Steklena volna

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Če ma betonsko ploščo, potem ni potrebe - razen če bo zapora tudi nad izolacijo, kar pa itak ni pametno.
Paronepropustna folija mora obvezno biti med ploščo in mineralno volno!!! Para prehaja tudi skozi betonsko ploščo in bo kondenzirala v mineralni volni. Mokra mineralna volna pa nima več izolacijskih lastnosti!
uf-1.gif

Nad mineralno volno pa se da paropropustna folija, da se zaščiti mineralna volna pred morebitnimi kapljicami vode s strehe in hkrati omogoči izparevanje morebitne vlage v volni.
17758-icon_confused.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Nope. Beton je že tako velika ovira za paro, da dodatna folija ni potrebna. Še več: če je folija slabo položena in ti kakšni stiki in podobno ne tesnijo, si naredil več škode kot koristi in imaš potem na teh "luknjah" povsem mokro izolacijo in toplotni most. Pazit je potrebno edino ob prebojih skozi AB ploščo, npr. kakšne cevi za centralno, inštalacije in podobno...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
evo eno neumno oz smesno vprasanje...pa vendar... Zakaj se rece steklena volna? Not so drobci stekla? Al je iz istega materiala samo da je mehka? Tu mi logika malo odpove...ce bi bila direkt iz stekla bi bila lomljiva... Dejte malo razlozit da bom se nekaj novega naucil. Hvala
smile-1.gif

Stekleno volno delajo iz recikliranega stekla. Tega stalijo, talino z ventilatorji razpihajo, da nastanejo steklena vlakna, dodajo še neka veziva in pri malo višji temperaturi stisnejo. Na pogled je res podobna stisnjeni volni. Če jo boš prenašal z golimi rokami, ti bo kmalu žal.
cool-1.gif

To o pikanju že dolgo ne drži več, jaz sem jo položil na tisoče m2, vse brez rokavic. Čeprav nekateri občutljivčki res še jamrajo, morda tudi ne škodijo rokavice.