Stroški življenja v UK/anglija?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Če je pa že takšna tema, naj mi pa še en pove kako je z življenjem v Nemčiji? Oktobra nameravam pičit v Berlin, opcija je tudi Munchen. Mi lahk kdo pove kake izkušnje. Vsak nasvet pride prav
grin1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
a ti 30GBP jev ni dovol za tak normaln kosil... Da se razumemo od 30 na gor..? Edina sreča trenutno je ta, da funt ni močen, ko je bil je blo svinsko drago...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
za nemčijo pravim, tam se za 10€ že spodobno naješ

v angliji ne mislim hodit ven jest, znama oba dobro kuhat

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a pa je vplačevanje za penzijo obvezno? Ker recimo, da ne verjamem več preveč v penzije, oz. bi raje potem vplačal recimo pri nas, če bi prišel nazaj

Nimam pojma
confused-1.gif
Sem gor delal, ampak nisem bil pa nikoli gor zaposlen... Ce prav stekam kar sem na hitro pogooglal je 9% minimum, ki ga moras vplacevati. So pa vedno opcije - preveri pri ZZZS za tocne detajle - da preneses tvoja vplacila v drugi EU drzavi v svojo EU drzavo, tako da se ne sekiraj kje placujes.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
v angliji ne mislim hodit ven jest, znama oba dobro kuhat

KAPITALNA napača
smile-1.gif
Vsaj enkrat na mesec morata it ven jest!

Vsi razlicni Indijci, avtohtoni kitajci, vse drzave Commonwealtha, kenguru-burgers zadaj za Piccadilyjem, The Fat Duck (degustacijski meni: 160 GBP - najboljsa gostilna na svetu od kar Adria zapira elBuli), ogromna kolicina Gastro-pubov, Afriske restavracije (Mosob ali Muna's), steakhousi... Moras sprobat, ce si vsaj malo foodija...

Res, ne splaca se ti samo sparat, moras malo uzivat, ce gres gor.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja no odvisno tud kam bi šel, če bi šel nekam ven iz mest potem se selekcija verjetno že kar močno zmanjša, ni mi pa do ponovitve Pariza, kjer sem dal 20€ za glavno jed, pa ni bila vredna 2 eura