SUV za očeta

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
in zakaj bi vzel oskubljenega kodiaqa namesto aircrossa? a bo ata vozil familijo na kampiranje? :)

rad bi razumel logiko zadaj zakaj je citroen slab in ostali boljši

• Všeč mi je
Reactions: koliko in Seba81

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.370
2.559
113
Hvala za odgovore - odločitev je padla.
Opel Mokka X, sicer diesel, in mu najbolj ustreza glede sedenja.
tole bilo 21. avg 2019
Sedaj so pa že izkušnje. Saj ti je dal za krog! In kako je v primerjavi z tvojim avtomatskim SUV-om?
Oče so si spet zaželeli SUVa. ...
Žena si je zaželela SUV-a. Novega. Videla 3008 razstavljenega, pa je bila zaradi armature čisto paf.
Pa pristopim in rečem; Bencinar, avtomatik, opreme pa glih za glih da pride popust. Pol je pa še ponudba Mahkovica prišla. Grandland X.
Torej vaganje med: Peugeot 3008 (snovno, brez želja) 21K ali Grandland X 21k (snovno, brez želja)?
Sem tu od vas že dobil sprejemljive info, zato še enkrat, pomagajte. Je zadnji, mogoče pred zadnji avto v mojem življenju.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
saj ni zares suv, ker ima pogon samo na prednja kolesa

ampak ti si se cenovno itak na same take omejil

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
citroen ima baje dober ta grip program, tako da je baje 4x4 za občasne izlete na makadam in spolzke terene nepotreben... kao. Pri nas je tudi en nagledan (v familiji), ampak bo 25 k€ odločno premalo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
jaz sem ga imel med favoriti in definitivno ni švoh. pa še ne izgleda kot vsi drugi :)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
tole bilo 21. avg 2019
Sedaj so pa že izkušnje. Saj ti je dal za krog! In kako je v primerjavi z tvojim avtomatskim SUV-om?

Žena si je zaželela SUV-a. Novega. Videla 3008 razstavljenega, pa je bila zaradi armature čisto paf.
Pa pristopim in rečem; Bencinar, avtomatik, opreme pa glih za glih da pride popust. Pol je pa še ponudba Mahkovica prišla. Grandland X.
Torej vaganje med: Peugeot 3008 (snovno, brez želja) 21K ali Grandland X 21k (snovno, brez želja)?
Sem tu od vas že dobil sprejemljive info, zato še enkrat, pomagajte. Je zadnji, mogoče pred zadnji avto v mojem življenju.

Koliko mi jesno sta ta dva avta na enaki platformi. Vzameš pa tistega, ki je cenejši oziroma ki ima za enak denar več opreme, ali ti je bolj všeč. Motorje imata enake. Še zdaj pa v bistvu kolnem zakaj PSA ni pustil 1.5T Oplovega bencinca v tak avto, ker bi to bila idealna kombinacija. 1,2 mlinček tiščat v 1,4 tone težko vozilo khm... samo da se CO2 norme lovi. Pa še 3-je cilindri. Bljak...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
kot da pri PSA nimaš 1.6T na izbiro, pa še dober moped je tisti 1.2. bolj je težava, da zraven 1.2 bencinarja ne gre osnovna oprema kot je stop&go acc ipd. fore.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Točno, imaš prov. Tisti je pa 180KM. Mogoče malček preveč, registracija press. Pa še razlika v ceni nerazumljivih 7 tisočakov. Nekaj za voljo opreme, ker je 1,6 dobavljiv samo z Innovation opremo.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.527
113
Tale grip control... Zadeva pride z minimalnim doplačilom za sabo pa potegne par kompromisov. Sem hotela tole doplačati pa mi je stric rekel, da zna biti skoda denarja, ker sem lahko na slabsem. Ker potem so gor celosezonske gume, ki stanejo kot stanejo (nisem šla preverjati potem, definitivno je pa izbira manjša in interval od-do najbrž tudi). Koliko grip control v vsakdanu pride prav pa vsak sam ve, ali ima mogoče pozimi več koristi od zimskih gum. Do garaže imam 50m makadama, parkrat na dan in se najbrž več vozim po "brezpotjih" kot 90% ljudi z grip controlom ali 4x4. Zaenkrat obtičala se nisem, pa kdo drug tudi ne, ki je do mene prišel. Vsi pogoni možni...

Druga "odsvetovana" zadeva je bil pa 180km bencinar. Bmw se bojda ni prav izkazal tulele.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men pri omembi francoski vozil, pa alf pade na pamet samo eno..koliko jih je na cesti z letom proizvodnje danes -10, -15 in -20. nekaj, malo, nič.

pa prjatu ma c3 z bmw ketna motor. 83k k je preskočil, vse potrgal, jok in stok.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Lol, kera drama glede celoletnih gum. Saj pridejo z avtom in so v ceni grip controla in te v bistvu nič ekstra ne stanejo. Jih pač imaš za poleti za pozimi pa nabaviš zimske. Ko jih znucaš kupiš navadne letne. Ampak kje je potem finta, da imaš grip control pojma nimam. Z navadnimi letnimi gumami na spolzkem terenu še pravi 4x4 burek pomaga.

Če je pa drama zaradi par 10€ več vsakih 5 let... potem pa bolje, da pustiš avte pri miru.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Oče kupuje NOV SUV. Sedaj ima Nissan Qashqai avtomatik in je z njim zadovoljen, ampak se kupuje nov zaradi starosti.
Pogoji : NOV, bencinec, avtomatski menjalnik, visoko vstopanje v avto, max 25.000 eurov - to so obvezni pogoji, ostalo ni tako pomembno.
Sedel že v 2008, pa mu je premajhen.

Ne vem če si kje v temi že napisal...je želja po SUV.u zgolj v višjem sedenju (In boljši) preglednosti ali ima dejsnako potrebo po občasnih 'neasfaltnih' cestah (da ne govorimo o off road pri SUV.u)?

Zneskovno dokaj ugodni so Suzukiji (ne bi pa vedel ali imajo avtomatiko v izboru).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Lol, kera drama glede celoletnih gum. Saj pridejo z avtom in so v ceni grip controla in te v bistvu nič ekstra ne stanejo. Jih pač imaš za poleti za pozimi pa nabaviš zimske. Ko jih znucaš kupiš navadne letne. Ampak kje je potem finta, da imaš grip control pojma nimam. Z navadnimi letnimi gumami na spolzkem terenu še pravi 4x4 burek pomaga.

Če je pa drama zaradi par 10€ več vsakih 5 let... potem pa bolje, da pustiš avte pri miru.

sem imel na pathu celoletno wranglerco..jetra od gume. to bi moral prepovedat z zakonom. nobenega oprijema nikoli. kasneje sem z uniroyal rainsport imel boljši oprijem kot s tistimi jajci. ko sem dal pa conti zimske, je bil pa šele veselje,.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.527
113

Viš, potem nisem več spraševala. Ker ne rabim niti ne vem kaj bi s tem in res nima smisla kupovati potem. Ampak kolikor sem razumela imaš točno določene gume lahko gor (vsaj po jusu). Tudi pozimi samo celoletne. Ne vem... Pol me ni več zanimalo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
sem imel na pathu celoletno wranglerco..jetra od gume. to bi moral prepovedat z zakonom. nobenega oprijema nikoli. kasneje sem z uniroyal rainsport imel boljši oprijem kot s tistimi jajci. ko sem dal pa conti zimske, je bil pa šele veselje,.

V tem primeru je govora o normalnih celoletnih gumah v stilu michelin crossclimate. Zadeva v poletnih mesecih definitivno nima hudih slabosti. Plus, da je za silo tudi pozimi.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Viš, potem nisem več spraševala. Ker ne rabim niti ne vem kaj bi s tem in res nima smisla kupovati potem. Ampak kolikor sem razumela imaš točno določene gume lahko gor (vsaj po jusu). Tudi pozimi samo celoletne. Ne vem... Pol me ni več zanimalo.

Gume imaš lahko gor kakršnekoli v dimenziji, ki je homologirana.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek