Stroški s A8, S500, 740...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah itak. Zanima me pač, ker mogoče pa imamo ljudje napačne predstave o stroških takega premium razreda. Sem tudi napisal, da bi tak avto sicer z veseljem imel, ampak bi prvo htel met dovolj visoko plačo, da lahko plačam bencin in imam v rezervi denar za okvare (in čas, da išem poceni dele).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Kolega ima a8 3.3 tdi letnik 2002. Kupil za male pare, denarja ima ko dreka, vozi se 4000km mesečno. Za njega sigurno best buy varjanta. Če pa na koncu mesca kalkuliraš če boš lahko ženo na mesni burek in kokakolo peljal, pa to vsekakor ni dobra izbira. Enrkat mu je recimo iz lepega menjalnik crknil
bonk.gif
Kaj je naredil in kolko ga je stalo ne vem, ga moram vprašat ob priliki

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm ja, to je še relativno novo, še ne odpovedujejo sistemi zaradi korozije in obrabe... tako da spronot vzdrževanje še gre z vidika stroškov..ko je avtombil star enkrat preko 10 let se pa zacne, juhuhu, kot radi pravimo, skoz nekaj, in pri drazjih redkejših je to precej drazje,

zavarnovnje unmu tipu si p ana amzsju izracunaj sej pa si menda funkcionalno pismen, Presneto.
bonk.gif

Dobra stran vsega je, da ta avto še nima neke vesoljske tehnologije in da je cel narejen iz aluminija. Tako odpadejo el. okvare in rjavenje.
Kar se tiče rabljenih nadomestnih delov (crknila pumpa za centralno - 50€), je pa ponudba vedno večja. Precej stvari paše iz A8 in zdi se mi da se jih vedno več po delih prodaja.
Dejstvo pa je, da če ti recimo zruži menjalnik, ti pa jurja ali dva stroškov sigurno ne uide pa če si še tak čarovnik:)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič

Dejstvo pa je, da če ti recimo zruži menjalnik, ti pa jurja ali dva stroškov sigurno ne uide pa če si še tak čarovnik:)

[/QUOTE]
mene je pa prišlo samo 350 EUR
grims-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
To da je narejen iz aluminija ni ravno prednost, ker primeru karambola zna bolet glava. Kje si pa videl, da avtomobili tega razreda rjavijo, no razen Mercedes ima (je imel) velike težave z rjo.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
ker noben noče zaupat... slovenica, -55%, vsi možni popusti, 400€, plus 230€ tehnični in cestnina... 330i, 170kw

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
ker noben noče zaupat... slovenica, -55%, vsi možni popusti, 400€, plus 230€ tehnični in cestnina... 330i, 170kw

Mislim, da sem pravilno napisal. Tvoja kalkulacija je pa malo "majhna". Sta se pa Adriatic in Slovenica združila že lansko leto.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tisti izračun na AMZS je ful čudn. Ali pokaže preveč ali premalo, tisto še približna cena ni
tongue-1.gif
Mi pri nobenem avtu niti približno ni zadel, ker je osnova odvisna od vrednosti avta, njihov izračun pa tega ne upošteva.

Tisti izračun na AMZS deluje stoprocentno, čudno je tvoje razmišljanje. Bova malo zaorala, torej: zavarovalnce za AO/AO+ zavarovanje nič ne briga vrednost vozila (sicer bi imele velike stare kante s 300k km zavarovanje zastonj
cheer.gif

Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Dobra stran vsega je, da ta avto še nima neke vesoljske tehnologije in da je cel narejen iz aluminija. Tako odpadejo el. okvare in rjavenje.

Aluminjasta karoserija je bila zanimiva bližnjica za zmanjševanje teže, žal pa pri njegovi uvedbi niso vsi uporabljali možganov. Probaj kdaj popravljati takšen avto po (manjšem) trku in poročaj o rezultatih
cheer.gif
)

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Jst bi samo to dodal, da je ena najbolj vaznih stvari, da kupis avto od prvega lastnika, se posebej ce ima postempljano servisno. kolega je kupil 528 (okej ni ravno peesdarija) s 400+ prevozenimi, do sedaj je crknila samo bencinska pumpa, ker se je vozil na hlape, popije nekaj olja, ampak je poraba bencina pri tem avtu smesna, in je ne bom omenjal, ker mi ne boste verjeli.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
ja, včasih so ti Bemfli "žrli" cca 11,5. Je pa za vse te krače odvisno kje in kako voziš.
Od 9,5 do na relacijo, pa vse do 24 ali pa še več. Odvisno, kako voziš.
17758-icon_confused.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kakorkoli zavarovalnice računajo, izračun na AMZS je napačen. Sprobal sem ga namreč že vsaj 10x za različne avtomobile, pa je bil v večini primerov 30% mimo, v enem nekje 20% in v enem 10%.

Pri recimo 500€ pa 30% ni malo.

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
~9.2 povprecna, relacija ob pametni voznji do 130km/h pod 8, mesta+gas ~12-15.

Na roke sem sel racunat in jaz sem mu placal bencin, ker mu nisem verjel. e46 baujahr 98', aktueles kilometerzustand ~450-460t km.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Če ti dela besedilo mojega posta težave, si morda pomislil, da je tako tudi s številkami?
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
ja, včasih so ti Bemfli "žrli" cca 11,5. Je pa za vse te krače odvisno kje in kako voziš.
17758-icon_confused.gif

Kupi en 2.8 agregat, ki bo vzdrževan kot je treba, pa potem poročaj
cool-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če ti dela besedilo mojega posta težave, si morda pomislil, da je tako tudi s številkami?
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
17758-icon_confused.gif

Kupi en 2.8 agregat, ki bo vzdrževan kot je treba, pa potem poročaj
cool-1.gif

Ga imam že 7 let MB S, precej let pred tem pa Peugeot 605 3.0 (oba 24 V, 6V), kaj te pa zanima?
Poraba: 17 l/100 km (mestna vožnja), ostalo pa sem že napisal.
priden.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:

Mislim, da sem pravilno napisal. Tvoja kalkulacija je pa malo "majhna". Sta se pa Adriatic in Slovenica združila že lansko leto.

Nič ni majhna... tok sem plačal... je pa res da je avto na mami, vozniških izkušenj je max, komercialnih popustov tut (ker imamo še nekaj stvari zavarovanih), nesreč že nekaj časa ni bilo...plus nikoli ne vzamem AO+...

voila...