Citat:
Uporabnik Bobek007 pravi:
Poenostavljeno že, ampak to ne deluje.
M5 ima luknjo 4,134 (v kravtuvem strojniškem priročniku).
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Poenostavljeno že, ampak to ne deluje.
M5 ima luknjo 4,134 (v kravtuvem strojniškem priročniku).
Pravilna vendar neživljenjska teorija.
1. Kje dobiš sveder, ki bo izvrtal luknjo TOČNO 4,134mm
2. Če tukaj sprašuje za tabelco, verjetno ne bo rezal finih navojev ampak standardne.
3. Napisal sem "poenostavljeno" in lastnoročno na ta način naredil nekaj tisoč navojev. BP.
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Ti si komplikatorski teoretik.
Citat:
Za normalne metrične navoje se uporabi teorija s faktorjem 0,8 , do M8 navoja
Citat:
Za normalne metrične navoje se uporabi teorija s faktorjem 0,8 , do M8 navoja. Kar je več, ali pa specialni navoji (med katere sodijo tudi drobni navoji), se pa uporabi strojniški priročnik, Ende !
Citat:
Če se bi spoznal mal bolj na storjništvo, takega vprašanja sploh postavo nebi, kje se lahko dobiš sveder 4,134, ampak bi vedel o čem se gre(to je teoretičen izračun). Tako, da to, še moraš v prakso mal prilagodit.
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Če se bi spoznal mal bolj na storjništvo, takega vprašanja sploh postavo nebi, kje se lahko dobiš sveder 4,134, ampak bi vedel o čem se gre(to je teoretičen izračun). Tako, da to, še moraš v prakso mal prilagodit.
Sedaj pa preberi moj prvi odgovor. S svedrom na tisočinke si začel ti, ne jaz!
To uporabljaš ti, drugi uporabljamo tisto kar sva Diablo in js napisala, vprašaj kakšnega strugarja.Citat:
Uporabnik leni pravi:
V praksi VEDNO uporabljam teorijo 0.8, pa nisem zlomil še nobeneg navojnega svedra.
Tu sem napisal en prektični primer.Citat:
Verjetno rabiš za navoj M14, to zvrtaj z svedrom fi12 pa pazi da ti ne bi vrtal prevelke lukjne. Ali pa vzami sveder fi 11,5 in ga nabrusi da ti bo vrtal lukjno fi11,9
Če, boš ga pa delal na stružnici, prvo zvrtaj luknjo fi 11,5 in jo postružiš na željeno mero
Citat:
Mod ali administrator, js bi pa proso za titulo Drehher.
Citat:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Sedaj pa preberi moj prvi odgovor. S svedrom na tisočinke si začel ti, ne jaz!
Ne, js nisem NIKJER napisal, da se to vrta s svedrom na tisočinke, ampak sem samo prepisal mere iz kravtovega priroænika in to še ne pomeni, da mora bit tak sveder.
To uporabljaš ti, drugi uporabljamo tisto kar sva Diablo in js napisala, vprašaj kakšnega strugarja .Citat:
Uporabnik leni pravi:
V praksi VEDNO uporabljam teorijo 0.8, pa nisem zlomil še nobeneg navojnega svedra.
Tu sem napisal en prektični primer.Citat:
Verjetno rabiš za navoj M14, to zvrtaj z svedrom fi12 pa pazi da ti ne bi vrtal prevelke lukjne. Ali pa vzami sveder fi 11,5 in ga nabrusi da ti bo vrtal lukjno fi11,9
Če, boš ga pa delal na stružnici, prvo zvrtaj luknjo fi 11,5 in jo postružiš na željeno mero
Drugače je pa luknja 11,835za zgoraj omenjem primer.
Mod ali administrator, js bi pa proso za titulo Drehher.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jah treba se je dokazat...
Citat:
Dobro blago se samo hvali - če ga že nihče drug noče!
Citat:
Dej, prijatelj, zgleda, da sva iz podobnega foha (le da jaz nisem drehherr), če imaš čas, se nekje dobiva pa katero rečeva. Pa še Dekco povabiva, ko je fejst babnica, bomo vsaj ljudje, a ne !
Kwa praviš?