Odvisno od arom ki so topne v alkoholu, najbrž pa bo drugače če daš samo vodko kot pa če daš vse skupaj kakšen teden pred stekleničenjem.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Tole se mi zdi, da v nastali zmešnjavi še najbolj sem paše: koliko hmelja dajete v stout-e? Nazadnje sem uporabil 70g East Kent Goldinga na 60 min, pa je bilo premalo ... rad bi imel več hmeljnega okusa poleg praženo-čokoladnega .
Katere hmelje uporabljate drugi in koliko?
Citat:
Uporabnik Lukat223 pravi:
Pozdravljeni
Trenutno sem še začetnik v varjenju piva in bi rad probal narediti nekaj v stilu božičnega piva in sicer kot ste že predlagali iz pomaranče, cimeta in medu. Trenutno se mi fermentira Irish stout ki ga delam iz celovitega ekstrakta. Želja je da bi polovico tega piva ustekleničil normalno, polovico bi pa naredil iz cimeta pomaranče in medu, pa me zanima če ima kdo predlog kako bi to lahko izvedel? Razmišljam, da bi po končani fermentaciji pretočil v drugo posodo in dolil vodo s sladkorjem za karbonizacijo(nekje 150g?) in približno polovico tega pretočil v flaše, iz preostale polovice bi pa naredil že omenjeno probo. Zanima me, če bi blo uredu, če bi ene 3 dcl vode prekuhal in notri raztopil med, in prekuhal pomarančno lupinico in dodal cimet, potem pa to tekočino precedil v preostalo pivo in sflaširal? Oz. kako bi mi predlagali da to storim? Pa vsaj približne količine medu, cimeta in pomaranče bi bil vesel
Citat:
Uporabnik Lukat223 pravi:
Torej, če prav zastopim, sem za cimet in pomarančo že prepozn, ker bi moral dati na začetku primarne fermentacije? Med načeloma še zmeraj lahko povrem, in dodam skupaj s sladkorjem za karbonizacijo? Nekaj bom definitivno probal narediti iz te runde, da približno vem za naslednje leto, kako bi naredil celo rundo iz tega....