Liman se baje na izi odstrani in če je potrebno zamenjati kako ploščo, se samo tisto ven potegne in na novo drugo notri. tako meni parketar, mi tega itak ne bi sami delali. če je na klik, pač moraš do tiste plošče vse podreti pa potem še enkrat.
plus limanega - poavadi gre za tanjšo varianto (3mm), ki je manj izolativna in posledično kao primernejša za talno gretje. pod ni plavajoči, domnevam, da je pri vinilu na klik občutek podoben kot pri laminatu, vendar me tukaj kdo z izkušnjami lahko demantira. in ja plavajočega direkt na estrih, kot laminat. povprašaj če je treba spodaj kako podlogo tudi dati. liman je malece bolj zakompliciran. dilatacije v estrihu je treba zašiti, izravnalna masa, brušenje (kolikokrat pač je treba) in potem samo limanj plošč. če nisi natančen, se vse čez vidi, zato je to problem delati nekomu ki ni vajen oziroma v samogradnji.
jaz imam expono, priporočal jo je monter in so imeli edini tako barvo kot sem hotela (natur hrast je za ubit težko najti, ne vem zakaj. vse je beljen ali meden hrast, pa rustik ipd). plus je tudi da je kar nekaj različnih plošč. nrecimo decoria ali kaj je iz Kemoplasta mi je parketar odsvetoval, ne ker je slaba (daleč od tega) ampak da ima zelo malo število različnih plošč in potem se ti nek vzorec prepogosto ponavlja. 2 plošči parketa nista nikdar enaki, in tudi če pač želiš neko imitacijo je potrebno paziti, da se vzorec ne ponavlja tako da bode v oči. efcom ima baje tudi dobrega, samo tam niso imeli meni všečne barve... tega je kar nekaj...