stene napojene z nikotinom

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
"moja soba" sicer ni smrdela po cigaretih, je pa po starini. Podni so bli iz treh slojev, nek papir, lepenka, tepih, za omarami sploh ni bilo nikol prebeljeno...

Smradu sem se znebil šele, ko je bila soba končana (izravnalna masa in prebeljene stene)

Stene so na "fino ometane" kolk so pač fino znal pred 50 leti. Sam sem jim potem z ročno brusilko malo prebrusil. Vbistvu bolj zravnal kake kamenčke, grudice...
Premazal z emulzijo (pač tako sem slišal, da se dela, zdej če so stene zaprte, odprte, ne vem, bomo videl:) )
Že prebeljene stene je bilo dovolj 2 roki beljenja.
Kar je bilo za omarami, pa sem moral 3x. 2x sem z bauhausovo barvo. Tretja roka, pa z navadnim jupolom, nič razrečenim...
Tko sem za 3.5x4m sobo porabil eno tavelko kanto. Pa strop sem enkrat prebarval...

Kital pa nisem, ker je to bolj začasna soba in se pri beli barvi skoraj ne vidi kake so stene, če res ne buliš z 10cm:)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker bo treba eno zakajeno stanovanje premalat: kakšna emulzija?

Ne dajaj emulzije, ker zapiras dihanje, kar ga se je.

aahhhh... Softi, emulzija je za boljši oprijem barve na barvo. Kakšno dihanje neki. Če naneseš emulzijo za vsako beljenje, se barva ne lušči, ko na novo beliš. . A si kdaj probal belit, in se ti tretja barva odspodaj lušči?? To je zato, ker zakrat ni bila uporabljen aemulzija. In potem imaš namesto nekaj € stroškov, stroške za kompletno kitanje stanovanja. Pol šele dihaš globoko
grims-1.gif

ne ser klanf. 30 let staro stanovanje, redno beljeno. z muko so odstranili kvadratni meter stropa nad štedilnikom. so se videli sloji beljenja, pa mogoče skor cm nanosa. nikjer nič ne odpada.

ne vem pa kaj ti imenuješ emulzija. če je to tisto, k na kanti piše emulzija, potem upam, da si kdaj držal penzl v roki, ker emulzije nisi videl.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ker bo treba eno zakajeno stanovanje premalat: kakšna emulzija?

Ne dajaj emulzije, ker zapiras dihanje, kar ga se je.

aahhhh... Softi, emulzija je za boljši oprijem barve na barvo. Kakšno dihanje neki. Če naneseš emulzijo za vsako beljenje, se barva ne lušči, ko na novo beliš. . A si kdaj probal belit, in se ti tretja barva odspodaj lušči?? To je zato, ker zakrat ni bila uporabljen aemulzija. In potem imaš namesto nekaj € stroškov, stroške za kompletno kitanje stanovanja. Pol šele dihaš globoko
grims-1.gif

ne ser klanf. 30 let staro stanovanje, redno beljeno. z muko so odstranili kvadratni meter stropa nad štedilnikom. so se videli sloji beljenja, pa mogoče skor cm nanosa. nikjer nič ne odpada.

ne vem pa kaj ti imenuješ emulzija. če je to tisto, k na kanti piše emulzija, potem upam, da si kdaj držal penzl v roki, ker emulzije nisi videl.
v 30 letih skoraj cm barve???????? S čim pa vi to barvate stene?? Zakaj ste pa odstranili 1m2 stropa, če je tako vse super držalo??
PS. Mogoče sem pa večkrat barval stene, kot ti. Pa so bili zmeraj problemi tam, ko se leta in leta pri beljenju ni uporabljalo emulzije. (seveda na starih slojih)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kako pa se lotiš še nepobeljenih strojnih ometov? Kital ne bi, ker gre za garažo.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kako pa se lotiš še nepobeljenih strojnih ometov? Kital ne bi, ker gre za garažo.

odvisno kaj želiš

a) enkrat prebeliš z običajno razredčeno (oz. običajno gosto) barvo

b) prebeliš, prvič imaš malo bolj razredčeno barvo, drugič bolj gosto

c) prvič prebeliš z akril emulzijo (http://www.jub.si/notranje-barve-dekorativa/osnovni-premazi/akril-emulzija), potem pa še enkrat ali dvakrat z normalno gosto barvo

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Ce hoces narediti posteno, potem je treba stene oprati! Verjetno ti bo potem zacel odstopat stari oplesk, zato kar lepo spohtel in spravit vse dol do ometa in na novo pokitas. Vse drugo je kompromis.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če zadeva ni zaprašena enostavno prebeliš 2 x in toje to.

Glede uporabe barve..kar se navadnega Jupol.a tiče....za delo (hobuk) ga je potrebno predhodno redčiti z 2 litri vode (!). Nikar ne belit direktno, ker je to enako kot bi lepil tapete na steno. Dobro se premeša in nato gasa na steno.

Redčenje z 2 litri..prvi nanos bo še šekasto, drugi nanos bo belo ko šajba.

Ni čudno da se čez leta začne v slojih luščit če folk beli z neredčeno barvo.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Meni se danes ni jasno zakaj bi moral barvo redciti z vodo?! Vem da to pise na kantah Jupola in Heliosa medtem ce kupis tujo barvo ala Dulux, SchonerWohnen pa tega ne pise. To samo pomeni da nasi proizvajalci ne delajo kvalitetnih barv. In to sem lahko izkusil na lastnih stenah! Sem imel Jupol Gold, pa Helios vinyl pa se lahko skrijeta proti tujim.
Kupujte dobre barve ceprav stane nekaj vec.