Suzuki Vitara 2017 - izkusnje, cena...

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Nekako se odlocam, da bi kupil omenjen avto. 1.6 bencinar, 2WD, PREMIUM oprema, nov. Povprecen voznik, cca. 17.000 km na leto. Sluzba in nazaj 45 km. Predvsem me zanimajo izkusnje tistih, ki ga imate. Kaj so prednosti in slabosti ?
Pa se : Za koliko se ga da dobiti v salonu - cenik kaže 16.400 Eurov...

Tin

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem vozil 10 dni s crosa 4wd s tem motorjem. Mala poraba, solidno izdelan. Motilo me je ker se zadnja klop ne da podreti pa gumb za pot rač je bil med stevci in je tezko med voznjo pritiskat. Ne vem pa kaki je z osnovno opremo. Moj je imel vse. Xsenon, steklena premična streha, navi...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
da je 1.4 na voljo samo 4wd in da je več kot 4 jurje dražji je čisto nepomembno

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Moja mati ima tocno taksno vitaro. Vzela jo je zaradi visjega sedenja. Avto se mi zdi ok, mogoce malo "plasticen" notri, sicer pa se solidno pelje. Seveda pri atmosfercu ne mores racunati na velik navor, ampak za umirjeno voznjo je ok. Popusta ji na 16400 niso hoteli dat nic, ces da je to ze tako nizka cena, se je pa uspela izpogajat za bocne letvice in zascito roba prtljaznika.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
Vzami 1.4 BoosterJet in ne 1.6 atmosferca. Preveč žre in nikamor ne gre.

Ne vem no. Sem jo imel 10dni sem vozil po AC, mestu...2x tankal in je bila poraba 6l. 120KM je bilo čisto dovolj za avto, ki je precej lahek. Mislim da ima 1200kg.

Sem pogledal v tehnične podatke in ima 2wd 1075kg. Poraba je pa enaka za 1,6 in 1,4 booster.

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Stegni se do Elegance opreme. Ne bo ti žal.
zmaga.gif

Se jih še vedno čaka pol leta
sprasujem se.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
A da je tako dolga čakalna doba?? Jaz sem imel 1.4 na testu ko je ravno prišel v salon in bi ga lahko dobil takoj.
wink-1.gif

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Torej poraba 6 l za 1.6. Kaj pa izdelava ? Črički v kabini ali kaj podobnega ? Že kdo imel kakšne probleme ?

T.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik tin01 pravi:
Torej poraba 6 l za 1.6. Kaj pa izdelava ? Črički v kabini ali kaj podobnega ? Že kdo imel kakšne probleme ?

T.

Če je to res, je to vrhunski dosežek za NA motor v SUVu. Tako porabo bi pričakoval od 1.6 turbo dizla....

lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ja res kuri samo toliko, sem naredil skoraj 1000km mesane voznje z njim. Je pa tudi res da je izredno lahek kar opaziš že ko odpreš in zapreš vrata. Od mojega i30 je lazji 300kg pa je isto bencinar. Za moje pojme so tudi malo slabsi materijali kot pri Hyundaiu. Ampak nic kriticno slabega...dober avto...sploh poraba

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
No, tudi jaz sem lastnik Vitare 1.6 benz 4 x 4. Avto imam že več kot eno leto in sem z njim zelo zadovoljen. Res je notranjost nekoliko plastična ampak se zato zelo lepo in enostavno čisti
smile-1.gif
Na začetku sem imel občutek da je motor res nekoliko podhranjen ampak se človek navadi. Se pa motor oddolži z zelo nizko porabo. Pri zmerni vožnji brez težav pridem tudi pod 6 litrov. Zaenkrat ni nobenih čričkov in podobnih težav. Mogoče moti le nekoliko preobčutliv sistem za preprečevanje trkov, ki zganja paniko tudi takrat ko človek ne pričakuje, ampak razen rdečega alarma ni druge težave. V prejšnjem mesecu smo tudi nadgradili info sistem na zadnji up date tako da sedaj odlično deluje tudi Android avto v povezavi s telefonom. Skratka, z avtom sem zelo zadovoljen in mislim da je za ta denar to verjetno ena od boljših izbir.

PS
Precej aktivna debata o Vitari pa teče tudi tu http://www.forum.hr/showthread.php?t=867660

Nazadnje urejeno:

Izy

Pripravnik
8. maj 2007
191
10
18
LP!

Za našo in otroka imamo Vitaro 1.6 4WD Elegance že dobri dve leti.
Do takrat nikakor nisem imel v planu nakupa novega avta.
Mama ima leto starejšega SX4 z enakim pogonskim sklopom. Ko sem ji ga peljal na servis sem prvič videl Vitaro in jo tudi imel možnost preizkusit. Na prvi pogled me je pritegnila oblika(ženski avto), potem plastična zadnja vrata(lahko čiščenje :) in avtomatski sistem zaviranja v sili, ker bo ženski avto. :p
Pogoj je bil 4X4 in rabljeni SX4 so takrat bili bolano precenjeni, ker vem koliko je stal naš nov. V trenutku je padla odločitev za novo Vitaro, ker neke izbire za taki denar, novo in s 4X4 itak ni bilo. OK Dusterca in Panda in to je bilo vse. Swift takrat ni bil dobavljiv s 4X4.
Za Elegance sem se odločil, zaradi serijskih parkirnih senzorjev spredaj in zadaj, ja ženski avto! :-D
Končno imamo avto, s katerim pri naši mali kilometnini ni in niti ne pričakujem nič težav še vsaj nadalnih 10 let.
Povem še, da se proti SX-u pelje kot Clio proti Mercedesu. Žal je tudi razmerje pri ceni gum enako, ampak bomo že je vredno. :-D
Največji plus je torej zanesljivost preverjenega in nezahtevnega pogonskega sklopa, lahkotnost, skoraj popolna opremljenost, poceni registracija, zavarovanje, ostali letni stroški...
Minusi, hmmm... naša bi si želela ogrevan volan, ker avto rabi kar dolgo, da začne vredu gret. Se posebej je bil problem lansko zimo, ko je otrok bil dosti prehlajen in je rabil avto pol ure ogrevanja na mestu, da je bil pripravljen. K temu pripomore dejstvo, da smo doma na vrhu velikega hriba in se navzdol kvečjemu ohlaja in ne segreva. Ampak, ostali naši bencinožeri s tem niso imeli težav, jasno iz nič ni nič :-D
Za zaključek točno po alterju, to je (super) ženski avto. Kar se mene tiče je fino se peljat enkrat na mesec ali dva, za vsak dan pa rabim malo več od avta, ker pač sem avtomobilski frik, zato tudi visim vsak dan na avtomobilskih forumih.
Aja, še to avto se po dveh letih in nekje 20k km še vedno pelje kot nov. Suzuki od nekdaj dela super male avte.
cheer.gif

www.ALLGRIP.CO.UK </a>

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.681
-523
83
Citat:
Uporabnik Izy pravi:
LP!

Za našo in otroka imamo Vitaro 1.6 4WD Elegance že dobri dve leti.
Do takrat nikakor nisem imel v planu nakupa novega avta.
Mama ima leto starejšega SX4 z enakim pogonskim sklopom. Ko sem ji ga peljal na servis sem prvič videl Vitaro in jo tudi imel možnost preizkusit. Na prvi pogled me je pritegnila oblika(ženski avto), potem plastična zadnja vrata(lahko čiščenje :) in avtomatski sistem zaviranja v sili, ker bo ženski avto. :p
Pogoj je bil 4X4 in rabljeni SX4 so takrat bili bolano precenjeni, ker vem koliko je stal naš nov. V trenutku je padla odločitev za novo Vitaro, ker neke izbire za taki denar, novo in s 4X4 itak ni bilo. OK Dusterca in Panda in to je bilo vse. Swift takrat ni bil dobavljiv s 4X4.
Za Elegance sem se odločil, zaradi serijskih parkirnih senzorjev spredaj in zadaj, ja ženski avto! :-D
Končno imamo avto, s katerim pri naši mali kilometnini ni in niti ne pričakujem nič težav še vsaj nadalnih 10 let.
Povem še, da se proti SX-u pelje kot Clio proti Mercedesu. Žal je tudi razmerje pri ceni gum enako, ampak bomo že je vredno. :-D
Največji plus je torej zanesljivost preverjenega in nezahtevnega pogonskega sklopa, lahkotnost, skoraj popolna opremljenost, poceni registracija, zavarovanje, ostali letni stroški...
Minusi, hmmm... naša bi si želela ogrevan volan, ker avto rabi kar dolgo, da začne vredu gret. Se posebej je bil problem lansko zimo, ko je otrok bil dosti prehlajen in je rabil avto pol ure ogrevanja na mestu, da je bil pripravljen. K temu pripomore dejstvo, da smo doma na vrhu velikega hriba in se navzdol kvečjemu ohlaja in ne segreva. Ampak, ostali naši bencinožeri s tem niso imeli težav, jasno iz nič ni nič :-D
Za zaključek točno po alterju, to je (super) ženski avto. Kar se mene tiče je fino se peljat enkrat na mesec ali dva, za vsak dan pa rabim malo več od avta, ker pač sem avtomobilski frik, zato tudi visim vsak dan na avtomobilskih forumih.
Aja, še to avto se po dveh letih in nekje 20k km še vedno pelje kot nov. Suzuki od nekdaj dela super male avte.
cheer.gif

WWW.VIVAVITARA.COM ** FORUM FOR THE 2015 ONWARDS SUZUKI VITARA AND ALL THINGS ALLGRIP ** &lt;a href="http://www.ALLGRIP.CO.UK" target="_blank"&gt;www.ALLGRIP.CO.UK &lt;/a&gt;

Kakšna pa je razlika pri porabi med SX-om in Vitaro?