Grafitni stiropor - običjaen stiropor z dodatkom grafita.
Koliko izolacije? Čim več! Problem nasten da običjano toliko kot je na razpolago višinskih cm (govorim za pritličje..med etažmi toliko da skriješ inštalcije...torej od 3 do 5 cm).
Če imaš talno potem folije ne rabiš (govori za strojne estrihe..pri samorazlivnih je druga pesem).
Estrih je tako suh da nima kam kaj zatežči. Že same sistemske plošče se polagajo s preklopom in ne pustijo estrihu mimo...če gre za pritličje je tudi vseeno če gre kak žlica mimo...ker je sam beton tako suh, kot bi držal pesek...vode od nikoder.
Kjer sistemske plošče niso s preklopom sem jaz špranje zapurpenal..isto sme počel že spodaj pri polaganju izolacije.
Folijo na izotetkt pa tudi raje ne dajat, ker ko bo šlo čez stostine kablov in cevi tudi pod razno nimaš kje peljat folije..če bo paže prej tams e bo pa strgala..tako da...delo v prazno, brez vsakega efekta.
Tako da...klasični estrih, talno gretjena istemskih ploščah = nič folije!
Robni trak...običjano je višine 10 cm, dolžine 100 metrov. Debelina...cca. 0,5 cm - samo da je. Robni trak zgolj preprečuje stik estriha s steno (ker je plavajoči
)...Najbolje ga je položiti po izolaciji ter pred sistemskimi ploščami (jaz sem ga polagal za sistemski ploščami, ker je estrih debel 6 cm nad čepki tlanega (torej skupaj cca. 8 cm))