Torej, bojler nam v enem mescu porabi nekje 100kw za STV. In kot sem že večkrat rekel, imamo od bojlera do pip v kopalnici kakih 60cm (kar pomeni, da je topla voda skoraj na pipah) in še bojler je neviden... Res ne vem, če se mi splača kupovat večji bojler in priklop na TČ... Za toplo vodo torej na leto porabimo nekje 1200kw, kar znaša dobrih 130 eur (dobrih 10 eur na mesec). Pač zdi se mi, da če bi imeli 200l bojler, priklopljen na TČ, da bi na leto vseeno TČ za gretje STV porabila slabih 1000kw (ker bi grela več vode), pa še podatki od kolega (in tudi so-forumašev) potrjujejo mojo tezo... ;-) Strošek pa bi bil večji za dobrih 1000 eur in cevi tople vode do pip v kopalnici (in kuhinji) bi bil vsaj za 4m daljši (torej poraba tople vode kar višja (preden priteče topla voda do pipe) in to skoraj vedno, ko odpreš toplo vodo)...
Če kdo misli, da se zelo motim, naj prosim pove... ;-)
Zdaj pa me še zanima glede plošč za talno gretje... V Jagru imajo sedaj za dobro ceno sistemske plošče, in sicer
Jub Stirotal silent za 5,59 eur za m2. Ima kdo izkušnje s temi ploščami? So vredu?
Najbolj me skrbi, ker so ful na tanko plastificirane (nimajo plastične plasti na vrhu, ampak je vrh plošče plastificiran s PE folijo). In to me ravno zanima, če je to vredu?
Priporoča kdo kakšne druge (za dobro ceno)?
Pa zdi se mi, da je tudi drugi material za talno gretje kar poceni v jagru:
Je to vredu roba? Ker vseeno nebi rad nekaj preveč šparal, ampak če pa se da kje prišparat, pa sem vedno za... ;-)