Citat:
Uporabnik Izy pravi:
LP!
Za našo in otroka imamo Vitaro 1.6 4WD Elegance že dobri dve leti.
Do takrat nikakor nisem imel v planu nakupa novega avta.
Mama ima leto starejšega SX4 z enakim pogonskim sklopom. Ko sem ji ga peljal na servis sem prvič videl Vitaro in jo tudi imel možnost preizkusit. Na prvi pogled me je pritegnila oblika(ženski avto), potem plastična zadnja vrata(lahko čiščenje
in avtomatski sistem zaviranja v sili, ker bo ženski avto.
Pogoj je bil 4X4 in rabljeni SX4 so takrat bili bolano precenjeni, ker vem koliko je stal naš nov. V trenutku je padla odločitev za novo Vitaro, ker neke izbire za taki denar, novo in s 4X4 itak ni bilo. OK Dusterca in Panda in to je bilo vse. Swift takrat ni bil dobavljiv s 4X4.
Za Elegance sem se odločil, zaradi serijskih parkirnih senzorjev spredaj in zadaj, ja ženski avto! :-D
Končno imamo avto, s katerim pri naši mali kilometnini ni in niti ne pričakujem nič težav še vsaj nadalnih 10 let.
Povem še, da se proti SX-u pelje kot Clio proti Mercedesu. Žal je tudi razmerje pri ceni gum enako, ampak bomo že je vredno. :-D
Največji plus je torej zanesljivost preverjenega in nezahtevnega pogonskega sklopa, lahkotnost, skoraj popolna opremljenost, poceni registracija, zavarovanje, ostali letni stroški...
Minusi, hmmm... naša bi si želela ogrevan volan, ker avto rabi kar dolgo, da začne vredu gret. Se posebej je bil problem lansko zimo, ko je otrok bil dosti prehlajen in je rabil avto pol ure ogrevanja na mestu, da je bil pripravljen. K temu pripomore dejstvo, da smo doma na vrhu velikega hriba in se navzdol kvečjemu ohlaja in ne segreva. Ampak, ostali naši bencinožeri s tem niso imeli težav, jasno iz nič ni nič :-D
Za zaključek točno po alterju, to je (super) ženski avto. Kar se mene tiče je fino se peljat enkrat na mesec ali dva, za vsak dan pa rabim malo več od avta, ker pač sem avtomobilski frik, zato tudi visim vsak dan na avtomobilskih forumih.
Aja, še to avto se po dveh letih in nekje 20k km še vedno pelje kot nov. Suzuki od nekdaj dela super male avte.
WWW.VIVAVITARA.COM ** FORUM FOR THE 2015 ONWARDS SUZUKI VITARA AND ALL THINGS ALLGRIP ** <a href="http://www.ALLGRIP.CO.UK" target="_blank">www.ALLGRIP.CO.UK </a>