Sušilni stroj

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Moj Brandt zaenkrat še dela - potem, ko sem menjal termično varovalko. Sicer vsake tok ga serje, ker neha prej delat, in ni posušeno.

Zanima me, a sploh še kakšna znamka dela sušilce s polnjenjem zgoraj - da je 45cm širok? Matr da ne najdem čisto nič, samo identičnega Brandta kot ga imam sedaj
tongue-1.gif

Da bi pa našel takega s polnjenjem zgoraj in TČ je pa utopija.
Mogoče kdo še za kakšno drugo znamko ve?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
KSZ:

sušilni stroj s toplotno črpalko ? Absolutno, če ti denarnica prenese. Ne segreva prostora.

Imaš tudi sušilne stroje s t.i. samočistilnem filtrom. Super zadeva za večino uporabnikov, saj sušilec vedno dela optimalno ( ni zabasan kondenzator ). Vprašaj malo naokoli folk, kdaj čisti kondenzator. Velika večina sploh ne ve, kaj to je oziroma, kako se ga sčisti.
smile-1.gif

Hišni ljubljenčki, ki puščajo dlako in sušilec s samočistilnim filtrom pa je NO-GO kombinacija.

Ima pa samočistilni kondenzator eno veliko slabost in to je, da če se zabaše, da ga ne moreš sam sčistit ampak moraš klicat servis.
Lahko vprašaš enega serviserja kaj je najbolj pogosta napaka pri sušilcih, ki imajo ta kondenzator.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
Katerega priporočate?
smile-1.gif

Navaden kondenzacijski Beko/Gorenje za cca 350€ in 5 letno garancijo, ali dražji sušilci upravičijo svojo ceno? Kakšna znamka posebej izstopa po kvaliteti ali pokvarljivosti?
evil.gif

Hvala za izčrpne predloge.

Kupil sem AEG s toplotno crpalko . Zelo zadovoljen!

22. jul 2007
13.594
1.774
113
124
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
KSZ:

sušilni stroj s toplotno črpalko ? Absolutno, če ti denarnica prenese. Ne segreva prostora.

Imaš tudi sušilne stroje s t.i. samočistilnem filtrom. Super zadeva za večino uporabnikov, saj sušilec vedno dela optimalno ( ni zabasan kondenzator ). Vprašaj malo naokoli folk, kdaj čisti kondenzator. Velika večina sploh ne ve, kaj to je oziroma, kako se ga sčisti.
smile-1.gif

Hišni ljubljenčki, ki puščajo dlako in sušilec s samočistilnim filtrom pa je NO-GO kombinacija.

Ima pa samočistilni kondenzator eno veliko slabost in to je, da če se zabaše, da ga ne moreš sam sčistit ampak moraš klicat servis.
Lahko vprašaš enega serviserja kaj je najbolj pogosta napaka pri sušilcih, ki imajo ta kondenzator.
cena čiščenja cca 50€

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Kaj pa pralno-sušilni, all in one kombinacija?

Kopalnica je neumno majhna...

Black

To je sranje. Ne kupuj.

Hja sranje je pretežka beseda... jaz imam kombiniranega Candya že 4 leta, deluje ok, le da poleg elektrike porablja ob sušenju tudi vodo in kar precej toplote oddaja...ampak če nimaš prostora ga pač nimaš, kombinirani pa ti je edina opcija
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Citat:
KSZ:

smile-1.gif

Saj o tem govorim...:)

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
KSZ

Sama sem par let star navadni Aristonov kondenzacijski sušilni stroj zamenjala za Boschevega s toplotno črpalko.

Sem zelo zadovoljna. Perilo je hitreje suho, manj je poškodovano (verjetno po zaslugi bobna in ne tako vročega sušenja), všeč mi je ker ima ogromno uporabnih funkcij.

Ker sušilni stroj uporabljam veliko in nikoli ne pazim na tarifo električne energije pa sem sploh bolj zadovoljna, saj je tudi račun za elektriko manjši za skoraj 9 eur.

Res je bil sušilni stroj dražji na račun toplotne črpalke, ampak ker je bil dolgoročen nakup se mi zdi vreden tega denarja in mi ni žal.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Saj sušilca lahko daš tudi kam drugam, ni treba ravno v kopalnico, če je premajhna, saj imajo nekateri tudi zbiralno posodo za vodo in rabiš samo elektriko. Če živiš v bloku in imaš na radiatorju merilnike toplote, ti kondenzacijski segreje kopalnico oz, kjer ga pač imaš in ti bo merilnik zaznal, da se je soba segrela in boš plačal še več za ogrevanje, čeprav ti sobe ni segrel radiator, zato je bolje s toplotno črpalko. Jaz ga imam od Bekota in sem zelo zadovoljen, če ne upoštevamo, da hrup malo moti, ker ga imamo v nekem kotu med kuhinjo in jedilnico (kaj češ, kopalnica premajhna), dal pa sem cca slabo leto nazaj zanj 560€

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tudi jaz razmišljam, da bi ga ven postavil iz kopalnice in nabavil s TČ.
Je pa pozimi prijetno, ker ogreje kopalnico
grin1.gif

Samo poleti je pa katastrofa
uf-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
k Macinem sporočilu:
če imap 9eur razlike si na ničli proti navadnem šele čez 4 leta, pa takoj moraš skeširat.

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Kombinirani pralno-sušilni stroj je slaba izbira, preverjeno. Imeli smo ga doma, po nekaj "sušenjih" in poškodovanemu perilu smo odnehali. Potraten in neučinkovit.
Sedaj imam samostojni sušilni stroj. Zadovoljen. Lokacija? Dnevna soba.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pri kombiniranem je treba po pranju perilo vzeti ven in "pretresti", če ne je zmečkano. Kar pomisli, kje najdeš rjuhe in brisače po pranju - nalepljene na obod bobna. Če daš torej program prenje in sušenje, se perilo začne prej sušiti kot pa odpade z oboda, zato je zmečkano. To je vsa umetnost kombinirca.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Doma je Boshev sušilec, TČ, samočistilni kondenzator.

V sušilec gre vsaka cunja, poleti in pozimi, tudi tiste na katerih piše, da niso za sušilca. S strojem super zadovoljen, ne segreje kopalnice, hitro posuši, edina zamera je, da nima direktnega odvoda vode, ki nastane pri sušenju. Pustil sem si sifon tudi za sušilca, a žal pred nakupum nisem preveril ali to ima ali ne. Računal sem, da sušilec za jurja to pač ima.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
k Macinem sporočilu:
če imap 9eur razlike si na ničli proti navadnem šele čez 4 leta, pa takoj moraš skeširat.

Odvisno, sušilec ki je bil moja druga izbira, brez TČ je bil za cca. 250€ cenejši, se pravi v dobrih dveh letih si na račun prihranka električne energije pridem na 0 (nulo), v naprej sem pa na boljšem oz. že prihranim - ne gre pa se samo zato, so tudi druge prednosti, ki so mi pri tem sušilcu všeč in če bi se še enkrat odločala, bi se odločila enako.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če živiš v bloku in imaš na radiatorju merilnike toplote, ti kondenzacijski segreje kopalnico oz, kjer ga pač imaš in ti bo merilnik zaznal, da se je soba segrela in boš plačal še več za ogrevanje, čeprav ti sobe ni segrel radiator, zato je bolje s toplotno črpalko.

To je čista neumnost. Delilniki ravno zaradi takih primerov začnejo delat šele, ko zaznajo temperaturo višjo od 30 stopinj. Pri meni v kopalnici in spalnici je radiator vedno zaprt in delilnik še nikdar ni pokazal drugačne vrednosti od 0 (nič).