Suzuki Vitara 2017 - izkusnje, cena...

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Tukaj ti pa nemorem pomagat, ker se mama vozi samo na kratke relacije in ima obupno povprečje.
Pomoje bi se dalo prit kak deci dva manj, ker ima majnša in predvsem ožja kolesa in pogon se da omejit na 2WD, kar pri Vitari ni možno je samo AVTO. Se pa da videt kakšna razlika je, če je oziroma ni na AWD, kar konkretno spodkopava na pesku pri speljevanju v 2WD. :-D

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.681
-523
83
Aha, sem mislil da ste kdaj primerjali. Tukaj berem da ima Vitara porabo okrog 6l. Pri hiši je SX4 1,6 120km, nekako 60% mestne vožnje ostalo relacija, poraba okrog 7,5l.

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Koliko konjev. Zadnje leto so dobili enak motor kot Vitara 120km.

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Pol je zgleda enak.
Sem šel pogledat! SX ima 7,7 in Vitara 7,4.
SX je star 3 leta in ima dobrih 9 tisoč km. :-D

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Citat:
Uporabnik Izy pravi:
LP!

Za našo in otroka imamo Vitaro 1.6 4WD Elegance že dobri dve leti.
Do takrat nikakor nisem imel v planu nakupa novega avta.
Mama ima leto starejšega SX4 z enakim pogonskim sklopom. Ko sem ji ga peljal na servis sem prvič videl Vitaro in jo tudi imel možnost preizkusit. Na prvi pogled me je pritegnila oblika(ženski avto), potem plastična zadnja vrata(lahko čiščenje :) in avtomatski sistem zaviranja v sili, ker bo ženski avto. :p
Pogoj je bil 4X4 in rabljeni SX4 so takrat bili bolano precenjeni, ker vem koliko je stal naš nov. V trenutku je padla odločitev za novo Vitaro, ker neke izbire za taki denar, novo in s 4X4 itak ni bilo. OK Dusterca in Panda in to je bilo vse. Swift takrat ni bil dobavljiv s 4X4.
Za Elegance sem se odločil, zaradi serijskih parkirnih senzorjev spredaj in zadaj, ja ženski avto! :-D
Končno imamo avto, s katerim pri naši mali kilometnini ni in niti ne pričakujem nič težav še vsaj nadalnih 10 let.
Povem še, da se proti SX-u pelje kot Clio proti Mercedesu. Žal je tudi razmerje pri ceni gum enako, ampak bomo že je vredno. :-D
Največji plus je torej zanesljivost preverjenega in nezahtevnega pogonskega sklopa, lahkotnost, skoraj popolna opremljenost, poceni registracija, zavarovanje, ostali letni stroški...
Minusi, hmmm... naša bi si želela ogrevan volan, ker avto rabi kar dolgo, da začne vredu gret. Se posebej je bil problem lansko zimo, ko je otrok bil dosti prehlajen in je rabil avto pol ure ogrevanja na mestu, da je bil pripravljen. K temu pripomore dejstvo, da smo doma na vrhu velikega hriba in se navzdol kvečjemu ohlaja in ne segreva. Ampak, ostali naši bencinožeri s tem niso imeli težav, jasno iz nič ni nič :-D
Za zaključek točno po alterju, to je (super) ženski avto. Kar se mene tiče je fino se peljat enkrat na mesec ali dva, za vsak dan pa rabim malo več od avta, ker pač sem avtomobilski frik, zato tudi visim vsak dan na avtomobilskih forumih.
Aja, še to avto se po dveh letih in nekje 20k km še vedno pelje kot nov. Suzuki od nekdaj dela super male avte.
cheer.gif

WWW.VIVAVITARA.COM ** FORUM FOR THE 2015 ONWARDS SUZUKI VITARA AND ALL THINGS ALLGRIP ** <a href="http://www.ALLGRIP.CO.UK" target="_blank">www.ALLGRIP.CO.UK </a>

Ob startu ji vključiš gretje sedežev, pa ji bo hitro prevroče
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Teta od moje boljše polovice je ta avto kupla cca. 1 mesec nazaj. Moji se ful dopade in pride v poštev za naslednji avto. Ona bi rabila dizla in me zanima kako je kaj z 1.6 dizli. So to res Fiatovi/alfa motorji. je to zakej?

Citat:
Uporabnik map pravi:
Teta od moje boljše polovice je ta avto kupla cca. 1 mesec nazaj. Moji se ful dopade in pride v poštev za naslednji avto. Ona bi rabila dizla in me zanima kako je kaj z 1.6 dizli. So to res Fiatovi/alfa motorji. je to zakej?

mislim da so, le da nosijo drugačno oznako (DDiS, pri fiatu pa multijet). Isto velja za 1,3 dizle

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ČE prav razumem, se SX4 pelje dosti slabše? A to misliš za offroad, ali tako na splošno? Gledam za ženo SX4 1.0 BoosterJet.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Že, vendar to otroku, ki sedi zadaj v stolčku nič ne pomaga.
wink-1.gif
A kaksna grelna blazina pa ne obtaja ki bi j nekam priklopil. Sicer pa debelo deko (ali pa brisaco) pogrej na radiatorju in mu jo obesi za hrbet....

Damo 15 jurjev za avto, potem pa celo pot zmrzujemo. Sicer pa je tak nacin prej zdrav kot skodljiv za otroka in za nas. Imam obcutek da so najbolj bolani tisti otroci ki jih samo ujckamo(jo) . (razni bronhitisi so sedaj ze bolj pogosti kot vcasih smrkelj iz nosu). Seveda potem to za seboj potegne razne spreje in podobne farmacevtske zvarke....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

mislim da so, le da nosijo drugačno oznako (DDiS, pri fiatu pa multijet). Isto velja za 1,3 dizle

1.6 je hdi. 1.9 so bili Mjeti

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Izy pravi:
Se posebej je bil problem lansko zimo, ko je otrok bil dosti prehlajen in je rabil avto pol ure ogrevanja na mestu, da je bil pripravljen.

No vidiš, s tem pa delaš veliko škodo, če že avtu ne pa vsaj okolju.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:

1.6 je hdi. 1.9 so bili Mjeti

V vitari so bili pred leti 2.0 hdi, pa potem 1.9 dci, 1.9 mjet pa mislim da samo v SX4, kjer si je z fiatom delil platformo, zato me zanima kaj je to za en vrag zdej.

EDIT: Našel, tukaj je omenjeno, da je ta dizel plod sodelovanja Suzuki-Fiat, tako da ne gre za hdi.

https://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/test-suzuki-vitara-16-ddis-4wd-elegance/

1.9TD Grand Vitara je bil renojev

http://www.automagazin.rs/test/13/1432/test-suzuki-grand-vitara-u-gradu-fensi-van-puta-snalazljiva

Se pravi, te fiatovi motorji so OK, tako kot so včasih bili ali so kej bolj problematični?

Nazadnje urejeno:

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ČE prav razumem, se SX4 pelje dosti slabše? A to misliš za offroad, ali tako na splošno? Gledam za ženo SX4 1.0 BoosterJet.

To sem napisal za starega SX4, tanovi SX4 S-Cross so pomoje čisto super in tudi zgledajo tako.
cheer.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
ok glede na slike ja xcross in vitara imata 1.6 mjet, sx4 je imel 1.6 hdi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik tin01 pravi:
Torej poraba 6 l za 1.6. Kaj pa izdelava ? Črički v kabini ali kaj podobnega ? Že kdo imel kakšne probleme ?

T.

Če je to res, je to vrhunski dosežek za NA motor v SUVu. Tako porabo bi pričakoval od 1.6 turbo dizla....

lp
Sem vozil 1.6 atmosferca z relacijsko porabo brez avtoceste 6,5L, na isti relaciji 1.6 dizel je pil 4,6L, 1.4turbo pa 6,5L. Prevoženo je bilo z vsakim 150km. Tako je 1.6 bencinar bila najboljša izbira med kompromisi glede na porabo, ceno in zmogljivostmi.