Suha koza!

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Hm, meni niso rekli, da se da pomagat z vitamini (čeprav sem spraševala, kako zadevo rešit od znotraj). Kaj pa če imajo tukaj kaj hormoni?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Hormoni?

Sigurno se da izboljsat z vitamini,sej vsakemu posamezniku marsikateri vitamini falijo.
Kar pa recejo osebni zdravniki si pa ne zenem prevec k srcu,ker predno gres k osebnemu si najdi svoj problem v domaci knjigi in bos potem videla da ti osebni nebo povedal drugega kot to kar si prebrala.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
men so ful fajn mila iz lush-a. Kožo navlažijo, naredijo mehko, ranvo prav dišijo...mmmm...pa še čisto naravna so. Malo so dražja, ampak se splača
smile-1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Niso čisto naravna, pa tudi marsikatera izsušijo kožo. Vsako LUSH milo ni dobra izbira pri tako hudem stanju.

Še nekaj napotkov...

Izogibajte se:

* predolgim kopelim oz. če je le možno kopelim nasploh – raje se tuširajte,

* preveč topli ali mrzli vodi pri kopanju ali tuširanju,

* izmenjavanju mrzle in vroče vode pri tuširanju – to je velik šok za kožo,

* izpostavljanju kože pari in nanašanju ledenih stvari,

* uporabi izsušujočih ali dražečih izdelkov za čiščenje in nego (slabi alkoholi, mentol, kafra, eterična olja, močno parfumirani izdelki …),

* uporabi trdih mil (Dove zagotovo odpade)

* kakršnemukoli UV sevanju, ker zelo poškoduje kožo in ima tudi dolgoročne posledice,

* hudemu mrazu,

* zelo suhemu zraku

Hladno stiskano olivno olje, urea in celo alfa hidroksi kisline naj bi pomagale pri suhi koži. Pa kajenje definitivno NE pomaga pri tem.

Pa še nekaj o suhi koži: Xeroderma (literally "dry skin") is a condition involving the integumentary system, which in most cases can safely be treated with emollients and/or moisturizers. Xeroderma is a very common condition. It happens more often in the winter where the cold air outside and the hot air inside creates a low relative humidity. This causes the skin to lose moisture and it may crack and peel. Bathing/showering too frequently, especially if one is using harsh soaps, may also contribute to xeroderma. Xeroderma can also be caused by a deficiency of vitamin A , systemic illness, overexposure to sunlight or some medication.

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz sploh ne bi priporočala odišavljenih zadev. Če bo to dal nase bodo pa res mislili, da je gay.
evil.gif

Jaz bi kar takoj poskusila z ureo in olivnim oljem in čim manj odišavljenih zadev (ponavadi so agresivne). Ker je koža že zelo načeta in s tem ni samo suha temveč tudi zelo občutljiva.
Hormoni... Ne vem če si že kdaj slišal, ampak dečve, ki imajo hude probleme z aknami in ostalimi kožnimi nečistočami ponavadi pri ginekologinji dobijo kontracepcijske tablete (hormonska kontracepcija), kar jim pomaga pri boju z le-temi. Zato sem slučajno pomislila, če se mogoče najde kakšen hormon, ki bi s kožo naredil ravno obratno. V puberteti sem sama imela zelo mastno kožo in čim sem se rešila mozoljev se je koži nenadoma zmešalo in je postala suha. Tega nikakor ne znam pojasnit. Sumim pa, da ima tukaj parklje zraven službena klima, ker imamo tukaj vsi enake probleme. Ta klima je po moje še hujša kot naraven mraz.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Anamarija: Tistole je pa skopirano iz planeta lepote.
smile-1.gif

Glede vitamina A pa wiki pravi takole:

Vitamin A je v maščobah topen vitamin. Vitamin A vsebujejo predvsem ribje olje, jetra, jajčni rumenjak, maslo in smetana. Zelene in rumene vrtnine vsebujejo karotene (karoten beta), ki jih telo počasi pretvori v vitamin A. Večina vitamina A se nalaga v jetrih. Ena oblika vitamina A (retinol) je sestavni del živčnih receptorjev, ki so občutljivi za svetlobo. Najdemo ga v očesni mrežnici. Za zdravo kožo ter sluznico dihal, črevesja in sečil je potrebna retinojska kislina, ki je tudi oblika vitamina A. V zdravilih za zdravljenje težjih oblik aken so prav tako vitaminu A sorodne učinkovine, ki jih preizkušajo tudi za zdravljenje nekaterih vrst raka.

A obstajajo kakšne tablete posebej z vitaminom A, da se ne bom preveč mastila z raznimi olji, masli in smetancami.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Da dodam - zmanjšati količino umivanja z milom (obstaja folk, ki obsedeno drgne roke z milom tudi 20x na dan). Čim manj tuširanja z vročo vodo (da bi visel pod mrzlo, se ne bojim), če hodite v savno - najprej tuširanje, potem savna, potem pa samo še tuširanje z vodo (brez mila). Če se po savnanju (ki itak pobere vso maščobo s kože) še dodatno drgnete z milom, koža začne noreti najkasneje po dveh takih seansah.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Sama imam pozimi zelo velike probleme s suho in srbečo kožo - trenutno uporabljam mleko za telo od naravne kozmetike Logona, za roke Linola Urea, dobra zadeva je tudi Melem (piše gor Zagrebački Melem, prodajajo pa v lekarni).
Žal brez tega, da poskušaš, kaj ti najbolj ustreza, pač ne gre.

Aja, zadev od Dove ali Granier pa niti slučajno ne dam nase ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Lej čist tako ti bom djav....

milo kot tako je za telo malček preveč agresivno (čeprav najbolj učinkovito proti bakterijam). Tako da za telo uporabljaj lepo tekoče milo, zraven imej pa žajfo za tiste bolj 'viatlne dele' ...pazduho, pod popokom, stopala...itd.

Kožo na roko je enostavno treba zaščititi....jaz sicer krem načelom ane uporabljam ampka čez zimo jo moram, ker drugače imam tudi jaz razpokane do krvi....torej si kupi eno kremo za roke (taka da ni rpeveč mastna)...jazm ma trenutno od Oriflema pa je kar OK (le mene moti 'masten' občutek...takod ase jaz namažem, počakam par minut da se vpije, nato pa si grem umit roke s tekočim milom (zgolj dlani).

Za obraz pa si tudi kupi eno kremo...ker drugače boš kot luskinar. Spet uporabi jo po tuširanju in to je to (ni treba imeti dnevno nočne seanse). Jaz imam (mislim da) Garnier...prozorna embalaža, notri paje malček zelenkasta (skoraj vleče na fluorestenčno)...in je super ker je čisto vodena...in imaš občutek kot da bi te oblila polt.

Zima je pač čas ekstermno suheha zraka..kar se odraža na koži. In tiste najbolj izpostavljene dele ej enostavno treba zaščititi s kremo...jaz žal ne vidim druge rešitve.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
čez zimo jo moram, ker drugače imam tudi jaz razpokane do krvi....torej si kupi eno kremo za roke (taka da ni rpeveč mastna)...jazm ma trenutno od Oriflema pa je kar OK (le mene moti 'masten' občutek...takod ase jaz namažem, počakam par minut da se vpije, nato pa si grem umit roke s tekočim milom (zgolj dlani).

Dlani si jest sploh ne mazem,bi se mi res sezul ce bi imel se dlani namazane.

Kot pravim ko je najhuje si ene dva dni,2x na dan namazes roke pa je naslednji dan ze bolje.
Kreme so pa zadnji cajt ze pogruntal da so vlazne ampak ne mastne,ker vcasih je bil s to mascobo obup.
Mam pa losjon(ker se ne sveti) za obraz,telo,kremo za roke pa za roke.Enostavno.

Vseeno so tukaj krivi tudi vitamini,kater primankuje zgleda da vsem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
mislim da je glavni vzrok kar suh zrak (vlaga zna biti tudi pod 20 %...potem pa še da imaš en malček mokre kože in greš z njimi na mraz...ti vidno popokajo.