Se mi zdi, da je tema malce zavila. Kogar zanima relacija življenja LJ in drugje, naj odpre temo samo zato in sicer v drugem forumu. Bo bolj produktivno.
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Daj poskusi vsaj količkaj verodostojno utemeljiti tvoje stališče. Hecno je, da pri Ljubljančanih opažam pravo alergijo, ko jim kdo začne primerjati cene nepremičnin v tem malem srednjeevropskem mestu in čas, ki ga potrebujejo do službe. Razumem, da nekatere zelo moti preobilica denarja, ki ga morajo nameniti za nepremičnino v LJ in so alergični na vsako cenejšo alternativo. Ampak to je njihov problem, ki je daleč od korektne primerjave.
Veš, logika mnogih razumno razmišljujočih je precej enostavna. Za svoj denar/kredit lahko izbirajo med dvosobnim stanovanjem v LJ in hišo v Savinjski dolini. Vsak dan morda zapravijo 1 uro več za volanom (skupaj za v LJ in nazaj), imajo pa dosti višjo kakovost bivanja, prostorsko in okoljsko. Šoping centrov pa ne manjka nikjer, le za volan se moraš usesti. Enako kot v LJ.
Dokler se potni stroški plačujejo bo ta opcija razumna. Ko bodo enkrat skenslani pa bo treba ponoviti računico, bo pa tudi cena nepremičnin v LJ takrat še zrasla in se bo treba zopet vprašati, kaj se bolj splača.
Jaz ti kar odkrito povem, da nepremičnine v LJ ne želim. Trenutno imam stanovanjski problem rešen, prej ali slej pa bom kupil raje hišo v Savinjski dolini. Pravzaprav bom obkrožen z Ljubljančani, ki jih je zadnji čas tam vse več.
Glede velikih avtov pa samo to: če delaš veliko KM si raje kupi mlajši, manjši avto, po možnosti z garancijo. Stare gare so super pri 10, 20 tisoč letno. Ko jih delaš 60.000 pa kmalu doživiš bankrot. Jaz še nove avte menjam vsaki dve do tri leta. No, zdaj sem raje začel kupovati dve leti starat vozila z manj kot 50.000 km. Se bolj splača. Na starejše pa ne grem ker v treh letih nabijem 180.000 km. Če jih ima avto že od prej 200.000 so tu hitro precejšnji stroški. Pa tudi požrešni so veliki avti. Vsaj meni je zgornja meja porabe 7 l/100.
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Zato ker 10 let stari BMW 7 nima nic vec kot 3 leta star Accord, je pa Accord novejši , cenejši za vzdrževanje itd. Jaz ne vidim poante zakaj ljudje kopujejo 10 let stare avte najvisje kategorije. Ce je bil 10 ali 15 let nazaj najvisja kategorija ne pomeni da je še vedno, ampak pomeni da je daleč vzadaj in se celo težko kosa s 3 leta starimi avti srednjega razreda.
Zaraščeni s svojim avtom... peš neeeeeeeee, s kolesom neeeeeeeeee, Lpp še manj......... Se strinjam....Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Se popolnoma strinjam, da so tudi z življenjem v bloku problemi. Vsi tvoji argumenti so tehtni. Vendar če res nimaš nesreče, se vse to da nekako rešit. Tudi zunaj boš plačal davke prej ali slej.
Kar se tiče 50 minut tvojih kolegov... bullshit! Službe niti nimam tako blizu, pa vseeno hodim peš. S kolesom pa si v Ljubljani precej hitro iz enega na drugi konec. Težava je, da so vsi zaraščeni s svojim avtom. Peš? Neeee. S kolesom? Neeee.
P.S.: Sicer pa ima "skoraj vsak" Ljubljančan na periferiji kakšno hišo ali vikend, kjer preživlja prosti čas.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zaraščeni s svojim avtom... peš neeeeeeeee, s kolesom neeeeeeeeee, Lpp še manj......... Se strinjam....
Coolpower kar uživaj v savinjski.
Za 800 ur letno kolikor jih recimo zabijeta v avtu skupaj s partnerjem bi letno zaslužil (ob plači 5 evrov) 4000 evrov. Ob tem da avto srednejga razreda menjaš vsake tri leta recimo izgubiš na tri leta 9kE kar je na leto 3kE. Skupaj torej na leto 7kE. V 10 letih 70kE, za to razliko do tvoje hiše pa dobiš tudi kaj v okolic LJ.
Prosim za kak link nove hiše (pa ne III.gr.faza) za ceno 150kE v bližini AC.Kupim
Sem mal preletel nepremicnine.net
za 140 kE dobiš 140 let staro hišo. Zame to ni nova hiša.... Vojnik
Tako kot mi živimo v Lj v iluziji, tudi ti nisi veliko bolj realen....
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ti bi traktorja, kaj? E39 525d touring?
PS. Čefurji nimajo karavanov.press
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ti bi traktorja, kaj? E39 525d touring?
PS. Čefurji nimajo karavanov.press