofilsko-hochstaplerskem" primeru gredo se na Perpetuum Jazzile. Opera in Balet sta pa itak samo za tajkune in pozerje.
(kot bi to okarakteriziral "capl*")
Drugi del: Število zaposlenih:
http://www.mk.gov.si/fileadmin...uri__1._del.pdf
A smo fuknjeni, al kaj? 1110 (WTF?!) zaposlenih v "Uprizoritveni umetnosti, Operi in Baletu" - koliko "full time" Oper in Baletov (imamo 2...) in resnih gledalisc pa porebujeta dva miljona ljudi? Nazadnje ko sem pogledal sta med Ljubljano in Mariborom dve uri po avtocesti - a je cisto neumno pricakovati, da so en vikend v Lj., naslednji pa v Mb.?
Tole je zame prva lokacija, kjer lahko zacnemo rezat.
Potem imamo pa se bisere ala "Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko" - kako, kin zakaj, se bomo na 20k kvadratnih kilometrov sli neko lokalno samoupravo, še med 25 najvecjih "countyjev" ne pridemo v ZDA! A imamo mestne obcine? Evo, tule imate narejene pokrajne, skupaj z njihovimi sedezi, pa naj se oni s tem ukvarjajo na lokalnem nivoju, ce Spodnji Duplek ne mara Zgornjega Kaslja.
In moja najljubsa "Služba vlade RS za podnebne spremembe" - plant more [censored] trees! A ni nihce opazil, da smo mi, veliki tezko-industrijalci in masivni porabniki goriv se najmanjsi problem pri podnebnih spremembah?
* - "Capl" ne leti neposredno na "nasega" Capla, ampak na njemu podoben lumpenproletariat.
P.S.: Avtor je velik fan opere, ampak nazadnje ko je bil v Lj. ne ve, ce je bilo pol sedezev polnih...