Strešni kovčki Farad

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Je kdo že imel izkušnje s strešnimi kovčki Farad? Sem v fazi kupovanja novega in sem se sicer zagrel za Thule Motion 800, vendar me je pritegnil tudi Farad N7. Slednji mi je všeč, ker je od thuleja daljši le za 5cm, hkrati pa ima krepko večjo prostornino. Je sicer širši, ampak to mu je bolj v plus kot minus.

Torej zanima me sama kvaliteta izdelave, kako se obnese na daljši rok ter kako se glede na Thule power-click obnese njihov način pritrjevanja z U vijaki.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kovčkov Farad ne poznam, lahko pa ti opišem razliko med Power-clickom in U-vijaki.
Leta nazaj sem imel Thule Polar 500 - pritrjevanje z U-vijaki. Zadeva zgleda nekako takole:
- na streho montiraš prečne nosilce
- na prečne nosilce položiš kovček
- z nekaj poskušanj. potrpljenja in precej časa končno najdeš pravi položaj
- privijačiš U-vijake in zapreš ostale luknje namenjene U-vijakom
- kovček je trdno pritrjen na prečne nosilce, voziš se brez skrbi

Ker zadeva vzame kar nekaj časa, nikakor ni primerna, da bo to delal vsakič sproti (saj gre, ampak...), torej boš ob snemanju kovčka raje snel komplet strešne nosilce s pritrjenim kovčkom in vse skupaj pospravil. Če na strehi prevažaš izključno in samo kovček, je ta zadeva povsem OK. Dolga leta sem delal tako; kovček sem premontiral samo, ko sem prodal avto in sem moral zamenjati strešne nosilce.

Pri Power-clicku je zadeva drugačna;
- montiraš prečne nosilce
- na nosilce položiš kovček
- z gumbi priviješ štiri prijemala in to je to

Sama montaža kovčka na prečne nosilce ti vzame 2-3 minute.

Če nameravaš na prečnih nosilcih voziti še kaj drugega (kolesa), potem Power-click, sicer so U-vijaki tudi OK, s tem, da se moraš zavedati, da boš pospravljal kovček skupaj s pritrjenimi prečnimi nosilci.

Glede podjetja Farad - pojma nimam. Uporabljam izključno in samo Thule.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Zdravo!

Ne vem kak sistem imaš sicer ti, ampak pri mojem kovčku je tudi U sistem, samo ne rabim vsak U vijak privijačiti, ampak nataknem samo easysnap housing
shrani.si
[/URL][/img]

obrnem za cca 45 stopinj je zadeva končana.

Edino, kar je lažje, da na tisti strani, kjer se kovček ne odpiran, ti nekdo pomaga, da ti držu U vijak. Vsaj pri meni, ker nimam tako dolgih rok, da bi z eno roko držal spodaj U vijak, zgoraj pa namestil easysnap nastavek.

Imam pa tip Ocena 780 (iz Spara - akcija kupončkov za 270 EUR).

Lp,

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Sem imel...
Pri Polarju (letnik 1998) je bilo tako, da si na vsak U-vijak privil po dve matici...

Sem sedajle pogledal na Faradovo stran - očitno imajo neko hitro varianto; torej je moj zgornji post brezpredmeten

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Živjo,
imam Farad model f3 680 litrski kovček tam nekje od leta 2010. Ker sem zaradi dvojčkov potreboval čimvečji kovček sem kupil farada, ker je bil občutno cenejši kot thule.
prvi 2 leti sem imel kovček non stop na avtu, sedaj ga montiram po potrebi. prostornina je zakon, prav tako višina kovčka, ker lahko daš notr tudi borše, hladilko...

s kovčkom sem zadovoljen. obojestransko odpiranje pride prav.
ena prednost širine kovčka. ob močni toči mi je obvaroval streho avtomobila v celoti.
kovček sem kupil direktno preko njihove spl. strani, vem da je bilo ceneje kot pri prodajalcih v slo.

če imaš še kakšno specifično vprašanje, pa kar z besedo na plan.

lp
lončk

Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Je kdo že imel izkušnje s strešnimi kovčki Farad? Sem v fazi kupovanja novega in sem se sicer zagrel za Thule Motion 800, vendar me je pritegnil tudi Farad N7. Slednji mi je všeč, ker je od thuleja daljši le za 5cm, hkrati pa ima krepko večjo prostornino. Je sicer širši, ampak to mu je bolj v plus kot minus.

Torej zanima me sama kvaliteta izdelave, kako se obnese na daljši rok ter kako se glede na Thule power-click obnese njihov način pritrjevanja z U vijaki.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.056
113
Pri quick grip, fast click in podobnih moraš vedeti, da tiste ročke kar nemarno štrlijo ven iz dna kovčka.
In so lahko kar precej v napoto pri kakšni trdi prtljagi.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Da obudim staro temo....
Kupujem srtešni kovček ..... naletu sem na FARAD N8 dimenzije 160x 80x 40, rabim ga 14 dni letno za dopust za dat notr otroški voziček (Peg perego p3).
A ma kdo slučajno to kombinacijo kovčka in vozička, da vem da gre voz notr ..... sam nimam možnosti probat.....

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
134
0
16
JAz imam N6 verzijo z merami 190x80x40cm.
Mislim da bi moral it notri.
Drugače pa poiši kakšno trgovino ki ga ima na zalogi in probaj.

Nazadnje urejeno:

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik elektron12 pravi:
JAz imam N6 verzijo z merami 190x80x40cm.
Mislim da bi moral it notri.
Drugače pa poiši kakšno trgovino ki ga ima na zalogi in probaj.

Ma k ga ni nikjer na zalogi .... povsod po naročilu .....
uf-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kako se ti obnese ..... vsi mi govorijo o Thule..... vendar za par dni letno..... se mi zdi tu mač €
Na drugi strani pa ne bi rad pobiral prtljage po avtocesti ......
Na nekem ita forumu sem bral eno tako zgodbo da se mu je odprl......

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
134
0
16
Če si kje iz LJ se lahko zmeniva pa prideš probat, pošlji mi ZS.
Meni se zdi dober, nimam sicer prakse z Thulle. Na vsaki strani ima po tri točke, kjer se zaklene, tako da ne vem če je možno, da se odpre. Mislim da ima celo tako narejeno, če ne zakleneš ne moreš izvleč ključa. Jaz dam za zihr še eno gurtno okrog.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Na kerem avtu maš to, montirana bo na seniku 2 .... in se mi zdi še 160 velik,
hvala za razpoložljivost, vendar nism iz lj.....

13. jul 2011
2.677
626
113
Sem imel n8 na polo classic in je bil ravno prav velik, tako da za scenic sigurno ni prevelik. Imam tudi voziček p3, vendar pa ga nisem vozil v kufru. Bi si pa upal kar trditi, da gre p3 brez težav vanj, ker kufer je kar prostoren, voziček pa eden bolj zložljivih na tržišču, če govorimo o športnem delu.
Voziček še imam doma, kovček pa sem lani prodal, tako da žal ne morem preizkusiti.
Sem pa kovček takrat (2010) naročil kar prek proizvajalčeve strani, takrat je bilo to najbolj ugodno, pa tudi kar hitro je bil pri meni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.960
-393
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kot sn že v eni drugi temi napisal. J**eš plastiko.
http://vidali-sp.si/default-30200.html kupiš enkrat in maš za vedno.

glij zanc sm pri sebi ugotovil, da Montana sigurno ne izdeluje vec kufrov... no zdej sm vidu da se jim je so oblikovalca odpustili v letu 90. da ne govorim o ceni, k je primerljiva s thule, ki je precej bolj sodoben in vsecen.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

glij zanc sm pri sebi ugotovil, da Montana sigurno ne izdeluje vec kufrov... no zdej sm vidu da se jim je so oblikovalca odpustili v letu 90. da ne govorim o ceni, k je primerljiva s thule, ki je precej bolj sodoben in vsecen.

Montana res ni nek oblikovalski dosežek, je pa lahko precej bolj uporabna, če rabiš takšne dimenzije. Kot smo debatirali že v sosednji temi, je meni recimo Surfbox Malibu top glede dimenzij in izgleda nekoliko bolj moderno kot Montana, je pa tudi cena nekoliko višja. Imajo še kar nekaj drugih modelov in tisti manjši (še vedno dolžine nekje 200 do 230cm) so večinoma tudi testirani do 200km/h.

Kar se pa zgornjih pomislekov glede dolžin kufrov tiče, pa mislim da te pri dolžini <2m res nima kaj skrbet. Moj kufer je dolg 265 in ga vozim BP na limuzini srednjega razreda.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

Kateri thuletov kovček je 300€ kot recimo montana 600x? Kaj je kovčkov v rangu 300€ je totalno sranje. vse nekaj vigi-vagi mehko kot drek, zvijajoči pokrovi. Nimaš šanse, da ga primeš na koncu in bi se cel dvignil brez zvijanja.
Pač ko maš enkrat poliester neboš več povohal plastičnih.