Strežnik (PHP, MySQL, java)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Smo pred tem, da začnemo ponujati nekatere storitve, ki bodo temeljile na odprtokodnih rešitvah, ki delujejo na osnovi PHP in MySQL-a. Verjetno se bodo kmalu pridružile še rešitve, ki temeljijo na odprtokodnih javanskih rešitvah.

Za začetek nameravamo nabaviti nekaj podobnega temu, pri čemer bi dodali še 2GB RAM. Podobni so recimo nekateri HP ProLiant DL360 G5.

Ima kdo kakšne pozitivne izkušnje s čim podobnim ali kakšen predlog alternative (price vs preformance; cena ni nujno glavno merilo).

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Če je SAS6iR tako slab kot 5iR, potem vse skupaj ne bo šlo nikamor...priporočam en kontroler z baterijo (PERC...), raid je pomembna zadeva.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik gulikoza pravi:
Če je SAS6iR tako slab kot 5iR, potem vse skupaj ne bo šlo nikamor...priporočam en kontroler z baterijo (PERC...), raid je pomembna zadeva.

Detajli... ki so pomembni a o katerih nimam pojma (zato sem pa odprl temo). Lahko morda predlagaš kakšno konkretno alternativo?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Vedno bil in vedno bom proti 1U serverjem. Splošno znano je, da se server ne hladi kot bi se moral. Videl to, da je MB v takem 1U serverju po 4 letih bila dobesedno ukrivljena, pa če verjameš ali ne.

Drugače pa obvezno RAID kontroler z baterijo, tukaj nimaš kaj šparat in biti pameten.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Jst ti predlagam, da greš do enga svetovalca, poveš kaj bi rad delal z serverjem in ti bo on povedal. Ampak server za 1500E ni glih ful zmogliva zadeva. včasih se splača stisnit sto dvesto € za svetovanje, ker pol res dobiš kar rabiš.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Jst ti predlagam, da greš do enga svetovalca, poveš kaj bi rad delal z serverjem in ti bo on povedal. Ampak server za 1500E ni glih ful zmogliva zadeva. včasih se splača stisnit sto dvesto € za svetovanje, ker pol res dobiš kar rabiš.

To, da mašina za 1.500€ ni nevem kaj mi je čisto jasno a trenutno veliko več ne potrebujemo, saj ne bo veliko število uporabnikov (gre za srednje velike projektne skupine). Sem tehtal med N x Malo v primerjavi z 1x Več pa je N x Malo zmagalo (kar pomeni, da ko bodo performančni probl. pač dokupimo še kak strežnik).

Prav pri HW imam jaz izredno slabe izkušnje s "svetovalci", ki so v večini bolj prodajalci. Enkrat zagotavljajo, da bo prešvoh mašina dovolj zmogljiva, drugič občutno predimenzionirajo. Morda pa le pravih nismo nikoli srečali.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Torej na podlagi vaših predlogov bi bilo nekaj takega boljša izbira?

Ima 2U ohišje in RAID kontroler z baterijo (PERC, 256MB).

Teh novih procesorjev ne poznam več (zgubil sem se, ko so pričeli prihahati HT procesorji). V čem je razlika med procesorjema? X3323 vs E5345 ? Prvi ima 2x 6M L2 pomnilnika, drugi "le" 2x 4M; prvi 2,5GHz, drugi "le" 2,33GHz!?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
tko kot si reku. začneš z malim in greš na veliko. ampak včasih se pol z tem malim ne da nadgradit v veliko in pol vržeš denar stran. z svetovalci sem jst mislil podjetja oz. posameznike, ki delajo z strežniki in poznajo performance za poganjanje recimo nekih zahtevnih poizvedb. najbolj bedno kar se ti lahko zgodi je to, da vržeš 1500€ in čez pol leta ugotoviš da je stvar prešvoh in je ne morš nadgradit. pol pa kupiš novo kišto za 3000€ in čez leto in pol spet ugotoviš da je prešvoh.

sam sicer kr dobrto poznam to našo slovensko računalniško sceno, kjer te itak noben ne jebe če kupuješ neki v vrednoti par tisoč evrov. ko se kupoval telefon za 500+ evrov, ga niti pri Mobiteli niti pri uvozniku (DISS) nism mogu testirat, ker nimajo testnega primerka. res žalostno.

želim ti veliko sreče pri nakupovanju.
smile-1.gif

lp

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Ne vem, meni se zdi drugi občutno predrag...odvisno no, zakaj rabiš. Se pa strinjam s tvojo filozofijo N x manjših...če začne škripat pač daš bazo zadaj na drugi server, prvi pa handla php in web.
Drugače so te quadi vsi zelo zmogljivi (nek precej obiskan [no precej, suprnova ni] slovenski sajt laufa na Pentium4-D serverju...server ima sicer load average > 1, ampak na webu pa kakih bistvenih upočasnitev ni videt), dovolj rama in uredu RAID kontroler pa pomoje prideš kar dobro skozi. Ohišje pa pač stvar preferenc, 2U je bolje, ni pa vredno 2,5k€.
Bistvena razlika med 3xxx in 5xxx serijo xeonov je, da 5xxx mašine podpirajo 2 proca (no, vsaj včasih je tako bilo) tako da lahko prideš do 8 jeder in pa da so 3xxx na LGA775 (tako kot C2D).

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
pa sej ni razlika le v 1U

drugi ima ECC ram
drugi ima SAS diske (sicer 10k, ampak N krat boljse kot SATA)
drugi ima prostora za 6 x 3.5 disk (prvi le 2 x)
....

moje mnenje: druga mashina je server, prva pa wannabe server

krfjola

Zelenc'
14. apr 2008
12
0
1
A ti striktno iščeš rack verzijo strežnika ali ti pride v poštev tudi tower izvedba?

lp, Uroš