T-bone

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja no zadeva res ne izgleda preveč okusno...
smile-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
evo tega sem si pa jaz v četrtek doma privoščil
smile-1.gif

1065489-18112010287.jpg
 

Priponke

  • 1065489-18112010287.jpg
    1065489-18112010287.jpg
    33,7 KB · Ogledi: 228

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa Grill ni bil iz pravega materiala kajne? Pa temepratura kuhinje tudi ni bila primerna in je odstopala za 2,3 stopinje ne? Kaj vse človek lahko vidi iz ene slike slabe kvalitete
bonk.gif
 

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
v petek po službi sem zavil v špar po par ginesov in pa premium linjo roast beefa.za 2x po 400g sem dal 13€.mal sem bi skeptičen.meso je iz brazilije.meso je stalo 1 dan v hladilniku v marinadi.žar sem navil do konca in ga žgal na vsaki strrani 6 minut(debelina 2 palcev).morm priznat da mi je zadeva lepo ratala.meso mehko v sredini še rdeče soka(krvi) pa ni spuščal skoraj nič.čeprav na zadnji strani embalaže piše da naj bi se za medium pekel 10-12minut na eni strani si ne predstvalajm kako bi iz tega lahko dobil medium
bonk.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Res je...pri dry-aged mesu tega ne bo našel...kje pa piše da je takega kupil?

Ne verjamem da se v Slo da jesti suho staran (da bomo slovensko nadaljevali) kos mesa, tako da sploh ne verjamem, da bi ga kje dobil v štacuni.

Suho staranje traja več kot 21 dni ipd. (google it) med tem meso izgubi ogromno teže (vode), se razgradi in okus je x faktor intenzivnejši. Če bi v Slo kje lahko kupil suho starano meso, bi blo točno napisano kako kje kaj in cena bi bila dvojna, prodajalec oz. gostilna pa izredno ponosna na svoje "izdelke".

Tako da o "suho" uležanemu mesu v Slo ne moremo govort, lahko pa da se motim, sam potem ste sigurno vedeli kaj ste dobili, če kdo to v Slo ponuja...kot sem že napisal po ceni če ne drugače, ker je suho starano meso glede na težo vsaj 1x dražje.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
cng-DSC015.jpg

In kaj vse od 100+ možnih stvari je pa narobe pri tem?
(razen tega, da se jih bo vsaj 5 kurčilo zaradi soli z zelišči)
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Sem mogu kar dobr pogledat, sem že mislu, da je to pleskavica nepravilne oblike.

Sodeč po vilici in krožniku, a cel zrekek je imel več kot 10 dag?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
cheer.gif

Tudi odrezke je potrebno kdaj porabiti ane. Ali jih je po tvoje bolje vreči stran?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Važno je da je tebi dober oz. da ti ustreza!

Glede priprave pa kritiziramo bolj gostilne, kjer ti mastno zaračunajo za nekaj kar ni pripravljenu na nivoju. Pa tudi za doma je škoda kupit izredno drag kos mesa pa ne dobit ven iz njega vse najboljše.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Res je...pri dry-aged mesu tega ne bo našel...kje pa piše da je takega kupil?

Ni on tega pisal. On je objavil slikco, jaz sem napisal, da ni staran, nekdo se je obregnil, ako se to vidi s slike, pa sem napisal. That's all.