Zadnje čase vsaj v Ljubljani opažam precej takšnih situacij, kot jo bom spodaj opisal in vsaj jaz, kadar sem pešec se takih voznikov kar malo bojim. Primer, kot je na sliki: pešec prečka cesto v smeri rdeče puščice, ima rdečo in čaka. Vzporedno z njim čaka na zeleno tudi avtomobil označen z zeleno puščico iz nasprotne smeri pa prav tako čaka na zeleno luč avtomobil označen z rumeno puščico. Seveda je dosti takih, ki imajo hitre avtomobile ali pa si mislijo, da jih imajo in tak, ki bo zavijal na nasprotni strani prvega voznika že oceni, da bo prej zavil, predno bo nasproti sploh krenil. Verjetno oceni po videzu, avtu, kaj pa vem. Seveda, ko se prižge zelena stopi na cesto pešec, rdeči krene, rumeni pa po gasu, da bo prej zavil levo predno pride rdeči do njega. Pri tem pa dostikrat sploh ne gleda na pešca, ker ima uč samo na nasprotnem vozilu. Lahko povem, da se mi je v zadnjem mesecu zgodilo sigurno petkrat ali šestkrat, da je moral voznik ali na polno po bremzi, da me ni zgazil ali pa ga je prineslo mimo centimeter ali dva stran. Tak način vožnje se mi pa res zdi nevaren, sploh če pomislimo, kako v Ljubljani vozijo kolesarji. Kot, da je vse njihovo. Zdaj že nekaj časa prakticiram, da raje sekundo ali dve počakam na zeleni, kot da požrem havbo kakšnega norca. Ne rečem, tudi sam kdaj tako naredim, vendar samo, če vidim na nasprotni strani kakšnega šleperja ali težje vozilo, ki res počasi spelje. Striktno pa vedno preverim, če ni pešcev. Kako pa vi kaj "izkoriščate" takšne situacije?