Subvencija - pomoč

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Kolik % od končnega zneska računa pa ti krije subvencija.

Zanimam se za okna in bi končna cena bila cca 10 000 €,.... koliko % bi mi potem takem vrnili??

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Da še jaz pristavim lonček. Imamo dvostanovanjsko hišo, kjer sva lastnika pol jaz pol foter. Glede na to da je subvencija za fasado samo za 150 kvm, sem razmišljal da bi oddala dvojno vlogo, vsak za svojo polovico hiše, bi bilo to izvedljivo?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Da malo obudim temo, saj je zdaj tako daleč, da bi vložil zahtevek za subvencijo, vendar ne vem kako bi se lotil tega.

Skratka, z monterjem sem se zmenil, da mi bo napisal račun na željeni datum, pa čeprav je toplotna že zmontirana. Zdaj pa kakšen je postopek za oddajo vloge. Če bi jaz rad naslednji teden vložil zahtevek, na kakšen datum je najboljše da se napiše?

Imam sliko, kjer je "kurilnica" še prazna oz. se vidijo vse predpriprave za toplotno, imam sliko z že vgrajeno toplotno, slikam lahko hišo s hišno številko + vloga in to je to?
sprasujem se.gif

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Sem ravnokar kontaktiral eko sklad: slikaš hišo da se vidi h.št., slike kurilnice, overjen predračun izvajalca, poščkeš. Čas za rešitev subvencije cca. 3 mesce.Z deli lahko opričnrš naslednji dan po oddaji vloge. Slike nove kurulnice verjetno pošlješ po prejeti subvenciji.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Lahko pošlješ razvite slike? A overjen predračun je pogoj? + vloga verjetno?

Jaz bi prakticiral kar tale primer od cbbja

1. Pridobiti uradni predračun izvajalca, obvezno v kompletu z montažo
2. Izpolniti vlogo, poslati na eko sklad v kompletu s slikami prostora, kjer bo pumpa stala in s sliko hiše, kjer je vidna hišna številka
3. Nakup + montaža
4. Poslati račun, dokazilo o plačilu, podpisano izjavo monterja, da je delo zaključeno, slike objekta s tč

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Evo, sem poklical na ekosklad, kjer so mi povedali postopek

prvo izpolnim vlogo 18SUB-OB13 ukrepi od A do H ( sam izpolnim ukrep C, ker gre za TČ)
poslikam prazen prostor + hišno št.
pošljem predračun (ne rabi biti overjen)

ko je pa zadeva zmontirana, pa pošljem račun in slike z končanimi deli

lp

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ko boš dobil odobreno vlogo, ne ko je zmontirano.

Vsaj za fasado je tako.

za tč ne rabim odobritve (tak je vsaj rekla gospa na drugi strani), ampak lahko začnem z vgradnjo že naslednji dan po oddaji vloge

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tiste gospe iz eko sklada so (milorečeno) navadne goske. Vsaj ta, s katero sem imel opraviti jaz.
bonk.gif

Upam, da boš imel več sreče.
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Sem ravnokar kontaktiral eko sklad: slikaš hišo da se vidi h.št., slike kurilnice, overjen predračun izvajalca, poščkeš. Čas za rešitev subvencije cca. 3 mesce.Z deli lahko opričnrš naslednji dan po oddaji vloge. Slike nove kurulnice verjetno pošlješ po prejeti subvenciji.

da z deli pričneš takoj se ne bi strinjal z tabo.
z deli lahko začneš ko dobiš pogodbo od EKO-sklada koliko subvencij boš dobil in dela končati v 6mesecih od podpisa pogodbe .
tako so vsaj meni rekli ko sem urejal subvencije za stranke.

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ni potrebno čakati na njihovo potrditev. Bistvo je da oddaš vlogo PRED pričetkom del. Kaj ej treba dati v vlogi piše na njihovi strani.

Ko oddaš lahko začneš z deli in že dokončaš z inštalacijo. Potem počakaš na odgovor, ko ga dobiš oddaš papirje in čez čas dobiš vrnjen denar (preverjeno 3 x).

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ni potrebno čakati na njihovo potrditev. Bistvo je da oddaš vlogo PRED pričetkom del. Kaj ej treba dati v vlogi piše na njihovi strani.

Ko oddaš lahko začneš z deli in že dokončaš z inštalacijo. Potem počakaš na odgovor, ko ga dobiš oddaš papirje in čez čas dobiš vrnjen denar (preverjeno 3 x).

---so pol vse poenostavili
sem imel lani probleme z tem
če ti tako trdiš in da je preverjeno 3x pol valda drži
hvala bogu da je sedaj tako

pozdrav.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Perica pravi:

z deli lahko začneš ko dobiš pogodbo od EKO-sklada koliko subvencij boš dobil in dela končati v 6mesecih od podpisa pogodbe .

pozdrav.gif

To ne drzi... Z deli lahko zacnes naslednji dan po oddaji vloge... vsaj za peči in TČ je tako...

Jaz sem pridobil predracun 28. marca ... 29. marca sem osebno oddal vlogo (skupaj z vsemi zahtevanimi dokumenti, slikami stare peci,...) na Ekoskladu... in gospodicna tam je rekla, da lahko naslednji dan zacnemo z deli. in da bo vloga obravnavana v treh mesecih in takrat naj bi dobil pogodbo... 30.3. sem placal predracun (ker je bil vikend je slo v placilo 2.4.2013) ... Monter je prisel okoli 10.4. in v parih dneh je bila zmotnirana nova peč na pelete in TČ za sanitarno vodo ... 22.4. je prisel se pooblaescenec od proizvajalca peci narediti zagon in meritve... 26.4. sem dobil se racun, ki sem ga skupaj s slikami zopet osebno nesel na Ekosklad 29.4.2013 ... Gospodic je rekel, da je vse OK in da sedaj moram pocakati pogodbo in ko bo ta podpisana, bo v roku enega meseca nakazan znesek subvencije na racun, ki je bil naveden v vlogi ...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Perica pravi:

pozdrav.gif

To ne drzi... Z deli lahko zacnes naslednji dan po oddaji vloge... vsaj za peči in TČ je tako...

Jaz sem pridobil predracun 28. marca ... 29. marca sem osebno oddal vlogo (skupaj z vsemi zahtevanimi dokumenti, slikami stare peci,...) na Ekoskladu... in gospodicna tam je rekla, da lahko naslednji dan zacnemo z deli. in da bo vloga obravnavana v treh mesecih in takrat naj bi dobil pogodbo... 30.3. sem placal predracun (ker je bil vikend je slo v placilo 2.4.2013) ... Monter je prisel okoli 10.4. in v parih dneh je bila zmotnirana nova peč na pelete in TČ za sanitarno vodo ... 22.4. je prisel se pooblaescenec od proizvajalca peci narediti zagon in meritve... 26.4. sem dobil se racun, ki sem ga skupaj s slikami zopet osebno nesel na Ekosklad 29.4.2013 ... Gospodic je rekel, da je vse OK in da sedaj moram pocakati pogodbo in ko bo ta podpisana, bo v roku enega meseca nakazan znesek subvencije na racun, ki je bil naveden v vlogi ...

če bi prebral dva posta zgoraj se ne bi rabil matrati in pisati
so pa vse pogoje sedaj (letos ) spremenili hvala jim saj je bilo prej zguba cajta in dela z njimi

pozdrav.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:

so pa vse pogoje sedaj (letos ) spremenili hvala jim saj je bilo prej zguba cajta in dela z njimi

pozdrav.gif

Sem potem videl, ko je ze bilo napisano
smile-1.gif
... Sicer nic ne skodi, ce so napisane dejanske izkusnje z datumi...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:

pozdrav.gif

Sem potem videl, ko je ze bilo napisano
smile-1.gif
... Sicer nic ne skodi, ce so napisane dejanske izkusnje z datumi...

to maš tudi prav večkrat napisano bolje je
cheer.gif

pozdrav.gif