Švica

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Na zadnjega....
Kako ste iz članka, ki govori pretežno o neenakopravnosti žensk v Švici prišli na €/m2
sprasujem se.gif
.
Bela garda, komunisti, Vatikan so že bili v tej temi?
Pričakoval bi debato o tem ali naj priseljenci spoštujejo ali ne lokalno kulturo... Verjetno tisti iz Slovenije ne, ker mi že vemo več kot švicarji. Ostali pa seveda morajo, ker so bolj nazadnjaški.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Tudi mene je presenetil kolega iz Francije - ob obveznem jamranju kako slabo plačo ima na inštitutu, je svojo izjavo pokrepil z izjavo, da je morala celo njegova žena v službo za polovični čas...
nekako se nisem mogel poistovetiti.
očitno ni samo v švici.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
voukojebine okol AC par 10 km radija, pa že imaš parcelo 1000 kvadratvo za 15 jurjev, čer avno ne gradiš ultra moderne 300m2 hiše, moraš tpri s 150 jurji skoz . Pa bit malo iznajdljiv. seveda.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ravno Slovenci spoštujejo lokalno kulturo.

Napram, recimo, ortodoksnim Judom s kitkami in klobuki.
roza.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ok, še en preceps, slovenci bi vsi imeli bajte na jurja, dveh kvadratov, a po drugi strani bi pa isto živeli na 60 kvadratih. 500 se mi zdi čist ok, če ima bajta tloris 100, tolk da maš mal travce, mini vrtiček in da pamži lahko letajo za ograjo po mili volji. Rabiš jurja? Pomoje da ne, mi smo jih imeli, brez haska, sama jajca so bila, če se pa s sosedi ne razumeš ti jih pa tud tri jurje ne pomaga, da imaš mir.

Ti moraš biti neko zagrenjeno dete...

BTW, jaz imam čez 500m2 samo bajte, tako da si ne predstavljam življenja na 60m2....

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Sarkazem ali ne, v resnici trenutno zivim v se manj in imam vrh glave, ce kaj pogresam je dvorisce ali neka garaza, delavnica! Doma nas je blo vcasih 5 in smo mel bajto veliko ca. 300 kvadrov na jurja zemlje in je bilo dejansko pol bajte prazne. Ce bi si zrihtal firmo tam in en soliden flat bi jo zapolnil dokler ne bi tastari sli v lovisca in bi je bila tretjina spet prazna! 500 kv bajto samo, ce ne vem kam z denarjem.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.139
7.804
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ok, še en preceps, slovenci bi vsi imeli bajte na jurja, dveh kvadratov, a po drugi strani bi pa isto živeli na 60 kvadratih. 500 se mi zdi čist ok, če ima bajta tloris 100, tolk da maš mal travce, mini vrtiček in da pamži lahko letajo za ograjo po mili volji. Rabiš jurja? Pomoje da ne, mi smo jih imeli, brez haska, sama jajca so bila, če se pa s sosedi ne razumeš ti jih pa tud tri jurje ne pomaga, da imaš mir.

Ti moraš biti neko zagrenjeno dete...

BTW, jaz imam čez 500m2 samo bajte, tako da si ne predstavljam življenja na 60m2....

In verjetno si jo od prvega do zadnjega cegla vso sam zaslužil!

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.679
3.947
113
Ljubljana
hmpg.net
KAr se tiče alstništva, so tule podatki iz EU:
V vseh državah članicah razen v Nemčiji je bilo lastnikov stanovanj več kot najemnikov. Med državami z največjim deležem najemnikov pa so bile leta 2005 še Avstrija (52 odstotkov), Nizozemska in Poljska (po 54 odstotkov) ter Danska in Francija (po 58 odstotkov).

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hmmm... države, kje navalijo priseljenci. SAM KAJ PA poljska dela potem na spisku??
confused-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jaoj, kakšni imate eni prioritete... Avto, pa dopust all inclusive...
Za sixpacka... Včasih je bila cena MC hamburgerja v posamezni državi referenca oz. nek index (tako kot borzni index)... Tako da STFU, mlečnezobi omladinac, pojma nimaš
hysterical-1.gif

V času, katerega sem preživel v švici, sem čisto dovolj videl za sliko ustvarit... In key point je, da tam brezdelna mladina ne poseda po kafičih, tako kot večina Alter populacije tule... Predvsem ne sredi dneva.

Ja mi je jasno kva je Big Mac Standard (tako se namreč napiše btw) da te nau raznesl žabec....

pa tale mlečnozobi omladinac je že dost obrokov kreditov odplačal da ve kaj govori. Ne vem pa kaj si ti hotu povedat
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
no pa še podatek 720eur na 20 let = 100 jurjev cca 3 leta nazaj, polletni Euribor....

bi bil z veseljem najemnik, ampak sej me pride povsem isto najemnina potem to je men ena večjih anomalij....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Smo zadnjič računal, da enomesečno plačo na leto daš samo za mobitel, net, tv. Samo zato, da lohk po altru nabijaš. Katastrofa.

Drugače pa ne bi vedel kje so poslovalnice za kredit uzet.......bil bi pol manj razgledan.....bi bil pa HILL Billy
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.439
5.668
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Čagošče. Sicer je hrib (in to hrib za vikat, mislim naklon za kolena grist) razdeljen na parcele (mislim da okrog 500 kvadratov). Cena okrog 30 jurjev, ampak se da nižat. In to krepko ... Nihče ne brani vzet dve parceli
grims-1.gif

In potem dobiš otroka........in se gresta žogobrc.......in reče tamau ati ati ati
cheer.gif
a se greva eno igrco!!?

A res kjero pa
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.439
5.668
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

A to maš tud kake tobogane not
sprasujem se.gif

Se z ženo kdaj igrata skrivalnice?
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz v švajcarskoj ne bi živel. k sem jaz slišal da je tam prepovedano tuširanje after 22. pa lulanje stoje. pa da majo še par takih bolanih, recimo sosed ti teži kok luftaš..

ma to je ko goli otok. kamen, mio špicljev aka udba, pazniki, teror.

men če se ščije stoje bom scal stoje, pa tut čez okn če je treba.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Ravno Slovenci spoštujejo lokalno kulturo.
Če si bral članek, potem niti ne ravno. Lokalna kulture Švice je to, da imajo ženske volilno pravico nekaj 10 let in avtorico to močno pretresa... Lokalna kultura je tudi to, da švicarski moški ne dela gospodinjskih opravil. Tudi na to se avtorica ne zna navaditi.
Kultura niso samo obleke na človeku.