Mi odrinemo 18. 7. prozi Sitoniji, pa bi mi res prišla prav kakšna aktualna informacija.Sem govoril z enim, ko je bil doli. Na pumpi se ustaviš ko ma wifi in si naložiš na telefon.
Ker valda greš en dan prej na pot kot prispeš.
Tak da 16. napišem kako poteka pot in te zadeve.
Fino!Ok zadeve potekale gladko. Edino srb-mak meja smo čakali 1h. Vse dokumente so gledali, še prometno od avta. Pa res so si cajt vzeli.
Grki rabijo dokumente, PLF in covid potrdila in ti zaželijo srečno pot. Imajo pa tudi 2 pulta za hiter test. Palčka v nos, počakaš 15 min pol pa domov al pa dalje odv od rezultata . Dva sta živčno čakala.
Strošek cestnin (Gruškovje-Lefkas) na pamet okoli 50-60eur. Kolko sem iz glave preračunaval. Benz bolano drag v grčiji okoli 1.65eur 95 in 1.9eur 100-ka, dizl okoli 1.35eur.
Vleteli smo dol okoli 12 danes. Torej 18 ur vse skupaj z mejami in postanki. Gužve nobene, Makedonija prazna, Grčija prazna. Tu doli pol majn folka kot 2 leti nazaj.
Če ne bo kakih večjih sprememb glede covida, bomo kake tri tedne dol, potem pa spet počasi nazaj... Pa kakšen ogled. Danes videli nenormalno lep in ohranjen samostan, skoraj 1000 let star.3 dni na poti,
Carsko
Nekaterim se pač dopust začne, ko štartajo od doma, ne ko se začnejo cmarit na soncu na cilju.3 dni na poti,
Carsko
na prvo ladja IT- Igumenica potem Pirej- Rhodos, ce ze. Vsekakor muchos € zaradi Rhodosa. Se ne splaca na kratko.Tudi jest v planu z avtom v Grčijo, želja tudi s trajetom na Rhodos, kake izkušnje kje na traekt in koliko je to vj eurih?