Strojni estrihi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Bodi bolj natančen..ali rabiš samo estrih ali estrih skupaj z izolacijo (vsajkar se ponudb in cen tiče).

Na vsak način pa..sam svetujem da izolacijo ter folijo vsak položi sam (v miru, vzameš si čas) potem pa samo pokličeš estriharje da šutnejo preko estrih.

Drugače pa tudi moj glas gre za Burgerja (zelo zadovoljen z izdelkom).

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
izolacijo in folijo se ti sigurno splača položiti sam. je čisto enostavno.

če boš imel parket se ti splača gledat da dobiš kvalitetnega izvajalca in ne glej na 1euro +-

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Torej sam polozis izolacijo, kar zgleda nekako da prvo ob robovih sten v visini 10cm das filc, potem uporabis izolativne modre plosce ki so namenjene talnemu ogrevanju in nbotri vpeljes cevi. Kdaj pride folija?
Potem se pa vseskupaj zalije?

Pri nas je misljeno nekako vsega skupaj 15cm oziroma kaksne centi/dva manj ker potem pride gor se parket ali podobno

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
filc ob strani ti da gor tisti ki ti bo delal estrihe. on dela to sproti ko dela estrih

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Torej sam polozis izolacijo, kar zgleda nekako da prvo ob robovih sten v visini 10cm das filc, potem uporabis izolativne modre plosce ki so namenjene talnemu ogrevanju in nbotri vpeljes cevi. Kdaj pride folija?
Potem se pa vseskupaj zalije?

Pri nas je misljeno nekako vsega skupaj 15cm oziroma kaksne centi/dva manj ker potem pride gor se parket ali podobno

Hja..tudi to se moraš zjasniti ali gre za talno gretje ali ne, ker je pset malo drugače.

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/vincent

('prenova' pod točko III in IV)

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
JA gre za talno in kot vidim pod tvojim prispevkom, je treba prvo na tleh dat izolacijo(kol cm), potem ko je izolacija zravnana s cevmi, polozis cez sistemske plosce v katere se vpelje cevi(cevi bo vpeljal majst k to zna), potem se pa cez zalije estrih, kdaj pride folija?

Filc ob strani se lahko prvo, potem zacnes polagat izolacijo, filca se lahko da 15 cm pa se ga pol odreze, v kaksnih trakovih ga prodajajo in kaksno debelino se splaca dat?

Kaksna je to izolacija crne barve? To ni stirodur?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
kdaj pride folija?

folija pride nad stiropor, pod sistemske plošče. Funkcija folije je, da beton ne pronica med reže stiropora in tako ustvari toplotni most.
Nekateri dajejo folijo tudi nad izotekt, češ, da ta grize stiropor.

lp

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Grafitni stirodur, a pa to je full boljsi al zakaj bi dajal tolk hud stirodur? Kolk boljsi faktor je in kolk je drazji?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Grafitni stiropor - običjaen stiropor z dodatkom grafita.

Koliko izolacije? Čim več! Problem nasten da običjano toliko kot je na razpolago višinskih cm (govorim za pritličje..med etažmi toliko da skriješ inštalcije...torej od 3 do 5 cm).

Če imaš talno potem folije ne rabiš (govori za strojne estrihe..pri samorazlivnih je druga pesem).

Estrih je tako suh da nima kam kaj zatežči. Že same sistemske plošče se polagajo s preklopom in ne pustijo estrihu mimo...če gre za pritličje je tudi vseeno če gre kak žlica mimo...ker je sam beton tako suh, kot bi držal pesek...vode od nikoder.

Kjer sistemske plošče niso s preklopom sem jaz špranje zapurpenal..isto sme počel že spodaj pri polaganju izolacije.

Folijo na izotetkt pa tudi raje ne dajat, ker ko bo šlo čez stostine kablov in cevi tudi pod razno nimaš kje peljat folije..če bo paže prej tams e bo pa strgala..tako da...delo v prazno, brez vsakega efekta.

Tako da...klasični estrih, talno gretjena istemskih ploščah = nič folije!

Robni trak...običjano je višine 10 cm, dolžine 100 metrov. Debelina...cca. 0,5 cm - samo da je. Robni trak zgolj preprečuje stik estriha s steno (ker je plavajoči
smile-1.gif
)...Najbolje ga je položiti po izolaciji ter pred sistemskimi ploščami (jaz sem ga polagal za sistemski ploščami, ker je estrih debel 6 cm nad čepki tlanega (torej skupaj cca. 8 cm))

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Robni trak...običjano je višine 10 cm, dolžine 100 metrov. Debelina...cca. 0,5 cm - samo da je. Robni trak zgolj preprečuje stik estriha s steno (ker je plavajoči
smile-1.gif
)...Najbolje ga je položiti po izolaciji ter pred sistemskimi ploščami (jaz sem ga polagal za sistemski ploščami, ker je estrih debel 6 cm nad čepki tlanega (torej skupaj cca. 8 cm))

Pa robni trak je zato da se istrih ne drzi stene in da ne prenasa zvoka oziroma vibracij ne?

Grafitni je enako stiropor z grafitom, ali stirodur z grafitom?

Daje se stirodur ne ker je trpeznejsi, vec pritiska zdrzi pa se bolj izolativenje od navadnega, stem da kjer je garaza mora biti pa psloh ornk stirodur zaradi teze avta itd?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
EPS 200 (stiropor) naj bi prenesel 4 tone na m2. S kaksnimi avti se ti vozis?
Kako debel tlak bo nad izolacijo in kako armiran?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
EPS 200 (stiropor) naj bi prenesel 4 tone na m2. S kaksnimi avti se ti vozis?

Jaz se s takimi, ki na tla pritiskajo samo pod gumami, tako da je obremenitev zelo blizu 4000kg/m2 in bi blo nerodno, če izolacija tega ne bi zdržala. S kakšnimi avti se pa ti voziš?