Pozdravljeni,
ker se zima neusmiljeno bliža in bi rad imel pivo pripravljeno še predno pritisne prvi mraz, bi rad čim prej naredil en srednje velik batch stouta.
Želel, bi da ima to pivo zimski pridih in bi v boil ali pa v "dry-hopp", odvisno kaj mislite, da je bolje, dodal lupino pomaranče ter cimet (enkrat sem cimet že uporabil. Dal sem ga v boil, vendar pa so ga potem kvasovke pohrustale). Kako se lotiti tega?
Torej, če imate morda kako idejo, katere slade bi uporabil, bi bil zelo vesel pomoči
Za grenčico bi uporabil kar magnuma.
Doma imam nekaj pale ale (dokaj svež) slada, ter nekaj mroost-a 1400 (850 g) ter roasted barley (350g). Slada sta stara eno leto, v zalepljeni vreči, ali bi lahko ta dva uporabil ali bi bilo bolje, da kupim kaj novega?
Hvala vam za pomoč.
ker se zima neusmiljeno bliža in bi rad imel pivo pripravljeno še predno pritisne prvi mraz, bi rad čim prej naredil en srednje velik batch stouta.
Želel, bi da ima to pivo zimski pridih in bi v boil ali pa v "dry-hopp", odvisno kaj mislite, da je bolje, dodal lupino pomaranče ter cimet (enkrat sem cimet že uporabil. Dal sem ga v boil, vendar pa so ga potem kvasovke pohrustale). Kako se lotiti tega?
Torej, če imate morda kako idejo, katere slade bi uporabil, bi bil zelo vesel pomoči
Za grenčico bi uporabil kar magnuma.
Doma imam nekaj pale ale (dokaj svež) slada, ter nekaj mroost-a 1400 (850 g) ter roasted barley (350g). Slada sta stara eno leto, v zalepljeni vreči, ali bi lahko ta dva uporabil ali bi bilo bolje, da kupim kaj novega?
Hvala vam za pomoč.