Suunt Ambit vs Garmin Fenix

p106

Pripravnik
9. apr 2008
36
0
6
Uporabljal kdo oba modela? Prednosti, slabosti v praksi?
Prebral ze boga pa pol pa se vedno ne znam sprejet koncne odlocitve.

Estetsko se mi Garmin sicer bolj dopade.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam sem lani kupil Ambita, pa bi danes naredil isto. Baje da pri Fenixu 100 let shranjuje posnetek treninga... Pa Ambit precej hitreje najde satelite, pregovorno pa ima garmin še vedno težave z GPS sledmi (malo preberi dcrainmaker)...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Fenix 1 je zelo počasen pri shranjevanju sicer pa je badass ura, po funkcijah, velikosti in kvaliteti.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Da še jaz malo izkoristim temo. Odločam se za nakup Ambita vendar se ne znajdem med vsemi oznakami. Če bi mi lahko kdo povedal kakšne so razlike me:
- Ambit
- Ambit 2
- Ambit 2S
- Ambit R
Upam da nisem še kakšne spustil. Uro bi uporabljal predvsem za merjenje srčnega utripa, kolesarjenja, in hoje v hribe.

Hvala

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Da še jaz malo izkoristim temo. Odločam se za nakup Ambita vendar se ne znajdem med vsemi oznakami. Če bi mi lahko kdo povedal kakšne so razlike me:
- Ambit
- Ambit 2
- Ambit S
- Ambit R
Upam da nisem še kakšne spustil. Uro bi uporabljal predvsem za merjenje srčnega utripa, kolesarjenja, in hoje v hribe.

Hvala

Zunai je ze Amhit 3

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
- Ambit
- Ambit 2
- Ambit 2S
- Ambit R

Hvala

Potem je zate ambit 2. Ta ima vse lastnosti ostalih, dodatno pa precej zmogljiveljšo baterijo, barometer in termometer.

2R je samo tekaška, Ambit 1 bi jaz izpustil, je precej stara že, Ambit 2S je pa praktično ista kot 2 z razliko "slabše" baterije ter odsotnosti barometra/termometra. Slednji se praktično ne občuti, saj ura višino pridobi preko GPS...

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Citat:
- Ambit
- Ambit 2
- Ambit 2S
- Ambit R

Hvala

Zelo na hitro:
- Ambit: prva generacija ambitov
- Ambit 2: druga generacija. Katere so izboljšave glede na prvo generacijo ne vem točno.
- Ambit 2S: enak kot ambit 2, le da nima barometričnega višinomera, mislim da ima tudi manj zmogljivo baterijo, je pa zato malo lažji.
- Ambit 2R: kot ambit 2S, le da ima na voljo samo tekaške funkcije in navigacijo, nima pa raznih triatlonskih funkcij kot zgornji trije.

Tukaj imaš pa bolj natančno primerjavo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Suunto je bolj hardcore, Garmin lepsi. Slednje si tudi sam ugotovil. Vmesnih funkcij pa itak 99% uporabnikov ne izkorisca. Vsaj po dilemah na forumih sodec. Ker sicer bi hitro pogruntal, kaj cesar kdo ne nudi in kje je kdo v prednosti. Po domace, kaj rabis in kaj ne.

Obeh pa ziher noben resen uporabnik ni imel na roki, ker zadevi nista poceni.

Tole stran malo preberi, ce je se ne poznas. Kar dosti objektivna..

http://www.dcrainmaker.com/2012/10/garmin-fenix-in-depth-review.html

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
- Ambit
- Ambit 2
- Ambit 2S
- Ambit R

Hvala

In kaj si na koncu kupil? Če še nisi, premisli o napravi Garmin Fenix 3!

Jaz sem začel z Garminom (405), nadaljeval z Ambiti (Fenix 1 in 2 sta bila pol izdelka z mnogo težavami in slabo vodotesnostjo, predvsem pa obupno počasna) in sedaj menjam stran in čakam Fenixa 3, ki ima vse funkcije kot Ambit3 (pa še hitrejši je), je mnogo lepši in lažji za nosit, pa še kot smart watch je uporaben!

https://www.flickr.com/photos/primozp/sets/72157650668389625/
http://fenix3.garmin.com/en-US/

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Problem garmina je njegov GPS del,. ki je po domače povedanu "u kurcu"
grin1.gif

No ne vem kako je pri Fenix3, je pa tako pri marsikaterem modelu. Je polno po netu teh vprašanj in debat...

PS: si mel ambita2?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Problem garmina je njegov GPS del,. ki je po domače povedanu "u kurcu"
grin1.gif

No ne vem kako je pri Fenix3, je pa tako pri marsikaterem modelu. Je polno po netu teh vprašanj in debat...

PS: si mel ambita2?

Suunto me je razočaral in se mi zameril, ko so naredili Ambita2, kljub temu, da so obljubljali, da bo za enko podpora še dolga leta, a žal ni bilo izbire, pa sem zato vtrajal na Ambitih, ki pa omogočajo le online nastavljanje, s sinhronizacijo je kup problemov (od 5ih PCjev mi dela le na dveh), predvsem pa mi stalni izpadi (po več tednov skupaj) na movescount.com (brez tega pač ni možno nastavljati Ambita) parajo živce.

In BTW, Fenix 3 ima nov GPS čip, enak kot 920xt, ki se obnaša bistveno bolje. Skratka, F3 je hitrejši of Ambita3, v vseh pogledih, pa še nenormalno lep (poglej fotko, na kateri je skupaj z Ambitom, ki poleg F3 izgleda ogabno grd) je (poglej možnosti osnovnega ekrana, barve, ...) in baterija zdrži več kot pri Ambitih.

Več pa najdeš na https://forums.garmin.com/forumdisplay.php?492-fenix-3

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
No sam sem šaltal iz garminov na ambite... Zdaj fenix3 lahko da so vse poštimal, ampak zaenkrat bom še na suuntotu (2S). kaj pa prinese prihodnost, bomo pa vidl...

BTW: vse probleme katere navajaš jih jaz nimam, razen seveda z online aplikacijo... Nastavitve pa nardiš enkrat pa pozabiš na njih hehe
grin1.gif

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik guardy pravi: No sam sem šaltal iz garminov na ambite... Zdaj fenix3 lahko da so vse poštimal, ampak zaenkrat bom še na suuntotu (2S). kaj pa prinese prihodnost, bomo pa vidl...
BTW: vse probleme katere navajaš jih jaz nimam, razen seveda z online aplikacijo... Nastavitve pa nardiš enkrat pa pozabiš na njih hehe
grin1.gif

KSZ . Še en glas za Ambita 3S
srce-1.gif
.

Online program je res bil teden dni v izpadu, sedaj pa dela BP. Itak pa ima ura spomin in se da vse treninge naknadno prenesti. Pred tem sem polnih 10 let uporabljal POLAR-ja z analognih HR senzorjem, z vsemi težavami, ki jih ima ta prenos. Ambit 3 pa uporablja BT senzor in je s te strani brez težav
smirk-1.gif
.