stručko za VW?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kupil sem VW Passata 2006 in bi rad dodal multifunkcijo ter potovalni računalnik. Tempomat že imam.

Ker na uradnem servisu nočejo niti po VIN preveriti ali ima avto zadevo že napeljano, le da je brez tipk in ročke, bi rad nekoga, ki bi mi svetoval/pogledal, kaj mi manjka. Ne bi rad zadeve kupil, potem pa žalostno ugotovil, da bi moral predelati še "pol" avta
jezen.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.910
113
40
MB
ker nimajo te storitve v ceniku, pa pol ne vejo kaj na račun dat
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ker nimajo te storitve v ceniku, pa pol ne vejo kaj na račun dat
cheer.gif
grin1.gif

Priklop na tester je čisto dovolj za zaračunat.
Je pa pri teh letnikih (po mojih informacijah) zadeva lahko problematična, ker ni nujno, da ima elektroniko, ki podpira to. Recimo pri tempomatu mora potem še to zamenjat, kar pa vsaj potroji strošek, sicer pa samo ročko menjaš in aktiviraš tempomat. Več sem mu pa itak že na zs odgovoril.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
A lahko sam vprašam, zakaj uradni servis noče preverit?

Ne znajo, pa so raje tiho, kot da bi na glas priznali svoje neznanje
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se spomniš onih passijev v skupni službi, srebrnih, tam 2005, 2006? So imeli še zadnje šipe na vinte in brez BCja... Cena pa da glava peče... Verjetno je to kakšen iz te serije...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sipe na rocno odpiranje so za renault blagoslov, vec kot tricetrt jih itak crkne po 2,3 letih uporabe in je strosek taksen, da glava boli. tudi na twingotih in cliotih. res ne vem cemu ljudem odpiranje na roke predstavlja taksen problem? misicna atrofija? multipla skleroza?! mozganska degenerativnost?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sipe na rocno odpiranje so za renault blagoslov, vec kot tricetrt jih itak crkne po 2,3 letih uporabe in je strosek taksen, da glava boli. tudi na twingotih in cliotih. res ne vem cemu ljudem odpiranje na roke predstavlja taksen problem? misicna atrofija? multipla skleroza?! mozganska degenerativnost?

Zakaj ljudem hoja ali bicikliranje predstavlja problem, da rabijo avto? misicna atrofija? multipla skleroza?! mozganska degenerativnost?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Briganje zase? Vprašanje je bilo namenjeno MTLju.
Posebej zate pa še: Ja, leta 2006 je bilo polno passatov za 6 mio sitnih in več, ki so imeli od opreme volan in 4 kolesa. Kao premium kola. Sedaj pa nehaj žnarat.
Toliko kolikor se da pa VAG avtomobile personalizirat naknadno se da pa malokateri avto. Še najmanj renoje in fijate (prve ker ponavadi tudi kakšna fizična komponenta manjka pri slabši opremi, drugih se pa nihče ne drzne, ker dokler dela se ne dotikaj elektronike).
Srečen?
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pri fiatih ni problemov, ker imajo kovinska vodila, pri renojih pa plastik fantastik, ki crkne takat, ko je zunaj dez. sem menjal tako pri cliotu kot twingotu pa noben ni imel prevozenih vec kot 30.000km. in ugani kdaj sipa ni hotela gor? poleti med nevihto, po avtocesti! jajca prekleta. da bmwjev ne omenjam, ki imajo tudi zadnjih deset let plasticna vodila, najbrz istega proizvajalca kot jajca od renoja. imel sem tri nova reno vozila in dva rabljena pa nikoli vec! toliko problemov mi ni povzrocal noben izmed 5 fiatov. bmw je pa nekje med vw in renojem. v podnu. da menjam tesnila v vratih in vodila sip v trojki (prvi lastnik!), ki je malce starejsa kot multipla (delovni avto, trikrat vec km) in deluje brez napak... sramota. no,
hysterical-1.gif

sicer pa a sva se danes zjutraj srecala v vodicah? imam trugo na strehi. pa se kar ni odpadla ceprav je fiat
sprasujem se.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
uf, fantje, hvala za odgovore.
povprašal sem pri Paulusu v Škofji Loki, ker mi kljub VINu niso pogledali, pač pa kar direktno povedali, da nimam in da moram menjati armaturko, če hočem to narediti (jp, armaturko
hysterical-1.gif

Tempomat imam, le MF in BC mi manjkata. MF mi ni toliko pomemben, kot bi mi bil priročen BC.

Bova z mtl, ko bo "našel čas".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

Tempomat imam, le MF in BC mi manjkata.

Lej...zarad 4 ih črk ti ne bo hudega...sej maš ostalih 21
evil.gif
. Tko da...ne se sekirat (preveč). Zdravje...to je to. Ne pa 4 črke!