Talna obloga v kuhinji

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
pozdrav.gif

Katero talno oblogo imate v kuhinji in kako se vam kaj obnese?

Po stanovanju bo parket, pa se bo treba odločiti ali bo tudi v kuhinji...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
nikakor ne!!!
Kar se materialov tiče, se strinjam. Ploščice so klasika, vinil se dobro obnese (imam sama), ampak nikakor ne v imitaciji lesa, če imaš parket zraven. Če pa renoviraš celotne talne obloge v stanovanju, pa daš lahko enak vinil vsepovsod (ploščice niso ravno fajn) in imaš uniformno talno oblogo in tudi "les" v kuhinji, če si tega želiš. Ker kaj se zgodi, če mešaš original in imitacijo. Nikdar ne najdeš identičnega vzorca in barve in izpade smešno, če pa daš 2 različni vrsti "lesa" v isti prostor (kuhinja in jedilnica + mrbit dnevna, ne vem kako imaš...), pa verjetno tudi ne rabim govoriti, si pa lahko predstavljate...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če maš talno daš itak ploščice povsod. Pri nas so po celem štuku..in se obnesejo. Mat ima povsod parket (klasika, tudi v kuhinji) in se tudi obnese. Tako da...karkoli se odločiš bo OK
wink-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #9334

V stanovanje izključno parket. Nič laminata, ploščic itd, najboljši je parket - les. Vsakih nekaj let ga pač daš prebrusit in prelakirat, tako kot tudi stene in strop.

Parket je topel, keramika pa mrzla, četudi imaš talno ogrevanje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako so ploščice mrzle, če je talno na ON?

parket v kuhinji..ne hvala.
ploščice..ja, ampak z min fugam
imitacija lesa, ja, zakaj ne. pač poiščeš ujemajoči vzorec. sem nazadnje to videl in je bilo super.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
ker ga ni ujemajočega vzorca. razen, če si hitro zadovoljen.

talno ima na najbolj hladen dan notri 30-32 stopinj, dokler imamo mi 37, bodo na otip ploščice (bilokatera talna obloga) "hladne". Ne tako mrzle, kot če talnega ni, vsekakor je pa za pozabit topla tla iz časov, ko se je v vetrolove in kopalnice pošiljalo radiatorsko vodo pri 50 stopinjah.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Imitacija je pač imitacija. Če bi želel videz lesa, bi dal les. Pri današnji ponudbi...Les (če je ali pa ni ustrezne trdote) lahko hitro utrpi številne poškodbe. Kuhinja je delavnica, zato bi vedno uporabil ploščice ali beton.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to men govoriš, ki imam talno v celi hiši, p celo keramiko v kopalnicah in kuhinji?
ne flanci prosim.

Potem baš nisi nekaj v izolacijo vložil. Topel občutek je, če je T tal 37+. Če toliko notri pošiljaš, potem imaš prav. Jaz se žal trenutno moram zadovoljiti s 26 stopinjami v talnem (da imam v bajti 23), in pač bos ni prijetno stati na ploščicah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pna pna
wink-1.gif

Pri nas gre v talno 28 stopinj in je prav prijetno toplo v tace. Moja skoz ***** nad malima naj obujeta copate...ko skozi tacata bosi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
Ja lej, meni to ni toplo. Toplo je meni tisto, kar sem napisala, ko je T višja od tistih v mojih podplatih. Za bos hoditi meni to ni. Po ploščicah, se razume. Vse ostale talne obloge o katerih je bilo tu govora so prizaneslivejse.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
V stanovanje izključno parket. Nič laminata, ploščic itd, najboljši je parket - les. Vsakih nekaj let ga pač daš prebrusit in prelakirat, tako kot tudi stene in strop.

Parket je topel, keramika pa mrzla, četudi imaš talno ogrevanje.

Bedarija!!
2 leti nazaj sem vrgel parket ven iz celega stanovanja (razen iz spalnice) in dal povsod ploščice. Full zadovoljen,mi je žal da tega nisem naredil že prej. S parketom v spalnici se tudi nisem zajebaval,da bi ga brusil,in sem dal čez njega laminat!
Če želiš maximalno uporabnost (glede čiščenja,nabiranja umazanije,itd...) si daš v stanovanje ploščice! (pod nobenim pogojem pa ne parketa v kuhinjo!!)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
V kuhinji imamo ploščice brez talnega. Pod ploščicami gre ena cev s toplo vodo do kuhinjskega radiatorja in se čuti razlika temerature, ko si bos.
V kopalnici so tudi ploščice in talno gretje v celoti. Ploščice so prijetno tople, tako da naša pesika tam gre ležat.
Laminat imamo po preostalih prostorih, vendar brez talnega.

wfm-IMG-68.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
kaka temperatura vode gre v talno v kopalnico. Taka kot v radiatorje? ali imaš posebej krog, pa gre recimo 33 max?

Drugače pa itak ne vem zakaj je spet ta debata, OP hoče samo nasvet glede vrste talne obloge v kuhinji. Glede ogrevanja kakega ima oziroma bo imel, pa nič...

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
V kuhinji naj da ploščice in to Granitogres, ker je kuhinja delovni prostor. Ko mu krožnik pade na tla, mora počiti krožnik in ne talna ploščica. Čistiš tudi lahko z vsemi močnimi kemikalijami, kar pri drugih oblogah ni možno.
....Voda v talno pride iz radiatorja (lojtre). Torej je že malo ohlajena.
grims-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.520
7.037
113
to pojasni marsikaj. v taki kopalnici se res potem ni problm dol uleči, sploh še če je kaka brisača na tleh. Pri taki, pa tudi moj 4letnik neha stokati, da ga zebe v nogice...

Potem lahko na suho odpremo še eno debato. Ima yogi kaj micenih otrok. Ker potem v jedilnici rabi ploščice veliko bolj kot v kuhinji, pa stene in stropove v latex barvi. Že pri hranjenju je ta prostor veliko bolj obremenjen, da ne začnemo o artističnih excesih, ki jih načeloma v kuhinji ni. Kljub temu, nam vinil vse pobere že več kot eno leto in je veliko bolj prijeten na otip kot ploščice (ki jih imamo tudi eno malo za eno tako primerjavo). nimam pa jedilnice za razliko od kuhinje v latexu, ta kiks bomo ob naslednjem beljenju popravili.

torej yogi, kako je s tabo. Ali bo kuhinja zgolj ambientalna, ker se prehranjuješ drugje, ali je kuhano drugje. Potem daš lahko kar češ...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Torej se gremo zopet teorijo ... :

Talno ogrevanje pomeni ogrevanje s toplo vodo okoli 25 - 35 C in nič več, saj je stanovanje takoj prevroče.
Če je na tleh keramika, ki je dober toplotni prevodnik, tla so pa ogreta na npr. 25 C, bo občutek v stopalih hladen, saj imajo stopala temp. okoli 35 C, (keramika pa dober toplotni prevodnik).
Če je na tleh les, ki je slab toplotni prevodnik, tla so pa ogreta na npr. 25 C, bo občutek v stopalih topel.

V delavnici, kjer so punce 8 ur na nogah za pultom, sem pred 30. leti s talnim ogrevanjem rešil 3/4 problema, kasneje s parketom pa še ostalo četrtino. Tisto brušenje in lakiranje vsakih 10 let je "redno vzdrževanje" in je bajta po njem zopet nova.
grims-1.gif