Strešni nosilci in kovček

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ne, ni edino merilo
ampak glede na moje izkušnje je 100% FARAD price/performance boljša izbira od THULEja.
Vsaj v moji izbiri/merah je bila.
Če pa hočeš še bolj fancy in kvalitetno, pa vzameš YAKIMA kovček, ne nekega precenjenega THULEja

ADAC ima vsako leto test kovčkov, pri čemer razen THULE in KAMEIa, ki je zmagoval na testih, ne poznamo znamk kot so HAPRO itd.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Eni boljših kovčkov so zagotovo Montana, ki jih delajo v Domžalah. Narejeni iz armiranih poliestrov namesto plastike. Imel sem Thule in Kamei (oba top model). Oba se skrijeta proti Montani.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Do izpred pet let nazaj, ko sem nabavil montano. Saj ne rečem, thule, kamei so zakon, enostavna montaža, lahke kište, enostavno odpiranje, obojestransko.. ampak na strehi ob slabem vremenu in/ali polni obteženosti pa prav čutiš zvijanje truge. Občasno je bilo treba zategniti potem vijake na palicah in tako naprej. Montana pa drži kot pribita. Nima omejitve obteženosti (če streha prenese komot nafilaš notri pol tone ,ne pa, da se mi zvije podn truge ko namestim recimo 50kg napihljiv čoln med prečke), nima omejitve hitrosti.

Koliko vem, še delajo. Samo se je dobro oglasiti osebno, da predebatiraš kaj hočeš in se dogovoriš za ceno. Ker tiste na spletni strani so zelo grobe cene in približne.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
100 kg tlakovcev? :D
sem jo imel enkrat na passatu, ozko in dolgo...
fletna montana, samo če si dal spodaj dile ni šans da bi dal nanje še board (ja, eni kekci snowboardajo tudi) in da bi lahko zaprl zadevo
smo morali res naštudirati, da so se vezi sb skrile med smuči na podnu, da smo lahko zaprli
ampak tesnost in da je trda, se ne zvija, je bila pa top

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
isto kot pri vas
100kg svile ne spraviš v montano
ne, zaradi avatarja oz. slike v njem sprašujem, če so bli "tvakovci iz Podbrezij"