Naložil sem si 7 dnevno preizkusno različico in ga danes malo testiral na poti. Zelo so mi všeč namreč offline zemljevidi in vodenje po njih, saj je idealno za tujino poleg Slovenije, kjer sem do sedaj uporabljal kar google maps z vodenjem in bil v bistvu zelo zadovoljen. Moje delo je namreč zelo povezano tudi s terenom in mi gps izredno prav pride.
Moram pa reči, da sem na Sygic zaenkrat bolj razočaran kot ne, pa me zanima ali samo kaj ne znam nastavit ali je to to? Ima tono opcij, ampak:
- na splošno zelo pozno usmerja na odcepe. Še posebej se to opazi na avtocesti. Pokaže še kar zgodaj, vendar glasovni "ukaz" pa pride zelo pozno.
- Kljub temu, da imam nastavljeno izračun najhitrejše poti, me pošlje po daljši (časovno) poti. Google maps recimo isto pot izračuna pravilno. To se mu je zgodilo večkrat v enem dnevu.
- Marsikateri kraj je zelo slabo pokrit (ni niti hiš), prav tako me pošlje čisto na drug naslov. Zopet google maps s tem nima težav.
Zna kdo kaj svetovat? So to prestari zemljevidi in jih ne posodabljajo, se da kaj kje nastavit drugače? Ker celotna uporabnost mu blazno pade zaradi svoje nenatančnosti, napačnih izračunov in nepoznavanja hišnih številk. Kar pomeni, da mi je za Slovenijo neuporaben, nočem pa plačevat za nekaj, kar mi zastonjski google maps naredi bolje. Verjetno je boljši v tujini, kjer je pokritost boljša ali tudi to ne? Je pa to verzija 14.02.