stručko za VW?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ne, ni srebrn. 2.0 TDI 140 KM DSG Highline, karavan z meglenkami pa je
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
jah očitno jim je ob montaži zmanjkalo BC. Ali pa so imeli "žled" in ga niso mogli dostaviti just in time.
Imam "isti" letnik koncernski avto, pa imam BC, pa je daleč od "higline" opreme.
Je pa pri meni zmanjkalo za obvolanske komande za radio.
2 leti starejši opel za pol cene ima obvolanske komande....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
A ni nekoč nekje obstajala neka www kamor si vtipkal VIN? številko (mogoče katero drugo številko) in si dobil seznam opreme kije bila v tovarni vgrajena v avto? Mislim da sem enkrat pred časom že brskal po njej, ne vem pa če je bila točno za VAG.

Imej nekaj denarja v senčniku za DSG, šobe in podobno vztrajnik...
Očitno je bil ta mesec mesec za nakup rabljenega VAGovca. Kaj pa sva kupila bova pa videla s časom.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he, tole kar si izjavil ni merilo...
Obvolanske komande za vgrajen avtoradio so vedno serijsko pri francozih, pa verjetno volanske komande pri opelici, fordu... VAG grupa je bilo vedno doplačilo, pa BMW tudi...
Recimo škodička fabia tistega letnika v srednjem paketu opreme je imela BC... pa vsi megani... recimo Meriva (zanjo vem, ker sem testiral) pa leta 2012! za doplačilo 150EUR... (gledal cenik).
Tako da ja, premium pristop se dokazuje tudi z doplačilom samoumevnih funkcionalnosti...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Tukaj bolj velja pravilo "kabli so, razen če jih ni". Sploh pri avtomobilih iz tujine,...nemški avto, narejen za francoski trg, uvožen iz Belgije, preko "tageszulasung" v Italijo...pretiravam. Ko sem kupoval italijanskega Saaba sem servisu zatežil da nima tempomata, čeprav je v oglasu pisalo da je notri. So rekli, ja ni problema, samo ročka se zamenja,....potem so ga pa imeli celo dopoldne razkopanega v 3pm in se čudili da ni napeljave, čeprav ponavadi je (razen če je ni). Na koncu sem tempomat imel, brez doplačila. Po drugi strani, pri passatu je bilo treba samo ročko zamenjat in na servisu vklopit. Seveda, razne lučke, ki prikazujejo da je tempomat vklopljen in na koliko je nastavljen mi pri passatu niso delale, pri saabu pa vse.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mi je znano šparanje... Recimo manjši renoji 2010 in kasneje nimajo osvetljenih stikal za pomik šip in vžigalnika. Sicer servis prepričuje da stikala nimajo žarnic, resnica pa je ta, da so privarčevali nekaj metrov bakrene žice, ker žice ni speljane... sicer sem to rešil z malo improvizacije ampak vseeno...
Ali zakaj so stikala za pomik stekel pri budžet avtih na srediski konzoli... Odpade potreba (in strošek) stikal na dvojih vratih, kable v vrata...
Nekje do 2008 so bili proizvajalci radodarni... napeljava ista za vse opremske modele (od najnižjega do najvišjega) samo elementi na končni točki so bodisi bili slabši ali pa niso bili vgrajeni... Pa programsko onemogočene funkcije. Danes pa manjka tudi napeljava (v bistvu vse kar je povezano s kovino (baker)...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
@Hanzi: vztrajnik zamenjan, olje v menjalniku pred kratkim, servisi na 15.000 delani ... upam, na "neservisiranje" tudi tvojega
wink-1.gif
Sem pa vzel Motive Service, tako da če kaj crkne, je njihov strošek.
@Narodnjak: pred 100.000 km uvožen od nekod. Od kod, pa ne vem. Je pa od takrat do danes delal BP.
@jello. Hvala.

Danes bil na enem servisu in so rekli, da ne morejo zagotovo vedeti, dokler ne podrejo zadeve. Da bi kupil za 150 EUR zadev, potem pa ne bi delale, mi pa tudi ni v veselje
frown-1.gif
Pa da glede na displey napeljave verjetno nima. Se bom temu znova posvetil po dopustu.

Pa še eno vprašanje: na upravljalniku klime mi ne dela levi displej, ki kaže temperaturo. Vse ostalo dela BP. A če ta upravljalnik zamenjam s tistim, ki ima še gumbka za gretje sedežev, bo zadeva delala? Pa ne mislim, da mi bo potem grelo sedeže
grin1.gif
pač pa je na bolhi trenutno na voljo samo tak.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Seveda, razne lučke, ki prikazujejo da je tempomat vklopljen in na koliko je nastavljen mi pri passatu niso delale

Enako pri meni. Če je tempomat vklopljen, je zelena lučka, tudi če ni v funkciji. Pa tudi na koliko km sem ga vklopil ne kaže. Hm ..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.931
113
pri taščici
Potem imam tudi jaz smoren s tem tempomatom.
Lucka sveti ko ga dam na on pa ce tudi ni nastavkjen na hitrost. Poleg tega ne vem kako se "ugasne" tempomat. Na off se m ga ne da stalno prestavkjati, tipka res(et) samo dviguje hitrost, tako da kar po sklopki vzgem ko ga zelim "ugasniti". Je kak boljsi nacin?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Če greš na uradni servis z VIN kodo in potrdilom o lastništvu ti morajo preverit in izpisat (mogoče par EUR plačaš) kaj vse je bilo serijsko v vozilu.

... problem je ker tvoje vozilo verjetno vsebuje enih 5 VIN kod, pač odvisno od kje so pobirali sestavne dele.
tongue-1.gif

BC sploh nima? Nikjer? Ali misliš maxidot prikaz? Ker BC je imel Golf 2 v najvišjem nivoju opreme ko so ga nehal prodajat!
grin1.gif

MF misliš na tipke na volanu? Oz. imaš tipke na volanu pa ne delajo? Se ne sekiraj, vsi airbagi ki manjkajo so bolj kritični!
crazy1.gif

Skratka najprej na uradnem servisu poglej kaj imajo zavedno pod tvojo VIN kodo.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Tako delovanje je normalno, na octavii 2008 in passatu 2007 je bilo enako. Je pa občutek na začetku precej nenavaden, saj se zgodi da ne veš če je aktiven ali samo na standby. Poleg tega je tisti pomik gumba na reset precej neroden, povsem neergonomski.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če greš na uradni servis z VIN kodo in potrdilom o lastništvu ti morajo preverit in izpisat (mogoče par EUR plačaš) kaj vse je bilo serijsko v vozilu.

... problem je ker tvoje vozilo verjetno vsebuje enih 5 VIN kod, pač odvisno od kje so pobirali sestavne dele.
tongue-1.gif

BC sploh nima? Nikjer? Ali misliš maxidot prikaz? Ker BC je imel Golf 2 v najvišjem nivoju opreme ko so ga nehal prodajat!
grin1.gif

MF misliš na tipke na volanu? Oz. imaš tipke na volanu pa ne delajo? Se ne sekiraj, vsi airbagi ki manjkajo so bolj kritični!
crazy1.gif

Skratka najprej na uradnem servisu poglej kaj imajo zavedno pod tvojo VIN kodo.

Šel na uradnega, pa niso hoteli pogledati in so me vehementno odslovili
bonk.gif
Ima pa potovalni računalnik, ki vedno sveti zeleno, ne glede na to, ali je nastavljen na določeno hitrost ali ne. Izklopi se ga lahko le tako, da celo ročko potisneš nazaj (ali pa naprej, nisem prepričan) ali pa stopiš na zavoro. Sicer vedno sveti zeleno.

Nima tipk na multifunkciji, nima tipke za potovalni računalnik na ročki za brisalce. Displey na števcu je polovični (spodaj digitalni prikaz številk kot so prevoženi km, temperatura, trip km, ura in prestava, zgornja polovica pa lučke za malo goriva, odprta vrata itd...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj pa kupujete polizdelke..KIA ima vse to, pa še več delujoče za pol manj denarja..že novo, kaj šele rabljeno.
cool-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
aja? javi se, ko bo treba menjati; turbino, šobe, pumpo, vztrajnik, ležaje..kar ne bo konca.
shocked-1.gif
..glede motorja-a misliš, da je v Kia kaj drugačen kot v VW?