Strešni kovčki Farad

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
jaz imam farad mislim da n8: odpira se na obeh straneh, večtokovno zaklepanje - zakaj bi moral biti pokrov "trd", nezvijajoč?
Zgornji rob je zavit čez spodnjega, zapira se na tesno po robu

Preživel je že nekaj letnih in zimskih dopustov, vožnjo preko 200km/h pozimi, drži odlično, priročen, lahko samo priporočam.

Sam ga imam na limuzini, se pravi streha je precej "na okroglo" pod kovčkom, izgleda pa avto s kovčkom kot 747 ki na hrbtu nosi Discovery čolniček :D
kupil bi ga še enkrat, ker za enako ceno motion 600 thule (sam) dobim 3 Faradove

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Eh, tisto odpiranje med vožnjo... Imel sem G3 kufr 360-litrski (no, še imam, ampak na tem avtu še ni bil), gremo na morje in sem čisto pozabil nanj, pa ana AC našponal na polno (en bizgec me je malo provociral, pa...no, ni važno), cajger je bil na 200, ko sem se spomnil, da je kovček gor... Hočem povedati to, da ni nič opletalo, kaj šele odprlo. Sem pa ziheraš in sem v kufru naredil neke vzdolžne ojačitve iz kotnega 30 železa..

13. jul 2011
2.677
626
113
moje mnenje: 80cm širok kovček je dobro, da se odpira z obeh strani, sploh če je montiran na nekoliko višjem avtu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
Kdrokoli ali ti?
grims-1.gif

(ker jaz bi rabil nekaj takega).

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
naprej pojdi na enega (ali dva) od pooblaščencev in direkt vprašaj. ni hudič, da se ne dogovoriš..
če ne, pa improviziraj
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
sem uporabljal montano nekajkrat, pa se mi ni zdelo neki kompaktno...

Mi (prej fotr, zdaj jaz) uporabljamo Montano 600 že od cca.leta 1996-97, torej ima za sabo cca.20 let uporabe po par mesecev na leto in zadeva še vedno super funkcionira, materiali še vedno ok in prav nič dotrajani, napokani. Montaža na strešne nosilce z U-vijaki.

Glede na to za kak denar se je to kupilo dve desetletji nazaj je zadeva naravnost fenomenalna
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.960
-393
113
ja, sem vmes uvidel, da so poliesterski in da so super duper trpežni...

ampak ko ga odpreš in nalagaš tist pokrov pleše k da se komaj skupaj drži... ampak potem ko zapreš skupaj, je očitno vse skupaj kompaktno in trdno...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
si ti ziher, da si uporabljal montano?
Jaz zaprt pokrov dvignem na enem koncu in se drugi mogoče za par cm povešen dviguje. Spodnji del je pri miru. Nardiš to na plastičarju je na enem koncu pokrov odprt na drugem pa še zaprt (tudi na thule).

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
hej,

se ne bi mogel bolj strinjat, montana je zakon, sicer prve so bile res vizualno hecne, ampak takrat davnega leta so bili vsi kufri bolj ali ne taki...danes pa nova serija (ki jezunaj ze tudi vsaj 7 let in je oblikovno všečnejša - pa po želji imaš barvo...je pa tudi na pogled več kot ok.
Imel prej staro 4 oglato, zdaj ze ene 6 let to novo 600x in ne menjam za noben thule itd...

ja je pa res, ima klasično U zapiranje z vijaki in ti vzame ja celih 5 min da jo namontiras
smile-1.gif
nikoli pripeta z kako gurtno, nikoli gledal koliko kmh se peljem, predvsem pa ni tezav z nosilnostjo..meni TOP nakup in vem da bo zdrzala se pa se...

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Jaz zaprt pokrov dvignem na enem koncu in se drugi mogoče za par cm povešen dviguje. Spodnji del je pri miru. Nardiš to na plastičarju je na enem koncu pokrov odprt na drugem pa še zaprt (tudi na thule).

Seveda, še posebej pri sistemih z obojestranskim odpiranjem. Ali Montana nudi kaj podobnega?

In togost s trdnostjo v tem primeru nima zveze.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
obojestransko ne. Se pa lahko zmeniš, da je pant spredaj in se zadaj gor odpira. Oziroma nekateri modeli majo tak že v osnovi. Pa maš obojestransko nalaganje.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

točno tako - ampak a je to bug al feature?
evil.gif

jaz kovček ofnam na eni ali drugi strani, lahko ga dam sam s strehe brez pomoči ipd.
ključavnica ne more zmrznit pozimi ker ni klasična, ampak gre za ključ kot npr za platišča posebni vijak (svoje oblike)
ne vem, zakaj je to pomembno? kovček mora biti čimlažji, tako kot vse pritikline, ki jih tvezimo na avto, vključno z alu nosilci VS železni nosilci

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.869
113
No pa probaj pri tvojem splezat na prednjo šipo (s petami se zatakneš za brisalce da ne drsi) in z eno roko od spredaj odpret kišto. Ne gre ane. Z Montano je to pissofkejk, samo montirana mora bit z ritjo naprej.