Strojni estrihi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
To je res samo imas gor se nekaj cm betona ki nekoliko razporedi obremenitve. Ce bom imel 200 doma, zapeljem avto na njega pa naredim fotko. Potem pa damna stiropor ploh ali pa dve bledki pa spet avto gor pa se enkrat fotko. Mislis da bo kaj razlike?
Pravzaprav bi bilo bolje ce bi to naredil na 50, ker se bojim da se na 200 ne bo videlo razlike

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tole je v avtomibilizmu ircar81 nekaj računal, pa preveri:

Če gledam mene:
Avto 1430+90 = 1520 kg / 4 = 380 kg na gumo, ki je široka 22,5 cm - to je 16,9 kg na cm gume
Na kolesu 12+90 = 102 /2 = 51 na gumo - širina cca 1 cm = 51 kg na cm gume

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
S kaksno dolzino avto guma pritiska na tla ob normalnem tlaku. Tlak se racuna na povrsino in ne na sirino gume, ki je v stiku s tlemi.
Morate pa vedet, da tudi ce neposredno pod gumo-betonom bi bil zrak brez izolacije v velikosti nekaj dm2 ne bi smel se tlak vdreti.
Kako pa se tockovna obtezba gume razprsi pod tlakom naj pa kak statik pove. Jaz vem da je razlika ce mi zena s petko stopi direkt na palec ali pa ce je vmes trd cevelj,

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Zdej pa nevem vec, sm mislu da vsi stirodur uporabljajo, pa mi zdej o stiroporju govorite?

Avto bo pac standarden, strah me je sam da ce dlje cajta stoji na enem mestu da se nebi kej poznalo.

Vsega komplet naj bi bilo 13cm, torej okol 5cm izolacije, potem sistemska plosca ki je visoka spet 5 cm? pa potem 5 tlaka, al bi bilo bolje vec tlaka dat?

Kako pa naj bi bil armiran, a ni armiran z zelezom?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Prvic slisim da se daje mreza v estrih, do sedaj sem prebral samo to da se dajo neki zicniki notri ki pac ojacajo beton.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Običjano se uporabi stiropor tlačne trdnosti 100 kPa. Ko je enkrat etsrih na mestu enakomerno pritiska na izolacijo...torej tudi če je guba se potem pritisk prilagaja.

In ja..stiropor z dodatkom grafita. Stirodur je stirodur.

V kolikor prostorv ne uporabljaš v industrijske namene je 100 kPa dovolj. Lahko pa paničariš pa daj 100 % več in kupiš stirodur. Efekt bo nakoncu isti, le izolativnost (napram grafitnem) bo 10 % nižja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole

v blokih se daje 50 ali 70..odvisno kdo dela..garaza se dela 100. jaz sem zaradi določen ih zadev šel na močnejše, ampak..večinoma ni potrebe.

pa v tlak se več ne daje mreže ampak mikroarmatura..

ti pa svetujem, vincet pa nej pove

pokličeš burgerja, poveš kok m2 kake površine imaš in kaka je višina pa nej on tuhta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Klical burgerja(2x, oz.3x, povedal da imam 300m2 tlaka za narest, mi je rekel da pride pogledat, pa ga po enem tednu se ni, in imam obcutek da ga tudi ne bo. Je pa res da uradno se nisem zahteval od njega ponudbe, ker bi rad dobil kako mnenje preden se odlocim za debeline slojev, koncno obdelavo, dilatacije.... Sem pa 25km od Vira tako da ravno drug konec slo nisem.
300m2 se mi pa tudi ne zdi malo, poleg tega je 80% te povrsine v 2 prostorih.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem ga klical..je bil v tujini.

dej mu pvorpaševanje na mail..s spletne strani. pa vedet moraš kaj bi rad, ker hodit okol in zgubljat čas..ni prijetno. če si prepričan, da boš delal tlake, da boš delal znjim, če ne bo dražji od konkurence..povej..ga pokličem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Kako naj vem vnaprej ce ne bo drazji od konkurence? Konkurenca mu je zaenkrat samo "podizvajalec" glavnega izvajalca, ki je sicer objekt sezidal.
Pa saj cena na sreco vsaj pri meni ni vse. Ni to javni razpis.
Bo dobil povprasevanje na spletni strani.
Ce je bil v tujini bi lahko rekel, oziroma naj rece da ne hodi na "oglede" in da naj dam povprasevanje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej hanzi..povej kaj rabiš..dobil boš od nejag najbolje..vpraš vinca..in cena bo malenkost nad najcenejšo.

če ti to zadostuje..cena in kvaliteta iz moej besede..in kvaliteta in vincentove izkusnje..povej..ti ga anrocim in bo BP.

ti povem kako je bilo pri prijatelju

vse skupaj mu ni zadostovalo..uaradi 50-100€ cenejse izvedbe je vzel drugega..potem pa polival maso za izravnavo..čez 400€ dodatnega amteriala in dela..v drugi fazi izdelave hise je vzel njih..in je zadovoljen

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še neki..mene je presenetil vinc..nisem si predstavljal, d aga bo vzel. vzel ga je on..vzel ga je brez besed se en..ki mu je delal zde dve hisi..in vezl ga je ta prjatu za en stuk..al dva..drugi so vzemali iz trga..za 50e razlike, ali pa se to ne..ker pač taki smo. zato ga ne bom poklical in ga prosil, d apride v ponedeljek k vam, potem pa na kavo dfo mene..ker je verjetnost, da ti ne bo delal 99, 99%

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Zaenkrat te nisem se nic prosil, sem samo povedal svojo dosedanjo izkusnjo z njimi.
Tlak ki bo narejen, bo koncni tlak v 90% povrsine najbrz. Nema izravnalne mase, ploscic....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa povej celotnio izkusnjo

klical sem, vem ne kaj bi, kdaj bi, kako bi..in tip me ne hebe 5%

ker tko se slisi profi
tko kot si ti napisal se slisi pa totalno neprofi..

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Običjano se uporabi stiropor tlačne trdnosti 100 kPa. Ko je enkrat etsrih na mestu enakomerno pritiska na izolacijo...torej tudi če je guba se potem pritisk prilagaja.

In ja..stiropor z dodatkom grafita. Stirodur je stirodur.

V kolikor prostorv ne uporabljaš v industrijske namene je 100 kPa dovolj. Lahko pa paničariš pa daj 100 % več in kupiš stirodur. Efekt bo nakoncu isti, le izolativnost (napram grafitnem) bo 10 % nižja.

Torej grafitni stiropor cenejsi in bolj izolativen, pa do 100kPa pride najmocnejsi ne?
Cudno mi je samo to da enkrat vsi samo stirodur hvalijo, zdej smo pa spet nazaj na stiroporju?