Študenti

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Gledam FB in se nekateri zajebavajo iz tega, da bruci vlačijo svoje starše na prva predavanja.
hysterical-1.gif

Sicer se ne bi čudil, včeraj popoldne je bila orenk prireditev na Kongresnem trgu, kjer so se vsi možni na stojnicah prezentirali, milijon brošur o vsem možnem, pa koncertni oder so postavili itd.
Bemtiš, ko sem šel jaz študirat (leta 1996, ni to 300 let nazaj), še vedel nisem, da obstaja neka reč, ki se ji rečejo študentski boni za prehrano, sem slučajno zvedel po enem tednu na faksu, kdaj so roki za prijavo v študentski dom, si zvedel samo, če si poklical po telefonu upravo, ne pa da je to več dni skoraj prva novica dneva v vseh medijih tam nekje avgusta. O kakih informativnih brošurah o čemerkoli sploh ni bilo govora - pa jih niti nismo pogrešali.

A ti novi študenti so sploh še zmožni lastnega razmišljanja in samoiniciative? Ali rabijo atija in mami že na skretu ritko brisat ter sto služb in organizacij, da jih vodijo za rokico sem in tja? Pri 18ih?
No, edino alkohol dobro poznajo, to pa drži
evil.gif

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
V tistih letih je ŠOU delil mapo, v kateri so bile različne brošure z vsemi informacijami. Stojnic res ni bilo, ampak v temi le nismo tavali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Mene samo tolaži, da do takrat ko bodo ti ljudje polno službeno aktivni, še ne boš čas za naše penzije, tako da upam da bodo naslednje generacije bolj sposobne, in poskrbele za naše penzije. Ta generacija zdaj je zgubljena, žal.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Hmm, še v 1. razredu smo šli sami v razred. Če se prav spomnim, so bili starši prisotni le v mali šoli.

Me pa ne čudi, da se to dogaja. Večina jih je čisto izgubljenih, ko jih odtrgaš od tablice in FB.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.637
113
A ti misliš, da boš imel penzijo
hysterical-1.gif

Če bo slučajno takrat še obstajala, bo to res minimum od minimuma. Toliko da preživiš ob kruhu in vodi.
Raje začni šparati

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
V tistih letih je ŠOU delil mapo, v kateri so bile različne brošure z vsemi informacijami.
Kasneje že res, 1996 vsekakor ne. Vse, kar si rabil zvedet, si zvedel od drugih študentov. Kakšne mape neki.

Ampak da starše pelješ na prva predavanja na faksu ... Nas so peljali prvi dan v osnovno šolo in to je to, pa še takrat niso bili cel dan.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.070
113
Če penzija kot taka ne bo več obstajala je tudi šparanje (=denar, delnice, ...) relativno dvorezen meč. Pri kolapsu sistem je bolj imeti nekje hišo na samem, velike površine okoli za obdelovat, gozd za kurjavo, in orožje za naganjanje skovoterjev ....
evil.gif

Ontopic, glede študentarije in alkohola tudi to ni več to. Če ni koktejl ali pa vsaj neka pobarvana sladka pijača so raje žejni. Večina še pira ne konzumira več (to ga samo še "hipsterji" ker je pitje pira skoraj tako "retro" kot kajenje pipe in nošenje carkarjanski brk). Ko sem nazadnje "mladini" (študenti jasno) ponujal pelikovc so me čudno gledali kaj je to, nato pa skoraj pomrli od "slabega" okusa!
grin1.gif

lionking

Pripravnik
20. mar 2014
54
0
6
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Gledam FB in se nekateri zajebavajo iz tega, da bruci vlačijo svoje starše na prva predavanja.
hysterical-1.gif

Bi verjel. Zadnjič sem bil pri zobozdravniku šokiran ... Je bila v čakalnici ena punca, stara vsaj 18 let (glede na to da je vozila avto), skupaj z mamo. Ko so poklicali to punco v ordinacijo je rekla mama, pridi z mano. In sta obe šle not. Vmes sta prišle ven in čez kakih 10min so ponovno poklicali punco... in spet mama jaz ne grem sama not, pridi z mano... in sta šle obe v ordinacijo. Naj omenim, da v čakalnici v 30min punca ni spregovorila besede z mamo, saj je bila ves čas na telefonu (fb ipd). Ne vem kam gre ta generacija.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Snaga1 pravi:
V tistih letih je ŠOU delil mapo, v kateri so bile različne brošure z vsemi informacijami.
Kasneje že res, 1996 vsekakor ne. Vse, kar si rabil zvedet, si zvedel od drugih študentov. Kakšne mape neki.

Ampak da starše pelješ na prva predavanja na faksu ... Nas so peljali prvi dan v osnovno šolo in to je to, pa še takrat niso bili cel dan.

Sigurno so delili. Sam sem se vpisal 1993 in sem dobil mapo. Od ŠOU in od fakultete...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.760
6.161
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda so delili. Morate razumeti, da je Keber prišel iz dalenjske, v piskru je imel še cvajæek, bil ves mazolast in natepaval paradajz
evil.gif

Ga je kakšna ogovorila je ratal še bolj mazolast, trokiral, pojedu paradajz, nato pa rep med noge in nazaj na dalenjsko
evil.gif

Keber, brez zamere, mal heca mora biti
nahrung002.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Iz te teme je za razbrat,da ie tud Keber luftal,ze prvi dan....tko da se kej dost ni.spremenil ocitno.... :D

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Hm, jaz bi tudi šel na kaka predavanja s tistim otrokom, ki je šel v mojo stroko. Moji ex sošolci so mu prfoksi in gotovo me lahko kaj naučijo. Ampak se mi mi zdi škoda dopusta.
Kolega, ki je prfoks, pravi da se pojavljajo klici in drugi poskusi staršev, da bi prišli na govorilne ure pri profesorjih. Ali bi se ljudje tako radi kaj novega naučili
sprasujem se.gif

Resno: kako bi starš nekaj okrog faksa bolje vedel kot mulec? Ali so kake info skrite v nek kotiček, ki je na voljo samo tistim 40+ let? Ali obstajajo starši, ki mislijo, da vedo, kaj bo dobro znati in delati čez 40 ali 50 let, da bi kakorkoli upali vplivati na odločitev svojih otrok? Mogoče se preveč cenijo...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.355
2.553
113
Ej vi, ki niste nič dobil.
Ali zato sedaj hodite s svojimi otroci k zobarju in na prava brus predavanaj.
Lahko pa da sem narobe zračunal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Sigurno so delili. Sam sem se vpisal 1993 in sem dobil mapo. Od ŠOU in od fakultete...
No, pri nam niso prav nič talal, samo sistem "znajdi se". Pa prvo leto nisem prav nič luftal (že zaradi zdravstvenih težav ne), kaj šele na FB-ju visel. V tistih časih, ne boš verjel DaŠiznit, niti mobitelov ni bilo.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Večina jih je čisto izgubljenih, ko jih odtrgaš od tablice in FB.

Na mladih (v današnjih časih) svet pač dejansko ne more stati!

Argumenti:

1. Še nikoli v zadnjih 50-ih letih mladi niso bili manj zainteresirani za politiko. Torej se jim (veliki večini) za bodočnost - hebe.

2. Še nikoli v zadnjih 50-ih letih mladi niso bili bolj NEprizemljeni, kot so danes. Vzroki: brezperspektivnost, internet, in še mnogo drugih dejavnikov.

3. Še nikoli v zadnjih 50-ih letih mladi niso bili bolj NEsamostojni. Tu spomnim na veliko število mladih, tako fantov, kot deklet, ki živijo v hotelu mama. In jim to stanje seveda popolnoma odgovarja. Celo želijo si, da bi trajalo in trajalo...

4. Še nikoli v zadnjih 50-ih letih niso bili mladi v tako velikem odstotku poleg alkohola tudi na drogah. Da je to dobro? DA je to človekova pravica? Ne me basat!

5. Še nikoli v zadnjih 50-ih letih mladi niso bili manj sigurni vase. V mnogo preveliki meri se zanašajo se na informacije s spleta, na google, na wiki, namesto na svoje izkušnje, ki edine štejejo!

Znanje mladih, ki pridejo s fakultet, pa je, po izjavah nekaterih slovenskih profesorjev, pa tudi delodajalcev - porazno.

Da bom prav razumljen: ti, o katerih govorim, so v (veliki) večini!
Svet pa bi lahko stal na mladih le v primeru, da VELIKA večina ne bi bila takšnih, kot sem jih opisal...

Pa še to: trije ali pet mladih Slovencev, ki so uspeli na Kickstarterju, pač ne morejo spremeniti zelo slabega vtisa o mladih Slovencih!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Jaz vedno pravim, da ni vse č/b, da čeprav se na kaki sicer pomembi točki s človekom ne strinjaš, ni nujno, da se ne na nobeni in tako se je zgodilo, da se strinjam tudi z nečem, kar je spisal johhanes. Rezultati permisivne otroku prijazne vzgoje, pa rečte kar hočte. Samo korenček, nič palice.