Število smrtnih 2016 KATASTROFALNO

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Je že tako rekoč ALARMANTNO.....Dajmo Policija še več stavkajte, manj vas bo na cestah, več bo mrtvih.
Dajmo vlada nabiti še kazni pa verjetnost, da te dobijo je skoraj 0%.....Ne vem zakaj v tujini ni problem nizkih kazni + verjetnost, da te dobijo večkrat na dan 10,20%? Pa se tako nabere več denarja in tudi večji efekt kaznovanja.

Kdaj se bo uvedla CPP vzgoja v osnovni šoli? Kdaj se bo uvedlo preverjanje znanja na 5-10 let?

http://www.zurnal24.si/smrt-motorist-jurckova-izanka-clanek-269020

slika-_original-1460873585-1130683.jpg

Ne vem, kaj politiki delajo? Čakajo, da bo kak otrok od politične garde umrl, da se bodo zganili?
Njim to odgovarja 120-130 letno mrtvih?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ubistvu policija ne štrajska več pri kaznovanju,tako da očitno je zaradi tega več smrtnih žrtev. Saj veš ko so štrajkali,ni bilo smrtnih žrtev, dan danes pa vidiš radar kar pogosto.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Nekaj ne štima, če imamo najvišje število smrtnih po uvedbi vinjet.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
1. niso vi za motor
2. ljudje so nezbrani....jedo, telefoni itd... samo vozijo ne

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ubistvu policija ne štrajska več pri kaznovanju,tako da očitno je zaradi tega več smrtnih žrtev. Saj veš ko so štrajkali,ni bilo smrtnih žrtev, dan danes pa vidiš radar kar pogosto.
467716-post_slo.gif

V petek, ko sem bil zadnjič na cesti z avtom srečal dva radarja.Očitno policija ne štrajka, ko je treba pobirat kazni.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Le kaj??? Kdaj si se nazadnje vozil po naših razfukanih cestah? AC je obup, vozni pas je slabši kot vaški kolovoz, tranzit tretjih držav, slaba kvaliteta gradnje, zime in nevzdrževanje so ceste uničli do konca...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ta bi dal kar preverjanje znanja na 5-10let. Ne more bit drgač v tej birokratični državi, če se misli, da je v tem problem.
uf-1.gif

Jado, pa jaz menim, da si ti rojen policist, državnik, politik. Manjka ti sam še pištola in palca, pa bi bil red v tej državi.
zmaga.gif

bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

V bistvu bi še nekaj drugega omenil.

Zadnje čase, kar opažam na cesti, sem resnično zgrožen.

Skoraj vsak visi na telefonu...

Grozljivo koliko je tega

Glede nesreč motoristov bi rekel tole: v večini primerov gre za divjanje.

Pred 10 leti je bilo v Sloveniji 5000 motorjev, danes jih je 56000

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Le kaj??? Kdaj si se nazadnje vozil po naših razfukanih cestah? AC je obup, vozni pas je slabši kot vaški kolovoz, tranzit tretjih držav, slaba kvaliteta gradnje, zime in nevzdrževanje so ceste uničli do konca...

Modelu ne potegne pa da se jebeš.
hysterical-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Dotični statistiki manjkajo detajli. Manjka recimo dimenzija umrlega in dimenzija povzročitelja. Recimo pešec, motorist, avtomobilist, kamijonar. Vsaj za začetek. Nato bi lahko šli še dalje, recimo na lokacijo nesreče, npr. avtocesta, lokalna cesta, naselje, ...
Potem lahko pridemo še na starost povzročitelja in podobno.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Statistika je itak [cenzura], ampak glavno, da lahko Jado doživi svojih pet minut slave.
tongue-1.gif

Ta statistika je odlična sedaj za konec stavke. Ampak Jado ne pomisli na tole. Folk primte se za denarnice. Začelo se bo delat za varnost, kot bi rekel Jado.
wink-1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Grozljivo koliko je tega

Se strinjam s tabo. Če bo preverjanje, bi bilo potrebno PRAKTIČNO. Tista teorija v neki prašni učilnici ni nič.
Ampak spet taktrat bo vsakdo pelal po predpisih, spoštaval omejitve, ne bo telefonital, izsiljeval, bo uporabljal žmigavce in bil strpen. Ko bo testa konec pa zopet po starem. Treba je spremenit miselnost v glavah ljudi. Nekateri pač mislijo, da jim je dano vse in da lahko počenjajo glih kar se jim zahoče. Tako je tudi na drugih področjih . Ne samo v prometu .

Malo več strpnosti previdnsti in pomoči do drugih pa nam bo svet lepši.

Pozdrav in srečno

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Grozljivo koliko je tega

Jaz opažam, da je postal trend jemanja prednosti pri vključevanju v promet. Vidi te na 50m, pa se bo vslinil pred tebe. Eno je, da spregleda in vzame prednost, ampak drugo nesprejemljivo pa je načrtno jemanje prednosti. Trend za pobijanje motoristov ...
stupid-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Je že tako rekoč ALARMANTNO.....Dajmo Policija še več stavkajte, manj vas bo na cestah, več bo mrtvih.
Dajmo vlada nabiti še kazni pa verjetnost, da te dobijo je skoraj 0%.....Ne vem zakaj v tujini ni problem nizkih kazni + verjetnost, da te dobijo večkrat na dan 10,20%? Pa se tako nabere več denarja in tudi večji efekt kaznovanja.

Kdaj se bo uvedla CPP vzgoja v osnovni šoli? Kdaj se bo uvedlo preverjanje znanja na 5-10 let?

http://www.zurnal24.si/smrt-motorist-jurckova-izanka-clanek-269020

slika-_original-1460873585-1130683.jpg

Ne vem, kaj politiki delajo? Čakajo, da bo kak otrok od politične garde umrl, da se bodo zganili?
Njim to odgovarja 120-130 letno mrtvih?

120 mrtvih v enem letu....za gripo jih umre neprimerljivo vec...se prehlad je husji morilec...stevilka je nepomembna v slovenskem merilu kaj šele širše. fak zaradi driske jih vec umre....

to je pac samo instrument da vas prestrasijo pa da lahko zvisujejo kazni...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Me zanima če bi enako trdil ko bi divjak ali pijanec ubil tvojo familijo ko bi se nič kriva peljala na nedeljski izlet.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.392
2.565
113
Je tole debata o žrtvah med motoristi?
Nikje rne vidim, da je umrl tisti, ki me je prehiteval v slepem ovinku, polni črti.
Kje je sedaj tisti, ki mi je, ko je vozil mimo mene, nabil gas, da sem se usral?
Kje je tisti, ki je prehitevla vozečo kolono?
Kje je tisti, ki je vijugal med vozili stoječe kolone?
Kje je tisti, ki me je pred semaforjem prehitel z pasu za zavijal na levo?
Zame so TUDI MOTORISTI problematična skupina udeležencev v prometu.
Tako kot pri avtomobilistih so to pretežno mladi vozniki.
Nazadnje je 43 letnik motorist, pokasiral od 23 letnika avtomobilista.
Sicer pa, kaj naj naredi politika? Ja motorje naj si kupi. Jak kaj pa ima politika pri tem ali policaji. Le to da smo v isti državi.
MOTOROSTI pač frajerajo in naj nosijo posledice!!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Polek telefoniranja, ki ga omenjate, je še bolj porazno tudi pri neprižganih lučeh, pa to res ne vem kaj policija dela, že tudi pred štrajkom je bilo stanje katastrofalno. Včeraj je na relaciji MB-Ptuj bilo približno petino avtov z ugasnjenimi lučmi, tujci pa se itak vozijo vsi po vrsti z ugasnjenimi. Pa ne mi rečt, da na vožnji čez pol SLO en tujec ni srečal niti enega policista
rolleyes-1.gif